Iașiul, în grafic în acest debut de sezon! Căpitanul Gabriel Vașvari vorbește despre startul campionatului, pretențiile clubului și are un mesaj pentru fani: ”Avem un obiectiv clar”

Narcis POHOAȚĂ 23 Aug. 2022, 13:21 Liga 2
Iașiul, în grafic în acest debut de sezon! Căpitanul Gabriel Vașvari vorbește despre startul campionatului, pretențiile clubului și are un mesaj pentru fani: ”Avem un obiectiv clar”

Poli Iași este în grafic după primele trei etape. În ciuda unor evoluții mai puțin convingătoare, puse și pe seama lipsei omogenității unui lot schimbat aproape în totalitate în această vară, echipa pregătită de Claudiu Niculescu a obținut șapte puncte în primele trei runde și s-a instalat în plutonul fruntaș al ligii secunde.

Un start diametral opus față de stagiunea trecută, când Iașiul tocmai retrogradase din Liga 1 și era la coada clasamentului Ligii 2 după trei etape, fără niciun punct!

Gabriel Vașvari: ”Vom crește de la meci la meci”

Interesant este faptul că golgheterul Politehnicii Iași în acest debut de stagiune este chiar căpitanul Gabriel Vașvari (35 de ani). Acesta a marcat două goluri din penalty în meciuri consecutive și în momente cheie, în 2-0 cu Viitorul Pandurii și 2-1 cu Unirea Dej.

Căpitanul Iașiului este mulțumit de startul de sezon, chiar dacă își dorea punctaj maxim și este încrezător că echipa va crește de la meci la meci.

”E un început bun zic eu, păcat de acea remiză de la Galați. La Dej am arătat foarte bine în repriza a doua și asta îmi dă speranțe că pe viitor vom avea parte de meciuri bune și de rezultate pe măsură. În primele două jocuri poate nu a fost jocul pe care îl doream, dar am spus că e foarte important să adunăm puncte. Ne lipsește încă omogenitatea, au venit 24 de jucători noi și este foarte greu să faci în timp atât de scurt o echipă omogenă. Dar repriza a doua de la Dej îmi dă speranțe că pe viitor vom avea evoluții tot mai bune”, a declarat căpitanul Gabriel Vașvari în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

”Avem un obiectiv clar, acela de a promova în Liga 1 și nu putem să ne mulțumim cu o remiză”

Vașvari spune că Poli Iași trebuie să abordeze toate partidele cu statutul unei pretendente la promovare, doar la victorie.

”Eu cred că anul acesta nu se poate spune că mergem într-o deplasare și ne mulțumim cu un egal. Nu poate să fie altceva în capul vreunui jucător decât victoria. Noi trebuie să mergem la fiecare meci la victorie, pentru că avem un obiectiv clar, acela de a promova în Liga I și doar asta trebuie să avem în cap. Chiar dacă adversarul conduce sau avem probleme pe parcursul unui meci, noi suntem încrezători în calitatea noastră, în forțele noastre și nu intrăm în criză, avem încredere în noi că putem întoarce un rezultat”, a mai spus mijlocașul venit la Poli Iași de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

  • Vașvari a fost integralist la Poli Iași în primele trei etape, cu SC Oțelul (0-0, deplasare), Viitorul Pandurii (2-0, acasă) și Unirea Dej (2-1, deplasare).

Când ai presiune înseamnă că ai un obiectiv important

Mijlocașul formației din Copou admite că există o presiune a rezultatului în acest sezon, dar spune că o echipă fără presiune joacă la un nivel scăzut: ”Presiune la fotbal trebuie să fie, pentru că altfel joci la un nivel scăzut. Nu are farmec fotbalul dacă nu este presiune. E frumos să ai presiune, înseamnă că te bați pentru un obiectiv, pentru un trofeu, pentru un campionat.”

Experimentatul fotbalist al Politehnicii așteaptă ca suporterii să vină în Copou în număr cât mai mare, chiar de la următorul joc, cel cu Concordia Chiajna. Va fi primul derby găzduit de stadionul ”Emil Alexandrescu” în acest sezon. ”Va fi un meci important, e clar că și Chiajna nu poate să-și dorească decât promovarea. Dar jucăm acasă, vom avea de partea noastră publicul și suntem încrezători în noi că putem să-i facem fericiți pe suporteri. Cred că atitudinea, concentrarea, dorința pot face diferența. Și publicul va conta enorm de mult. Îi așteptăm în număr cât mai mare la acest meci. Fiind și un derby, sperăm să vină cât mai mulți spectatori și să ne susțină până la sfârșit. Chiar și atunci când trecem prin momente mai grele să fie alături de noi, pentru că formăm un grup bun și putem oferi rezultate frumoase în acest sezon”, le-a transmis Vașvari fanilor Politehnicii Iași.

Vașvari s-a acomodat cu Iașiul

Deși cunoștea cât de cât orașul din perioada petrecută la Botoșani, când mai venea cu familia în vizită, Gabriel Vașvari s-a acomodat rapid în capitala Moldovei, a rezolvat rapid problemele legate de transferul copiilor cu școala și grădinița și se poate focusa doar pe fotbal.

”M-am acomodat neașteptat de bine la Iași, deși știam Moldova cât de cât după perioada de la Botoșani, mai vedeam uneori cu familia la Iași. Am fost primit foarte bine de către oamenii de la club, au încercat cu toții să mă ajute cu chiria, am rezolvat cu grădinița și cu școala copiilor, sunt foarte liniștit și mă focusez doar pe fotbal”, a mai spus Vașvari.

  • În cariera sa, Gabriel Cristian Vașvari, născut la Zalău, a jucat la seniori pentru Armătura Zalău, ”U” Cluj, FC Zalău, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cel mai mult a jucat la Botoșani, iar la echipa din Sfântu Gheorghe a activat în ultimii patru ani.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-pus-la-punct-de-presedintele-unirii-dej-dupa-atacul-la-adresa-antrenorului-militaru-daca-vrea-sa-se-transforme-in-avocatul-arbitrului-o-poate-face-la-comisiile-19242149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-rasufla-usurat-meciul-cu-concordia-chiajna-se-va-disputa-in-copou-cum-arata-gazonul-dupa-cele-trei-zile-de-festival-si-cum-s-a-intervenit-pentru-refacerea-ierbii-19242057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-asa-cum-nu-l-ai-mai-vazut-presedintele-politehnicii-iasi-replica-dura-la-adresa-lui-dragos-militaru-dupa-ce-antrenorul-unirii-dej-s-a-plans-de-arbitraj-19242053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-viciere-de-rezultat-decizii-controversate-luate-de-arbitrul-catalin-busi-in-unirea-dej-poli-iasi-penalty-dupa-o-simulare-de-amatori-si-un-rosu-contestat-cum-au-reactionat-antrenor-19241640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-revenit-dupa-pauza-si-a-castigat-pe-final-la-dej-claudiu-niculescu-schimbarile-de-la-pauza-au-fost-inspirate-au-schimbat-fata-jocului-antrenorul-convins-ca-deciziile-19241621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-autorul-primul-gol-al-iasiului-in-acest-sezon-nu-am-mai-jucat-de-11-ani-in-liga-2-dar-va-spun-sincer-ca-e-un-campionat-mai-dificil-decat-liga-1-19240969

Narcis POHOAȚĂ 23 Aug. 2022, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă