Claudiu Niculescu anticipează un meci de luptă la Dej pentru Poli Iași: ”Cine va fi mai puternic și mai tare pe picioare va avea de câștigat”

Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2022, 11:11 Liga 2
Claudiu Niculescu anticipează un meci de luptă la Dej pentru Poli Iași: ”Cine va fi mai puternic și mai tare pe picioare va avea de câștigat”

Politehnica Iași întâlnește sâmbătă, în deplasare, una dintre revelațiile sezonului trecut de Liga 2, cât și a celui nou-început, Unirea Dej, echipă cu punctaj maxim în primele două etape.

Formația clujeană a învins FK Miercurea Ciuc în prima rundă, pe teren propriu, cu 2-1, iar în etapa a doua s-a impus în deplasare cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (scor 2-1) și s-a instalat în plutonul fruntaș al ligii secunde.

De cealaltă parte, Poli Iași nu a convins prin joc, dar a reușit să obțină 4 puncte cu SC Oțelul (0-0) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2-0), meciuri în care nu a primit gol.

Claudiu Niculescu, înainte de jocul de la Dej: ”Va fi un meci de luptă”

Antrenorul Claudiu Niculescu anticipează un meci de luptă în Ardeal și crede că echipa mai puternică și mai tare pe picioare va avea câștig de cauză pe un teren greu, cum este cel de la Dej.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, cum de altfel sunt toate în Liga a 2-a. Întâlnim o echipă care a pus probleme oricărui adversar în liga secundă, și în primele etape, dar și în sezonul trecut. Au omogenitate, sunt cam același nucleu de 2 ani, sunt vreo opt-nouă titulari care joacă împreună de 2 ani. Va fi greu, mai cu seamă că terenul, din ce am înțeles, nu arată foarte bine. Unirea Dej este o echipă bună, arțăgoasă, care se agață de orice și care va face tot ce depinde de ea pentru a câștiga împotriva noastră. Probabil o execuție va face diferența. Poate fi un meci de luptă, cine va fi mai puternic și mai tare pe picioare va avea de câștigat în acest meci. Dar noi trebuie să mergem cu speranță și cu foarte mare încredere că ne vom întoarce cu o victorie care ne-ar așeza în grafic pentru ceea ce ne-am propus în acest sezon. Și avem puterea de a face acest lucru”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu înainte de plecarea spre Dej.

Niculescu așteaptă de la elevii săi o atitudine bună pe teren: ”La antrenamente văd o creștere, rămâne să vedem și în joc. Mă interesează foarte mult ca jucătorii să aibă atitudine. Pe lângă calitatea pe care o au, dacă aceasta este dublată și de o atitudine potrivită pentru meci, vor fi multe meciuri pe care le vom câștiga.”

Alin Roman: ”Liga a 2-a din România este mai puternică decât eșalonul secund din Austria”

Mijlocașul central Alin Roman, venit în această vară de la echipa austriacă de ligă secundă Amstetten, a precizat că Liga a 2-a din România este mai puternică din punct de vedere al calității, însă în Austria condițiile sunt cu mult mai bune.

”Am avut condiții foarte bune în Austria, dar am ales să vin la Iași pentru că este un proiect foarte frumos aici, unde am întâlnit oameni cu obiective mărețe. Am crescut cu Mister (n.r. – Claudiu Niculescu), am crescut cu el, cu Danciu (n.r. – Ionel Dănciulescu), cu Mutu, e o onoare să lucrez cu dânsul, și acest lucru a contat foarte mult. Ca și calitate, cred că România este peste liga a doua austriacă, dar ca organizare, condiții, stadioane, Austria e mult peste. Condițiile de acolo sunt foarte bune, banii la timp, chiar înainte și când ai liniștea asta cred că și nivelul crește”, a declarat Alin Roman.

Acesta este optimist că Poli va crește în următoarea perioadă, întrucât lotul este format din mulți jucători de calitate: ”Suntem jucători noi, mulți străini care nu înțeleg ce înseamnă Liga a 2-a din România, dar când vom avea mai multe meciuri și antrenamente se va lega o prietenie și o echipă foarte bună aici. Chiar dacă am făcut un meci mai slab ca echipă în etapa trecută, la ce calitate este în acest lot eu zic că o să facem meciuri bune în viitor. Tiki-taka nu o să fie, dar meciuri mult mai bune o să fie, cu siguranță.”

Unirea Dej – Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Dej, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2.

Dejenii sunt pe locul 4, cu 6 puncte și golaveraj 4-2, iar ieșenii ocupă poziția a 6-a, cu 4 puncte și golaveraj 2-0.

În sezonul trecut, în singura lor partidă, Poli Iași și Unirea Dej au remizat la scorul de 0-0 în Copou.

Declarațiile date de Claudiu Niculescu și Alin Roman înainte de Unirea Dej – Poli Iași:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2022, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă