„Ilie Oană”, în renovări?

08 Aug. 2009, 12:01 Liga 2

 

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Ploiești (care va avea loc la sfârșitul acestei luni), va fi inclus și proiectul pentru refacerea Stadionului "Ilie Oană". Dacă aleșii locali vor aproba studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici, suma alocată pentru aducerea arenei la standardele internaționale cerute de UEFA și FIFA ar fi de 9 milioane de euro.

Banii vor fi investiți în refacerea tribunelor, a suprafeței de joc, în dotări privind securitatea spectatorilor, construirea de grupuri sanitare pentru public, instalație de nocturnă, parcări și control acces spectatori.

Mai mult de jumătate din această sumă va fi alocată pentru refacerea tribunelor, în vreme ce realizarea instalației de nocturnă va costa 614.000 de euro, iar construirea grupurilor sanitare pentru public – 52.000 de euro.

Dintre cele doua variante de refacere a stadionului, care vor fi propuse, cele mai mari șanse pentru a fi aleasă spre execuție le are cea care prevede folosirea tribunelor din structuri metalice, în sistem modular, mai ales că durata de finalizare a lucrărilor în acest caz – conform proiectantului ( SC Tecon SRL) – ar fi de doar 4 luni! Conform variantelor care vor fi propuse spre aprobare consilierilor locali, Stadionul "Ilie Oană" va avea o capacitate de 15.000 de locuri, față de cele 8.000 de locuri de care dispune acum.

Interesant este și faptul că lucrările care se vor efectua la stadion trebuie să asigure funcționalitatea arenei pentru o perioadă de 50 de ani.

 

Sursa: ziarulprahova.ro

08 Aug. 2009, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă