Ianis Zicu se aștepta la un astfel de meci între Farul și Ripensia, și vorbește de retrogradare, deși e echipa sa e lider în play-out: ”Lucrurile nu pot să continue așa. Trebuie să arătăm altă nebunie și disperare de a juca.” Atenționarea pentru Bîrnoi

Marius ANGHEL 03 Apr. 2021, 18:37 Liga 2

Farul a început play-out-ul Ligii 2 cu o remiză pe teren propriu. Sâmbătă, la Constanța, echipa antrenată de Ianis Zicu a încheiat la egalitate, scor 1-1, jocul cu Ripensia Timișoara, formație care avea zece puncte mai puțin la finalul sezonului regular, dar și în noul turneu pentru menținerea în eșalonul secund.

”Marinarii” au deschis scorul la Constanța în minutul 58, dintr-un penalty obținut de Măzărache în fața lui Rogac și transformat de Antonio Cruceru, jucător introdus pe teren la pauză. Timișorenii au avut însă o altă față după ce au primit gol și au reușit să revină pe tabelă. Au punctat în minutul 82 prin Mihai Ene, astfel că partida din prima etapă a play-out-ului Ligii 2, Grupa A, s-a încheiat la egalitate.

Ianis Zicu acuză ratarea calificării în play-off pentru jocul slab cu Ripensia: ”Mă așteptam”

După meci, antrenorul Farului, Ianis Zicu, a spus că se aștepta ca ratarea calificării în play-off să-și pună amprenta asupra evoluției jucătorilor săi. Speră ca atitudinea acestora să se schimbe în partidele rămase de disputat, cinci la număr.

Zicu se gândește chiar la retrogradare, deși diferența față de ultimele clasate din grupă este destul de mare.

”Un rezultat de egalitate care ne dezavantajează, dacă am fi câștigat am fi fost siguri de salvare. Acum, diferența este de 10 puncte între noi și Ripensia, când mai sunt 15 puncte puse în joc. Sperăm să ne asigurăm cât mai repede prezența în sezonul viitor al Ligii a 2-a.

Mă așteptam la o astfel de partidă. După cum a decurs perioada de la meciul cu Craiova, când am ratat accederea în play-off și până acum, felul în care băieții simțeau și trăiau emoțiile la antrenamente, eram convins că nu vom câștiga pentru că nu ne-am antrenat de maniera pe care am făcut-o până la acel moment.

Este greu să-ți revii după un eșec, pentru că noi aveam ca obiectiv accederea în play-off și cred că am luat lucrul acesta ca pe un eșec. Trebuie să schimbăm ceva în atitudine, pentru că lucrurile nu pot să continue așa, trebuie să arătăm altfel, să arătăm altă nebunie și disperare de a juca fotbal pentru a câștiga un meci. Nu am tratat lucrurile așa cum trebuie, am alergat pe vârfuri la finalul jocului, crezând că partida este câștigată. Conduceam cu 1-0, chiar dacă nu meritam. Din punctul meu de vedere, a fost o partidă de 0-0”, a spus Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al Farului.

Cosmin Bîrnoi, schimbat pentru că a dezamăgit: ”Dacă nu-și va schimba atitudinea și felul în care vrea să ajungă fotbalist, îi va fi foarte greu să reușească”

La pauză, Zicu a efectuat trei schimbări pentru a-și surprinde adversarul. Cruceru, Bîrnoi și Bălan au intrat pe teren în locurile lui Mihai, Stoica și Silaghi. Dacă Cruceru a înscris, Bîrnoi a terminat jocul fiind înlocuit în minutul 88, de Damașcan.

Zicu a explicat această decizie de a-l înlocuit pe Cosmin Bîrnoi. ”L-am scos pe Cosmin pentru că nu mi-a plăcut cum a intrat în joc. El este un jucător care are calități tehnice extraordinare, dar, dacă nu-și va schimba atitudinea și felul în care vrea să ajungă fotbalist, îi va fi foarte greu să reușească. Nu este la prima echipă unde ajunge, are o vârstă, a trecut și pe la Timișoara, Iași, Viitorul, și cred că trebuie să dea mai mult fotbalului ca să fie pregătit să meargă la un alt nivel, dacă asta își dorește”, a spus Zicu.

Farul în meciul cu Ripensia: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Cărăruș, Liv. Mihai (Ant. Cruceru 46’) – Al. Stoica (Bîrnoi 46’, Damașcan 88’), Greu, Rob. Silaghi (Fl. Bălan 46’) – Măzărache (Banyoi 75’). Rezerve neutilizate: Fara – I. Ursu, D. Panait, Pelivan.

Zicu vrea salvarea matematică a Farului de la retrogradare cât mai rapid

După această remiză, Farul a acumulat 33 de puncte și rămâne, pentru moment, pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Are un avans de trei puncte față de Metaloglobus, care stă în această etapă, și patru față de ”U” Cluj, care joacă duminică la CSM Slatina (ora 12:30).

Celelalte echipe din această grupă și punctele lor sunt Fotbal Comuna Recea (26 puncte), Ripensia (23 puncte), CSM Slatina (15 puncte) și Pandurii (13 puncte).

Ultimele două locuri sunt direct retrogradabile, iar poziția ocupată acum de Ripensia, a 5-a, duce la barajul de menținere în Liga 2.

”Distanța față de locul de baraj pare mare, dar este important să ne asigurăm matematic, ca să putem să închidem sezonul liniștiți, să putem să pregătim viitorul sezon. Clubul, la fel, să pregătească viitorul sezon. Până la urmă, acest lucru contează în acest moment, salvarea matematică de la retrogradare”, a spus Ianis Zicu despre primul obiectiv care i-a rămas acum la Farul de îndeplinit.

În etapa a 2-a, Farul va juca pe terenul echipei Metaloglobus București, în data de 10 aprilie, de la ora 11:00.

https://www.youtube.com/watch?v=YiL8lkjkyzQ&feature=emb_title

Foto și video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-la-malul-marii-ripensia-a-smuls-un-egal-pe-terenul-farului-in-debutul-play-out-ului-ligii-2-19177348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-dupa-primul-meci-jucat-de-ripensia-in-play-out-1-1-la-farul-pacat-ca-am-luat-gol-pe-o-greseala-personala-19177414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

Marius ANGHEL 03 Apr. 2021, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă