Remiză la malul mării! Ripensia a smuls un egal pe terenul Farului, în debutul play-out-ului Ligii 2

Anda DELIU 03 Apr. 2021, 15:11 Liga 2
Remiză la malul mării! Ripensia a smuls un egal pe terenul Farului, în debutul play-out-ului Ligii 2

Farul și Ripensia au remizat la scorul de 1-1 după un meci care, la un moment dat, părea ca o victorie certă a echipei antrenate de Ianis Zicu. Trupa lui Petruescu a revenit în joc însă după ce gazdele au marcat, și a evoluat mai incisiv și mai în viteză, iar, astfel, a reușit să obțină un punct ce se poate dovedi important pentru evitarea retrogradării. Partida a contat pentru prima etapă din Grupa A a play-out-ului Ligii 2.

Meciul de la Constanța a început destul de slăbuț, până la o centrare a lui Liviu Mihai trimisă bine în careu, dar neajunsă de niciun coechipier, în minutul 18. Ripensia nu a jucat neapărat defensiv și a avut faze finalizate, dar cu execuții nefericite. S-a jucat cu mingi înalte pentru Golda, ale cărui lovituri de cap au fost însă imprecise. Mult mai periculoasă a fost o fază la care Măzărache a reluat cu capul, fără adversari pe el, dar a trimis pe lângă buturile lui Dobre și s-a luat singur cu mâinile de cap din cauza ratării.

Farul, mai hotărâtă în joc după pauză

Constănțenii au făcut trei schimbări la pauză și au controlat jocul bine în prima parte a reprizei secunde. Așa s-a și ajuns la penalty-ul comis de Rogac, care l-a faultat pe Măzărache. Din minutul 58, Antonio Cruceru a deschis scorul din penalty-ul acordat, dar jocul era departe de a se fi încheiat.

Ripensia a început să joace mai în viteză după ce a primit golul, așa cum a făcut și în alte partide.

Ene a egalat pentru Ripensia. Final interesant la Constanța

Până la urmă, presiunea ripensistă a avut rezultat. După un nou atac în forță, Mihai Ene a concretizat cu un șut bine plasat centrarea lui Andrei Macrițchii.

Farul a încercat să revină în avantaj, dar nu a reușit. În minutul 90, Damașcan a prins un șut cu efect, parat de Dobre, iar Cruceru, cel la care a ajuns mingea, a trimis peste buturi.

FARUL CONSTANŢA – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-1

Antonio Cruceru 58 – penalty / Mihai Ene 82

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Cărăruș, Liv. Mihai (Ant. Cruceru 46’) – Rob. Silaghi (Fl. Bălan 46’), Greu, Al. Stoica (Bîrnoi 46’, Damașcan 88’) – Măzărache (Banyoi 75’)
Rezerve neutilizate: Fara – I. Ursu, D. Panait, Pelivan
Antrenor: Ianis Zicu

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac (cpt.), Fridrich, Gladun – Coulibaly (Stoi 91’), Val. Macrițchii – Piftor (Sokovic 56’), Mih. Ene (Al. Neagu 83’), Vl. Tudorache (T. Călin 56’) – Golda (Pădurariu 83’)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Lalic, Nikolic
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Farul (Constanţa); Fără spectatori; Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa); Rezervă: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

Cu 33 de puncte, Farul rămâne lider în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, iar săptămâna viitoare, în 10 aprilie, de la ora 11:00, se va deplasa la Metaloglobus.

Ripensia are 23 de puncte și e pe locul 5 din 7. În etapa a 2-a, tot în 10 aprilie, de la ora 11:00, va juca acasă cu Fotbal Comuna Recea (locul 4, 26 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

Anda DELIU 03 Apr. 2021, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă