Iftime: „Dacă nu avem bani, nici nu trebuie să ne mai gândim la fotbal”

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 12:57 Liga 2
Iftime:** „Dacă nu avem bani, nici nu trebuie să ne mai gândim la fotbal

FC Botoșani va transfera jucători care acceptă contracte de 2000 de euro pe lună. Asta susține Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani. El a precizat că trebuie găsite soluții deoarece bugetul în sezonul de liga I nu va fi cu mult mai mare decât până acum.

Oficialii botoșăneni nu grăbesc să realizeze transferuri de jucători, ba din contra, ei spun că nu va fi o campanie de transferuri prea spectaculoasă și că vor să se bazeze în mare parte pe același lot de jucători.

„Este foarte important să construim toată partea organizatorică pe o structură financiară clară. Dacă nu avem bani, nici nu trebuie să ne mai gândim la fotbal, dacă Rapidul și Clujul pleacă din divizia A, treaba e serioasă. Nu poți să faci salarii de zeci de mii de euro la fotbaliști dacă nu ai de unde să-i plătești. Pot plăti 1000-2000 de euro. Greul începe din această săptămână pentru noi, ceea ce e legat de echipă și de infrastructură în stadion, dacă vrem cu adevărat să sărbătorim la prima etapă. Avem o muncă teribilă”, a spus Valeriu Iftime.

Popovici are libertate la transferuri

Antrenorul principal al FC Botoșani se va ocupa de transferuri în această săptămână. Conducătorii clubului FC Botoșani și-au stabilit sarcinile pentru perioada imediat următoare. Cristi Popovici se va ocupa de transferuri, Cornel Șfaițer de asigurarea condițiilor pentru liga I, iar Valeriu Iftime de asigurarea bugetului.

„Sunt trei chestiuni importante. Planul sportiv care e treaba lui Cristi Popovici. Am  mers pe mâna lui și a funcționat. Cu mici schimbări în iarnă, am ajuns să batem echipa de pe locul doi de o manieră clară. De acum e treaba lui Cristi. Ce oameni aducem, cum îi aducem și cum construim o echipă de divizia A ca să nu ne facem de râs. Punctul doi este cel organizatoric și se ocupă Cornel Șfaițer. O să facem niște mici cosmetizări. O să vedem dacă nu cumva vine Nelu Nistorică să ne ajute la marketing. Al treilea punct este cel financiar care e la mine și la primărie. Eu îmi asum tot ceea ce înseamnă relația cu primăria și Consiliul Județean”, a precizat finanțatorul echipei FC Botoșani.

Se mizează pe banii din bilete și publicitate

Oficialii clubului moldovean speră ca o parte din bugetul pentru sezonul următor să fie asigurat din vânzarea biletelor și contractele de publicitate. În plus, vor mai fi aproximativ 600.000 de euro din drepturile de televizare.

„Foarte mulți bani trebuie să vină din fonduri atrase. Publicitate, drepturi de televizare. O să fie 5000 de plătitori și nu 1000. Cine plătește bilet, intră la meci. De acum este treaba mea cu gestionăm banii din bileterie și din publicitate. Cine își pune numele pe tricou, trebuie să dea câteva zeci de mii de euro”, a conchis Valeriu Iftime.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă