Iftime infirmă zvonurile cedării locului: „E o prostie. Cum să mă duc la Iași”

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 12:38 Liga 2
Iftime infirmă zvonurile cedării locului:**

Valeriu Iftime a infirmat zvonurile privind cedarea locului în liga I către CSMS Iași. El spune că nu a avut nicio discuție în acest sens și nici nu are această intenție. Omul de afaceri își dorește ca FC Botoșani să joace pe Municipal și astfel să creeze o bucurie miilor de iubitori de fotbal din județ.

„E o prostie. Cum să mă duc la Iași. Adică nu mai poate Iașiul de FC Botoșani. Problema noastră cu Iașiul a fost că am depus acele documente de licențiere. Am depus un document cu stadionul de la Iași pentru că stadionul din Botoșani nu are standardele necesare. Eu am tras un semnal de alarmă acum două săptămâni și am spus că este foarte greu să jucăm la Botoșani. Știu cum muncim și că s-a declanșat foarte târziu acțiunea. Într-o lună de zile nu poți să faci minuni. În același timp, cred că ambiția și atașamentul față de acest fenomen, dorința de a avea o echipă în liga I, îi va motiva pe toți cei implicați și pe 20 iulie vom juca la Botoșani”, a precizat Valeriu Iftime.

Popovici dă ultimul verdict la transferuri

 De săptămâna aceasta, conducerea clubului FC Botoșani, în colaborare cu staff-ul tehnic, au început discuțiile cu privire la transferul unor jucători pentru a întări lotul în perspectiva sezonului de liga I ce va începe pe data de 20 iulie.

Conducătorii clubului FC Botoșani spun că antrenorul principal Cristi Popovici are mână liberă să negocieze transferul jucătorilor pe care îi consideră utili și care pot aduce un plus de valoare și de experiență echipei locale. În același timp, Valeriu Iftime își dorește ca FC Botoșani să transfere în această vară cel puțin un jucător foarte cunoscut în fotbalul românesc.

„Există o discuție pe care am avut-o cu Cristi Popovici și Cornel Șfaițer. Ei au niște nume. Avem și noi niște opinii. Ne vom întâlni săptămâna asta și vom discuta. Sută la sută este decizia antrenorului. Nu îi spun eu pe cine să aducă. Îmi doresc un nume la Botoșani. Așa a fost și cu Hadnagy. Am vrut să-l aducem pe Cristea de la Dinamo. Până la urmă nu sunt așa de scumpi. E clar că mai trebuie niște fotbaliști. Noi am fost cei mai buni din divizia B”, a spus Valeriu Iftime.

Oficialul botoșănean este foarte mulțumit de actualul lot de jucători și consideră că seria nouă victorii din returul campionatului reprezintă o performanță foarte importantă. În același timp, Valeriu Iftime recunoște că pentru a face față în liga I mai trebuie jucători de valoare.

„Față de viața normală de business, la fotbal este mult mai complicat pentru că este multă stare sufletească. Îți declanșează ambiții trăiri. O dată ești exaltat după un meci și crezi că ai câștigat Liga Campionilor după care îți trage unul o bătaie și te pune la pământ. Este atât de nefericită situația când ești la pământ pentru că nimeni nu este cu tine. A fost o ambiție de a continua. Nu am pierdut niciodată. Elsaco nu a pierdut niciodată în business și în bătăliile importante. Fotbalul a fost o bătălie cu mai multe războaie și care a fost câștigată. Când se spune că Botoșaniul este prima echipă din liga a II-a care promovează, înseamnă foarte mult pentru noi. Să câștigi nouă meciuri și să faci doar un egal, în retur, este incredibil. Credea cineva din Botoșani că se va întâmpla astfel? E o bucurie mare”, a mai afirmat finanțatorul clubului FC Botoșani.

Oficialii grupării locale spun că au în plan să transfere patru-cinci jucători de valoare și să păstreze în mare parte actualul lot.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă