Ianis Zicu, mulțumit din toate punctele de vedere după ce Concordia Chiajna a învins FK Miercurea Ciuc: ”Există calitate la jucători, le-am zis că spiritul face diferența”. Cum a comentat reușita rezervei Azdren Llullaku

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2022, 21:44 Liga 2

Concordia Chiajna a pus primele puncte în clasamentul Ligii 2 după etapa a 2-a, când a reușit să învingă, în deplasare, la Miercurea Ciuc, echipa locală, cu scorul de 1-0. Reușita a venit pe final, dar Ianis Zicu a fost mulțumit de rezultat, de joc, dar și de faptul că echipa sa va căpăta mai multă încredere pentru jocurile următoare.

Ianis Zicu a comentat victoria obținută de Concordia Chiajna cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-0

Azdren Llullaku a semnat victoria Concordiei Chiajna, el marcând când mai erau cinci minute din timpul regulamentar, la șapte minute după ce a intrat pe teren. Deși mulți l-au felicitat pe Ianis Zicu pentru că l-a băgat pe albanez și acesta a adus victoria, antrenorul nu vede lucrurile așa.

”Principalul” ilfovenilor a declarat la finalul confruntării că, dacă era cu adevărat inspirat, trebuia să îl introducă pe Azdren din primul minut. Oricum, el a fost încântat că atacantul s-a zbătut mult și că a intrat foarte bine în meci, chiar dacă nu a prins prea multe minute. În plus, e posibil ca vârful să îl fi convins pe Zicu că merită să evolueze ceva mai mult.

Adrian Voicu a fost și el lăudat de Ianis Zicu, chiar dacă a ratat o șansă bună de gol în prima repriză, când a rămas singur cu portarul Gyenge. Deși nu a marcat, Voicu a fost caracterizat cu cuvinte la superlativ.

Ianis Zicu: ”A fost o victorie muncită și meritată”

Referitor la jocul echipei, Zicu crede că succesul a șters din mintea jucătorilor săi, cât de cât, apăsarea de la primul meci al sezonului, 0-3 cu CSM Slatina. E sigur că există, de acum, un plus la capitolul moral.

A fost o victorie muncită și meritată. Am avut ocaziile mai mari, am avut șansa să decidem scorul mult mai devreme. Există calitate la jucători, le-am zis după prima etapă că spiritul face diferența, pentru că suntem o echipă care, atunci când face lucrurile pe care le discutăm, arată bine și poate să bată orice adversar.

Sunt bucuros pentru jucători, pentru că era nevoie după prima etapă. Am mai spus, eu nu cred în inspirația antrenorilor. Mulți spun că am fost inspirat (n.r. – că l-a introdus pe Azdren Llullaku), dar dacă ești inspirat ca antrenor, trebuie să fii inspirat de la început, trebuie să dea gol jucătorul care a intră din primul minut.

Jucătorii care intră de pe bancă trebuie să fie focusați, concentrați la partidă, să dea totul. Poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar trebuie să fie parte din grup, pentru că pot ajunge să fie titulari.

(N.r. – Despre Adrian Voicu) El e un jucător cu calitate extraordinară și putea să joace în prima ligă mult mai mult. Îmi pare rău că nu a reușit, dar azi a făcut efort considerabil. Mă bucur că a înțeles că trebuie să facă efort, toți jucătorii fac asta. E bună victoria pentru noi toți, pentru că eram supărați după eșecul cu Slatina”, a declarat Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

  • Concordia Chiajna, cu FK Miercurea Ciuc: Chudy – Palmeș, Maric, L. Alexandrescu, Bușu – Pațurcă (Stănică 89′), D. Codrea (cpt.) – Ndiaye, Negoi, Ad. Voicu (Llullaku 78′) – Alb. Voinea (Mih. Constantinescu 90+2′)
    Rezerve neutilizate: Chesneau – Goge, Ghimfus, Mustacă, Cocoș, Cartina

Ianis Zicu, convins că sezonul de Liga 2 va fi complicat. După eșecul cu nou-promovata CSM Slatina, se teme de nou-promovata CSC Dumbrăvița

Referitor la cum se anunță sezonul, după numai două runde scurse, Zicu e sigur că va fi unul echilibrat, mai ales din perspectiva rezultatelor din prima etapă. Acum, antrenorul crede că pentru Concordia Chiajna urmează tot o partidă foarte complicată, deși, teoretic, dă peste un adversar mai slab valoric, CSC Dumbrăvița.

Sezonul de Liga 2 va fi unul complicat. În momentul în care câștigi la început de campionat, îți asiguri o oarecare încredere pentru a merge mai departe. E important să faci cât mai multe puncte pentru că nu te așteaptă nimeni pentru play-off.

Urmează o partidă foarte dificilă, am avut experiența de la meciul trecut. Sunt convins că băieții au înțeles că trebuie să facem o partidă bună”, a mai afirmat Zicu.

FK Miercurea Ciuc, meci cu Steaua în etapa a 3-a a Ligii 2

Dacă în runda următoare Concordia Chiajna va juca acasă cu CSC Dumbrăvița, FK Miercurea Ciuc va evolua pe terenul Stelei. Trupa lui Francisc Dican are eșecuri pe linie până acum.

Înainte de partida cu Concordia Chiajna, a pierdut la Dej, cu Unirea, scor 1-2, după ce a condus.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Pinti Attila (Szekelysport)

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2022, 21:44 Liga 2
Pe aceeași temă