Ianis Zicu, supărat după înfrângerea suferită de Farul la Timișoara: ”Un meci nu poate să se termine când marchează adversarul.” Antrenorul a avut și reproșuri față de arbitraj

Anda DELIU 15 Dec. 2020, 10:41 Liga 2

Farul Constanța a terminat anul cu o înfrângere cu 1-0 suferită pe terenul Ripensiei Timișoara, meci din etapa a 14-a a Ligii 2 amânat din cauza focarului de coronavirus apărut la bănățeni. Ianis Zicu a precizat că echipa sa poate a cedat prea ușor terenul după ce gazdele au marcat, dar a și lăudat jocul timișorenilor.

Cel mai interesant este că Zicu a precizat că i se pare că, ușor-ușor, la fazele care nu sunt flagrante, arbitrii i-au ”ciupit” mereu echipa.

Ianis Zicu: ”Nu mă deranjează că a ieșit târziu din poartă Dur-Bozoancă, ci faptul că, după golul primit, jucătorii au intrat într-o stare de depresie”

Antrenorul Farului a spus că e mulțumit de cum a jucat echipa sa la Timișoara, doar că ar fi trebuit să fie mai încrezători în propriile forțe și după ce Ripensia a marcat, în minutul 66. ”O partidă grea, pe un teren noroios. Am controlat în mare parte jocul, am avut situațiile mai clare. Până în momentul în care am primit golul am fost echipa mai echilibrată, din punct de vedere fizic, tactic, am reușit să deținem controlul partidei și, din păcate, nu am reușit să marcăm. La prima eroare a noastră, personală, pentru că a greșit Dur-Bozoancă, ieșind târziu din poartă, am luat gol. Dar nu lucrul acesta mă deranjează, ci faptul că, după acea eroare și după golul primit, jucătorii au intrat într-o stare de depresie, să spun așa, pentru că un meci nu poate să se termine când marchează adversarul. Întotdeauna trebuie să joci, nu sunt toate partidele la discreția ta să poți să conduci mereu. Am ratat mult și la prima eroare am primit gol. Per total, sunt mulțumit de joc, dar dezamăgit de rezultat. Din păcate, închidem anul doar cu 23 de puncte și o să ne fie mult mai greu în cele cinci etape rămase din sezonul regular”, a declarat Zicu despre joc.

Hențurile, niciodată sancționate în favoarea echipei din Constanța?

La pauză, Ianis Zicu a mers la centralul Mircea Ardelean pentru a-i reproșa deciziile luate în momente de henț, în speță, la Fridrich și Coulibaly, acesta din urmă fiind în situația de a fi eliminat în minutul 43. Zicu spune că întotdeauna echipa sa e sancționată dacă mingea atinge brațul unui jucător, dar nu se întâmplă și viceversa.

”Sunt nemulțumit și îmi pare rău că trebuie să vorbesc acum despre arbitraj, când nu am câștigat. Dacă aș fi câștigat, aș fi fost și mai vehement, pentru că atunci oamenii ar înțelege că nu am nimic de obiectat când lucrurile nu sunt în regulă. Am avut gol valabil și henț la aceeași fază. Este greu de jucat 11 contra 14. Nu vorbesc strict de această partidă. Vorbesc de o manieră în 14 partide în care am primit șase penalty-uri pentru henț împotriva noastră și nu am primit niciun penalty pentru henț. Lucrurile acestea au fost și mai grave după partida cu U Cluj, care nu s-a jucat. Am simțit o tentă și mai urâtă de la meciul cu Csikszereda. Sper ca lucrurile acestea să se regleze și până la urmă lucrurile să meargă așa cum trebuie. Felicit Ripensia pentru că au luptat, au crezut în fiecare moment, s-au dăruit, au fost foarte bine organizați. Au reușit să obțină trei puncte mari. Pentru noi, urmează o perioadă delicată pentru că ne doream foarte mult această victorie și să intrăm în vacanță cu 26 de puncte. Dar o să vedem și la comisii ce o să decidă cei de acolo, pentru că mă aștept să câștige Cluj cu 3-0 ca lucrurile să fie și mai ok”, a punctat antrenorul Farului.

”Îmi pare rău că nu reușim să rămânem pe locurile de play-off, urmează o vacanță, să vedem ce va fi. Vreau să le mulțumesc băieților pentru munca pe care au depus-o. Cu toată că astăzi am pierdut, nu pot să reacționez și să critic pe cineva, pentru că au luptat și au muncit în fiecare meci. Sunt sigur că toată lumea este supărată, dezamăgită și frustrată, dar avem jucători tineri, care mereu au fost concentrați și au dat maximum”, a mai spus Zicu.

Farul a rămas cu 20 de puncte și e pe poziția a 12-a a Ligii 2, dar ar putea câștiga trei puncte la ”masa verde” din restanța nedisputată cu ”U” Cluj și să egaleze la puncte ocupanta locului 6, chiar ”U” Cluj, ultimul care duce în play-off-ul de promovare.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 15 Dec. 2020, 10:41 Liga 2
Pe aceeași temă