Ieșenii încep play-off-ul pe stadionul unde au luat startul în acest sezon, la Galați. Leo Grozavu: ”Mi-aș fi dorit un debut pe teren propriu”

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2023, 10:57 Liga 2
Ieșenii încep play-off-ul pe stadionul unde au luat startul în acest sezon, la Galați. Leo Grozavu: ”Mi-aș fi dorit un debut pe teren propriu”

Poli Iași nu a avut norocul de a debuta în play-off pe teren propriu, așa cum își doreau cei din Copou. Și cum s-ar fi întâmplat în prima ligă, acolo unde țintarul din play-off se stabilește în funcție de locurile pe care echipele s-au situat la finalul sezonului regular.

Debut la Galați pentru Poli Iași, la fel ca în prima etapă a campionatului

Iașiul s-a ales cu numărul de ordine 6 la tragerea la sorți și va începe cursa finală pentru promovare pe teren străin, urmând să joace în tur trei meciuri ”afară”.

Echipa lui Leo Grozavu va debuta în play-off chiar la Galați, pe stadionul pe care a disputat și primul meci al sezonului, cu SC Oțelul. În meciul din prima etapă, derby-ul moldav disputat la Dunăre s-a încheiat nedecis, 0-0, pe banca tehnică a Iașiului stând atunci Claudiu Niculescu.

De această dată, Iașiul pornește cu un ușor avans față de SC Oțelul, având patru puncte la startul play-off-ului. Ulterior, ieșenii vor mai juca în tur acasă cu Buzăul, la Steaua, din nou acasă cu Dejul și în deplasare cu Dinamo.

Leo Grozavu și-ar fi dorit un debut în fața propriilor suporteri

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a declarat că și-ar fi dorit un meci pe teren propriu în prima rundă din play-off, astfel încât să joace mai multe meciuri în Copou în tur.

”Sigur, mi-aș fi dorit primul meci pe teren propriu, ar fi fost important pentru noi, dar asta au decis sorții, nu avem ce face. Dorința mea contează mai puțin, oricum trebuia să jucăm cu fiecare echipă. Nu avem nicio problemă. Cred că toată lumea este conștientă că jocurile se câștigă pe teren, contează mai puțin tragerea la sorți. Noi va trebui să ne concentrăm, să ne capacităm foarte bine pentru meciul cu Oțelul, pentru că întâlnim o contracandidată. Va fi un meci important, cu scântei, crâncen, pentru că Oțelul joacă pe teren propriu cu tribuna plină, ceea ce este important”, a declarat Leo Grozavu la Radio HIT, în emisiunea Repriza a 3-a.

Antrenorul a făcut un apel la public să vină în număr mult mai mare la meciurile din Copou, pentru a susține echipa în tentativa sa de a reveni în elită. ”Mi-aș dori foarte mult ca și la Iași să vină un public numeros în play-off. Vor veni Steaua, Dinamo, Oțelul, echipe care atrag, deja vremea începe să se încălzească, cred că echipa le-a adus momente de bucurie până acum suporterilor și cred că nu există nicio piedică pentru ca tribuna să fie cât mai populată. Echipa merită mult mai mult în momentul de față, dacă vom avea o medie de 5.000 de spectatori acasă nu va fi rău”, a mai spus Grozavu.

”Vom face calcule doar după tur”

Antrenorul Iașiului a mai spus că nu se gândește la calcule și că cel mai important meci este primul, cel cu Oțelul. Grozavu este de părere că nu poți face calcule când mai sunt puse în joc 30 de puncte, urmând să facă acest lucru doar după primele cinci meciuri.

”Eu nu fac calcule, iau meci cu meci. Avem meci cu Oțelul, nu mă gândesc la a cincea etapă. Nu avem ce calcule să facem, este prematur, sunt 10 jocuri și 30 de puncte puse în joc. În momentul în care vom avea suficient de multe puncte, după aceea vom vedea câte ne mai trebuie, câte ne mai râmân. Sunt foarte importante primele partide, Galați, Buzău, Steaua, Dej și Dinamo. După cele cinci meciuri vom putea face calcule, la finalul turului. Până atunci e prematur”, susține antrenorul echipe Poli Iași.

În play-off-ul din acest sezon participă Steaua (40 puncte), Politehnica Iaşi (40), SC Oţelul Galaţi (36), Unirea Dej (32), Gloria Buzău (31) și Dinamo (31).

SC Oțelul – Poli Iași este programat să se dispute duminică, 19 martie, de la ora 14:15, pe stadionul Oțelul din Galați.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-bucuros-ca-poli-iasi-a-castigat-si-ultimul-meci-inainte-de-play-off-cu-progresul-spartac-si-anticipeaza-un-play-off-crancen-19263081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-pierdut-onorabil-la-iasi-dar-antrenorul-andrei-erimia-s-a-temut-dupa-pauza-ca-scorul-poate-lua-proportii-cu-tot-ce-avem-incercam-sa-ne-mentinem-in-liga-a-2-a-19263038

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2023, 10:57 Liga 2
Pe aceeași temă