Eficiență sută la sută! Poli Iași a câștigat meciul cu Viitorul Pandurii prin două goluri reușite la singurele șuturi cadrate pe poartă

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2022, 16:35 Liga 2

Politehnica Iași a obținut, sâmbătă, prima victorie din acest sezon de Liga 2, 2-0 (0-0) pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a 2-a a campionatului.

A fost un succes conturat greu, chiar chinuit, cele două goluri ale echipei lui Claudiu Niculescu fiind marcate la singurele șuturi cadrate pe poartă, primul dintre ele chiar din penalty.

Primă repriză slabă în Copou

La prima apariție a echipei Poli pe teren propriu în noul sezon de Liga 2, aproape 3.000 de spectatori au urcat în Copou, la stadionul ”Emil Alexandrescu”, iar în peluză aproape 50 de fani au cântat tot meciul și au creat o atmosferă frumoasă, cum de mult n-a mai fost la Iași.

Meciul a început apatic, fără nerv, în prima jumătate a reprizei jucându-se mai mult la mijloc, fără vreun șut spre poartă. Prima ocazie importantă a Iașiului a apărut abia în minutul 24, când Lică, bine găsit în careu de Anton, a trimis cu capul puțin alături. Două minute mai târziu, Torino Hunte a șutat de la 20 de metri, dar nu a găsit ținta. Ultimul sfert de oră al primei părți a aparținut oaspeților, care au prins curaj. Mai întâi Rogac a trimis pe lângă poartă, cu capul, după o lovitură de colț (30), pentru ca, șase minute mai târziu, Dragu să-l găsească la post pe portarul ieșean Knoflach, din lovitură liberă.

Cu puțin timp înaintea acestei faze, Claudiu Niculescu a schimbat în atac. Nemulțumit de Tomczyk, l-a scos pe vârful polonez și l-a introdus în teren pe ucraineanul Plokhotnyuk. În prima etapă, la Galați, această schimbare a făcut-o de la pauză.

Viitorul Pandurii – cu ocaziile, Iașiul – cu golurile

Partea a doua a fost mult mai animată decât prima, cu câteva bune ocazii la poarta gazdelor și cu primele reușite ale Politehnicii.

La doar trei minute de la reluare, Mitrică i-a luat fața nepermis de ușor lui Lică, în careu, și a șutat puternic din câțiva metri, dar peste poartă.

Golul a căzut însă la poarta gorjenilor, în minutul 54. Roman l-a găsit cu o diagonală spectaculoasă pe Hunte, în careu, extrema olandeză a fost faultată de Dănescu, iar arbitrul Marius Chițu a dictat penalty. Căpitanul Gabriel Vașvari a executat sigur, cu fentă și a marcat primul gol stagional al Iașiului, dar și primul al său la clubul din Copou.

Gorjenii nu au căzut după gol și au fost aproape de egalare în minutul 69, pe fondul unei greșeli în apărarea gazdelor. Knoflach a greșit o pasă simplă la Lică, Mitrică a interceptat pe partea stângă, a intrat în careu, dar a preferat un șut slab, în locul unei pase la Dulca, aflat liber în 10 metri. Faza a continuat, balonul a ajuns la Dulca, al cărui șut, din poziție excelentă, a trecut peste.

Scăpată și de acest moment, Poli a știut să gestioneze finalul, iar în prelungiri și-a securizat victoria cu o super execuție a tânărului Enrichi Finica. Bine găsit în colțul din stânga al careului de Francisc Cristea, fundașul dreapta venit de la Rapid a marcat pentru 2-0 cu un șut din unghi, la colțul scurt, sub bară, o execuție demnă un veritabil vârf.

Poli Iași are 4 puncte, Viitorul Pandurii încă e pe zero

Victorie cu 2-0 pentru Poli, dar nu fără emoții, în fața unui adversar muncitor, care și-a jucat șansa în Copou și nu a fost departe de a produce surpriza. Poli a acumulat 4 puncte, nu a primit gol în primele două meciuri și merge optimistă în deplasarea de la Dej, cu Unirea.

De cealaltă parte, Viitorul Pandurii rămâne fără punct după primele două etape, iar în runda a treia va primi vizita echipei Dinamo.

Crainic nou la stadionul din Copou, după aproape 30 de ani. Debut stângaci pentru înlocuitorul lui Mircea Ungureanu

Decizie cel puțin ciudată luată de către oficialii din Copou, la început de sezon. Crainicul arenei, Mircea Ungureanu, unul dintre cei mai vechi jurnaliști ieșeni și cel care deținea această funcție de aproape 30 de ani, a fost înlocuit cu George Marici, realizator programe la Radio Iași.

Acesta din urmă și-a făcut debutul cu o primă gafă, greșindu-i numele lui Corneliu Costăchescu, un fost antrenor, în vârstă de 76 de ani, care a dat lovitura de începere a partidei.

Noul crainic l-a ”botezat” Nicolae Costăchescu pe invitatul special al Politehnicii Iași. Totodată, Marici a intervenit inoportun la microfon de mai multe ori în debutul partidei, iar în repriza a doua a anunțat eronat eliminarea unui jucător de la oaspeți, care primise de fapt doar cartonaș galben.

Pe lângă crainic al arenei din Copou, Mircea Ungureanu a ocupat mulți ani și funcția de ofițer de presă la Poli Iași.

Atmosferă frumoasă în tribune

Prima apariție a lui Poli pe teren propriu în noul sezon a adus în tribunele arenei din Copou aproximativ 3.000 de spectatori. Dornici să vadă la lucru noua echipă a Iașiului, suporterii lui Poli au venit în număr mare la stadion, mai mult decât dublu față de anul trecut.

În plus, galeria Iașiului a fost la înălțime. După ce au făcut deplasarea la Galați, în prima rundă, ”ultrașii” din peluză au cântat pe toată durata meciului cu Viitorul Pandurii și și-au încurajat favoriții chiar și în momentele în care elevii lui Claudiu Niculescu au avut momente mai slabe.

La final, jucătorii, unii dintre ei însoțiți de copii, au aplaudat și au cântat minute bune alături de galerie, la peluză.

POLITEHNICA IAŞI – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 2-0

Gabriel Vașvari 54′ – penalty, Enrichi Finica 90+2′

Poli Iași: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni, Al. Anton (Bujor 80′), A. Roman (Fr. Cristea 80′), Hunte (Karachanakov 74′), Tomczyk (Plokhotnyuk 34′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Fosu-Mensah, Fl. Plămadă, Ciaun, Ant. Dumitru
Antrenor: Claudiu Niculescu

Viitorul Pandurii: Opric – Dănescu (Chelariu 74′), Ad. Stoian, Rogac, Băican (cpt.), Țegle, Banu (Micle 64′), P. Mitrică (Gîrbiță 74′), Vl. Toma (Răsdan 64′), Al. Dulca (Vespe 85′), Dragu
Rezerve neutilizate: Geantă – Vulpe, Core, Misarăș
Antrenor: Florin Stîngă

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte). Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş). Rezervă: Bogdan Jijiie (Botoşani). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Rezumatul meciului Poli Iași – Viitorul Pandurii 2-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-vandut-catre-fcsb-si-procentele-pastrate-pentru-un-viitor-transfer-al-portarului-stefan-tarnovanu-cornel-sfaiter-explica-decizia-clubului-19240332

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concurenta-acerba-in-atacul-politehnicii-iasi-claudiu-niculescu-va-avea-trei-varfuri-de-valori-sensibil-egale-dupa-legitimarea-britanicului-harrison-19240237

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2022, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă