Iftime amenință cu retragerea la finalul turului: „Dacă sunt pe locul doi, e OK. Dacă nu, voi renunța”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 13:55 Liga 2
Iftime amenință cu retragerea la finalul turului:**

Principalul finanțator al FC Botoșani ar putea renunța la fotbal în iarnă. El susține că în cazul în care echipa nu va fi pe un loc promovabil la finalul turului, este decis să se retragă din fotbal. Valeriu Iftime este extreme de supărat pe jucători.

„Dacă nu suntem la promovare, eu nu mai sunt la FC Botoșani. Nici nu vreau să mai aud. Le-am spus la începutul campionatului. Când Popovici a venit la Botoșani i-am spus, atâta timp cât avem șanse la promovare dar șanse reale, sunt la FC Botoșani. Elsaco a plătit anul acesta 2,5 milioane de lei. Nu pot merge mai sus. Atâta timp cât proiectul nostru de a promova este amenințat eu nu vreau să mai aud. Dacă sunt pe locul doi, e OK. Dacă nu voi renunța”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat: „Începând de astăzi trebuia să plătesc a treia rată contractual. Câte un milliard și ceva pe săptămână. Nu mai dau nimic. La ce să dau bani? Fotbaliști de 2500 de euro pe lună să mimeze fotbalul… Nu înțeleg”.

„Extraordinar, 24 de nebuni au o zi proastă la aceeași oră”

Iftime s-a săturat de explicațiile jucătorilor. Acesta spune că le-a oferit contracte destul de mari, le-a oferit condiții foarte bune de cazare și pregătire dar în schimb jucătorii vin cu explicații în locul rezultatelor.

„Stau în bloc de șmecheri, de oameni serioși. Am vila în care stau cei necăsătoriți. Am făcut toate eforturile în așa fel încât să creez o atmosferă și să lupte. Foarte mulți sunt veniți la Botoșani pentru explicații. Nu am nevoie de explicații. Le spun foarte clar: nu sunteți unde trebuie, căutați-vă de muncă. Eu nu le dau bani. Pompezi bani și ăia spun că atâta pot, că nu am avut o zi bună. Extraordinar, 24 de nebuni au o zi proastă la aceeași oră”, a spus Valeriu Iftime.

A vrut să plătească 50.000 de euro pe un jucător, dar Orac a refuzat

Finanțatorul moldovenilor susține că în vara acestui an, înainte de începerea campionatului, a avut mai multe discuții cu fostul tehnician Costel Orac cu privire la transferul unor atacanți de valoare. Printre aceștia se numără un atacant de la Academia Hagi și Sorin Chițu.

„Am adus o echipă de la Bacău, am construit cum a vrut marele Orac. În vară am spus că vreau promovarea. Costele, mai vrei un atacant? Nu. Toată vara eram dispus să dau niște bani. Eram dispus să dau 50.000 de euro pe un fotbalist. Dar să fie fotbalist. Am vrut să aduc un vârf de atac de la Hagi. A fost Frunză și l-am trimis acasă. Chițu, Matei… nu a vrut niciunul. Sunt slabi. E bun Cârjan. Acum ce să fac?”, a mai spus Iftime.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă