Ilie Stan a pus tunurile pe Vlad Mihalcea după egalul Brașovului la Timișoara: ”Du-te bă, băiatule, la biserică!” Antrenorul oferă noi explicații după despărțirea de Buzău și promite performanță istorică sub Tâmpa

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 14:46 Liga 2

Ambițiosul antrenor Ilie Stan a izbucnit nervos după rezultatul de egalitate, scor 1-1, obținut de FC Brașov pe terenul Ripensiei, sâmbătă, pe Electrica, în etapa a 4-a a Ligii 2.

În principal, cel care l-a enervat a fost Vlad Mihalcea (22 de ani), un jucător talentat din fotbalul românesc, însă care a dezamăgit. Stan i-a reproșat lipsa de inteligență la o ocazie iminentă a fostului fotbalist al FCSB, care putea aduce golul victoriei, și a explicat că, dacă i se dă timp, va face sub Tâmpa o echipă care va cuceri și suporterii, acum adunați în jurul SR Brașov, proiect pornit chiar de ”stegari” după falimentul FC Brașov.

Ilie Stan nu vrea greșeli copilărești de la echipa sa. Vlad Mihalcea, trimis la biserică

Ilie Stan e punctat că echipa sa, care a dominat jocul de pe Electrica, merita victoria cu Ripensia. După joc, a tunat și fulgerat la adresa lui Vlad Mihalcea (foto jos), certat pe bancă, imediat după ultimul fluier. În minutul 86, la 1-1, acesta a irosit o mare ocazie de gol din 7 metri central, la care portarul Rus a intervenit miraculos și a salvat.

”În opinia mea, am pierdut trei puncte. Este inadmisibil ca un jucător care, nu că dau în jucător – Doamne ferește!. Dar ne gândim apoi de ce la 23 de ani, după ce la 17 ani ai fost la Steaua București (n.r. – FCSB), nu poți să te impui. După 6 ani de zile nu reușești să bagi o minge în poartă la 2 metri. Este ceva inadmisibil! I-am zis acum: «Du-te, bă, băiatule, la biserică!». Nu se poate cu poarta goală să ratezi în minutul 88. Ce mai vorbim despre fotbal? (n.r. – pe cine era supărat). Eram pe mai mulți… Fotbalul nu înseamnă numai alergare, haideți să ne pregătim fizic, să alergăm, dar înseamnă și inteligență, înseamnă și minte. Au atuirile lor. Sunt foarte mulți jucători veniți de la Divizia C, care n-au făcut efortul pe care îl fac acum. Dar nu au făcut nici din punct de vedere tactic ce le cer. Pentru asta trebuie să avem răbdare, pentru că sunt jucători buni, care trebuie să joace sub presiune. Fotbalul fără presiune nu se poate. N-ai cum să n-ai performanță la fotbal. Când știu să joc sub presiune, când pot să alerg, când sunt și puțin inteligent, fac diferența”, a declarat Ilie Stan despre joc.

Antrenorul promite o performanță istorică la Brașov

Fostul stelist spune că vrea ca echipa să împrumute din personalitatea sa de jucător și le promite fanilor, care acum sunt alături de clubul din Liga 3 din Brașov, că va face o formație care îi va cuceri.

”Avem un proiect pe 3 ani de zile, în care să construim. Să facem o echipă puternică, să-i modelez după mine: agresivi, cu circulație bună, ofensivi. E greu. Ușor-ușor. E nevoie de răbdare, e nevoie de stres, e nevoie de multe lucruri. Pentru că suntem un oraș mare și eu cred că în curând, vom avea lângă noi suporterii și vom face o performanță istorică, în sensul că această echipă merită în Liga 1. Dar, deocamdată, construim-construim-construim. O să avem timp să facem și noi un proiect, exact așa după sufletul suporterilor din Brașov”, a punctat Stan.

  • FC Brașov în meciul cu Ripensia: C. Lungu – Sburlea, Rob. Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă, Leonte, Rz. Iorga (Mitroi 48′), H. Popa (cpt.)(Vl. Mihalcea 69′), Iul. Roșu (Lascu 82′), Boția (M. Codrea 69′), Iurcu (Negrean 82′). Rezerve neutilizate: Gârniță – Cîrstian, Motroc, Ghe. Anton.

Stan explică de ce nu a reușit în orașul său natal

Buzoianul a explicat și de ce a părăsit echipa din orașul său natal, SCM Gloria Buzău, devenită FC Buzău în această vară, și s-a mutat puțin mai spre centrul țării. Pe lângă dreptul de promovare, Stan mai voia trei jucători care să facă diferența la Buzău, spune acesta.

”La Buzău le-am cerut un singur lucru. Făcusem echipă și trebuiau două lucruri simple: dreptul de promovare și jucători. La cum formase echipa după doi ani de zile și la cât de omogeni eram, ne distram acum. Dar oamenii nu înțeleg că e mai ușor să distrugi decât să contruiești. Eu cred că aici, la Brașov, o să am timpul necesar, o să am suporterul necesar ca să fac o echipă puternică. Încercăm să facem lucrurile profesionist”, a mai spus fostul mijlocaș.

Însă, la fel ca la Buzău, și la Brașov echipa e condusă de politic, de autoritățile locale, în ciuda faptului că amândouă s-au transformat în această în societăți de drept privat, pentru a avea drept de promovare, iar FRF a fost de acord cu aceste schimbări.

În locul lui Ilie Stan, FC Buzău l-a numit antrenor pe Cristian Pustai, care în primele patru etape a acumulat 4 puncte. FC Brașov are 3 puncte și e pe locul 14 în Liga 2.Săptămâna viitoare, sâmbătă, de la ora 11:00, va primi vizita Unirii Dej, însă, până atunci, joacă în Faza a III-a a Cupei României, marți, de la ora 17:30, cu SR Brașov (Liga 3).

Foto: Dan Potor și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 22 Aug. 2021, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă