Ieșenii răsuflă ușurat! Meciul cu Concordia Chiajna se va disputa în Copou. Cum arată gazonul după cele trei zile de festival și cum s-a intervenit pentru refacerea ierbii

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 22 Aug. 2022, 13:21 Actualizat: 22 Aug. 2022, 13:53 Liga 2

Duminică, aproape de miezul nopții s-a tras cortina peste Festivalul INIMO – Festivalul Faptelor Bune, un eveniment caritabil organizat în premieră la Iași de către Primăria Municipiului Iași și părintele Dan Damaschin.

Festivalul găzduit de stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou a fost o reușită, atrăgând în tribune zeci de mii de spectatori în cele trei zile pline cu spectacole pentru toate vârstele.

Accesul în stadion s-a făcut pe baza unei donații de minimum 50 de lei, iar cu banii strânși părintele Dan Damaschin, recunoscut pentru faptele sale caritabile, va pregăti pentru școală peste 10.200 de copii cu haine, rechizite și alte produse necesare.

Meciul cu Chiajna se va disputa la Iași, 100 la sută

Înaintea începerii festivalului, suporterii echipei de fotbal din Copou, dar și oficialii Politehnicii s-au temut de faptul că gazonul va avea de suferit de pe urma acestui eveniment. Iar joi, în ziua plecării echipei spre Dej, se vorbea chiar despre varianta mutării derby-ului cu Concordia Chiajna la Botoșani sau Piatra Neamț.

Protejat cu un material numit portaflor, gazonul a avut de suferit, însă nu atât de mult încât să nu se poată juca. Astfel, meciul cu Chiajna se va disputa 100 la sută pe stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Partida este programată sâmbătă, 27 august, de la ora 11:00.

S-a intervenit cu o turbosuflantă și cu perii speciale

Managerul media al clubului, Lucian Lucescu, susține chiar că terenul arată mai bine decât de așteptau oficialii.

”În primul rând vreau să-i anunț pe ieșeni că meciul cu Concordia Chiajna se va disputa la Iași, 100 la sută. Terenul arată nesperat de bine acum. Iarba este compactată, pentru că a suportat o greutate enormă în ultimele zile, dar am intervenit luni dimineață cu turbosuflante, cu mături și perii speciale pentru a ridica firul de iarbă. Am uscat gazonul, s-a intervenit asupta lui și așteptăm să vedem cum se va comporta în următoarele două-trei zile. Important este că gazonul este verde, nu s-a uscat. Singura problemă este că s-a tasat foarte tare, dar ne așteptam la acest lucru. Firele trebuie ridicate și sperăm să nu apară mucegai pe teren în următoarele zile”, a explicat, pentru Liga2.ro, Lucian Lucescu.

Poli Iași și Concordia Chiajna sunt considerate două echipe candidate la promovare în acest sezon în care alte cinci formații dintr-un total de 20 nu au dreptul de a accede în prima ligă. După trei etape, Poli ocupă locul 5, cu 7 puncte, iar Cnocordia are 4 puncte și se află pe poziția a 10-a.

Lucrările de refacere a gazonului de pe stadionul ”Emil Alexandrescu”:

 

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 22 Aug. 2022, 13:21 Actualizat: 22 Aug. 2022, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă