Ianis Zicu vrea să termine experiența de la Farul cu clasarea pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului. Reacția antrenorului înaintea partidei cu Pandurii

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 12:58 Liga 2
Ianis Zicu vrea să termine experiența de la Farul cu clasarea pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului. Reacția antrenorului înaintea partidei cu Pandurii

Farul mai are un singur obiectiv pentru această ultimă etapă a play-out-ului Ligii 2, a 7-a. Vrea să termine cu victorie duelul cu Pandurii, de sâmbătă de la ora 11:00, dar și să încheie pe primul loc Grupa A, în care a fost repartizată după finalul sezonului regular. Pentru asta, Farul are nevoie și de jocul rezultatelor.

Partida ce va avea loc la Târgu Jiu pare una la îndemână pentru Farul, care pornește clar cu prima șansă la victorie. Și pentru că gorjenii sunt deja retrogradați matematic în Liga 3.

Ianis Zicu vrea victorie în ultimul său meci pe banca Farului: ”Dacă vom câștiga partida, sunt șanse să terminăm pe primul loc în grupă” 

Cu toate acestea, Ianis Zicu, antrenorul Farului, atrage atenția că jucătorii săi pot intra într-o oarecare stare de relaxare. El își dorește neapărat cele trei puncte, mai ales că este ultimul său meci la Farul, după ce și-a anunțat plecarea la finalul rundei trecute, cu Universitatea Cluj. Vrea să plece cu fruntea sus de pe postul de antrenor al constănțenilor.

O ultimă partidă în care eu sper să arătăm fața noastră normală din acest sezon. Sper să câștigăm acest meci pentru a ne lua rămas bun de la acest sezon cu o victorie. Este important să avem reacție după meciul pierdut acasă cu U Cluj. Sper și cred că băieții o să fie foarte concentrați pentru acest meci, chiar dacă mulți dintre ei termină contractele și sunt liberi, dar eu sunt convins că vor avea implicare și cu toții ne vom putea privi în ochi și despărți așa cum trebuie, cu o victorie.

Dacă vom câștiga partida, sunt șanse să terminăm pe primul loc în grupă, pentru că cei de la U Cluj au o partidă dificilă acasă și echipa cu care joacă este angrenată în lupta pentru evitarea barajului. Sunt convins că va fi o partidă grea și pentru ei.

De asta, cu toții trebuie să facem maximum să câștigăm acest meci și să încercăm să ne îndeplinim un obiectiv fixat de noi, acela de a termina pe primul loc în această grupă de play-out”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul clubului de la malul mării, FC Farul Constanța.

Ianis Zicu va miza din nou pe mai mulți tineri 

La fel ca în ultimele runde din acest sezon, Ianis Zicu va miza și în confruntarea cu Pandurii pe mai mulți jucători tineri. A remarcat că aceștia au evoluat în această stagiune și s-a folosit de ultimele partide pentru a vedea cum se comportă când au la dispoziție mai multe minute.

Sunt jucători care se încadrează în vârstă pe care o cer cei de la federație prin regulamentele lor. Pelivan este jucătorul clubului și sper să crească. Este născut în 2004 și, probabil, cu atenție, grijă și implicare din partea lui, poate să ajungă un fotbalist care să arate bine și să reprezinte orașul Constanța. Sunt convins că ei își doresc să joace, dar nu am foarte multe soluții.

Sunt 14-15 jucători apți pentru partida de la Târgu Jiu și trebuie să fac echipa în așa fel încât să am și soluții pe bancă, să pot să schimb dacă este nevoie”, a mai declarat Ianis Zicu.

Ianis Zicu a fost mulțumit de acest sezon la Farul, remarcând din nou că echipa a fost foarte aproape să intre în play-off:

Eu pot să analizez sezonul până în momentul în care s-a ratat accederea în play-off. Aceea este fața echipei și nivelul la care acești jucători pot să fie. Puteți să trageți concluziile cu toții, singuri, să luați clasamentul din acel moment și veți vedea că echipa era la trei puncte de primul loc și la un punct de promovare directă. Aceea este fața echipei și aceea sunt jucătorii pe care eu i-am antrenat. După care, căderea normală și, într-un fel, de înțeles, din punct de vedere mental și prin atitudinea pe care au arătat-o la cele două meciuri care au urmat, a fost așa cum am anticipat.

Sunt jucători tineri, care au de învățat din această experiență pe care am avut-o. Eu, la fel, ca antrenor am foarte multe lucruri de învățat și sunt momente pe care mi le reproșez și ar trebui să le gestionez altfel pe viitor. Sunt convins că vom pleca de aici mult mai apți și abili din punct de vedere al lucrurilor pe care urmează să le facem, prin această experiență trăită la Farul, și cred că putem să revenim într-o zi mult mai puternici”.

Ionuț Pelivan: ”Îi mulțumesc lui mister că a avut încredere în mine” 

Ionuț Pelivan (16 ani), mijlocaș, a fost prezent și el la conferința de presă organizată înaintea partidei cu Pandurii. I-a mulțumit lui Ianis Zicu pentru că mizează pe el în această perioadă și că îi dă încredere, dar a făcut și o analiză a plusurilor pe care le are și care speră să îl propulseze, în curând, în echipa de start.

Sunt bucuros, mă simt foarte bine, îi mulțumesc lui mister că a avut încredere în mine și că mi-a dat încredere să joc. Sper să fac o partidă bună sâmbătă, cu cei de la Pandurii. M-am bucurat foarte mult când am primit vestea, sper să dau tot ce pot, să-mi ajut echipa și să-i mulțumesc pe cei din staff, în special pe Mister.

Este o șansă bună, sper să profit de ea, să dau tot ce am mai bun pe teren și să fac un meci bun. Băiații sunt foarte buni în vestiar, se poartă foarte bine cu mine, mă ajută, îmi explică și în timpul antrenamentului faze.

(N.r. – Pe ce poziție se simte mai bine) Cea de mijlocaș ofensiv, mă simt mai bine acolo, ca să pot coborî în apărare, dar să fac și faza ofensivă. Am o rezistență destul de bună, pot să fac bine ambele faze, am tehnică bună și mă descurc destul de bine în teren.

Sper să prind cât mai multe minute, să fac jocuri bune și să rămân cât mai mult la echipă”, a declarat tânărul fotbalist al Farului.

Primele trei clasate din Grupa A a play-out-ului, la egalitate de puncte 

Farul ocupă locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 39 de puncte, la egalitate cu locul 1, Universitatea Cluj, și locul 3, Metaloglobus. În acest moment, departajarea dintre cele trei se face la capitolul golaveraj. Pandurii este pe ultimul loc și retrogradată matematic în Liga 3, adunând doar 14 puncte în tot sezonul.

În campionatul regular, tot la Târgu Jiu, Farul a câștigat la limită confruntarea cu Pandurii, cu scorul de 1-0.

Foto și video: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-pastreaza-misterul-privind-situatia-lui-ianis-zicu-la-farul-sper-sa-va-fac-o-surpriza-placuta-constantenii-sunt-orgoliosi-vor-performanta-cu-cine-il-compara-pe-mih-19182919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-noul-stadion-al-rapidului-este-finalizat-in-proportie-de-90-la-suta-ministrul-attila-cseke-a-fost-din-nou-in-vizita-pe-santier-si-anunta-cand-arena-va-putea-organiza-competitii-sporti-19182972

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/a-murit-ioan-danciu-fost-arbitru-si-conducator-de-club-a-plecat-dintr-o-lume-cu-dor-intr-o-lume-fara-dor-19182990

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă