Ianis Zicu, lecție pentru fotbaliștii Concordiei după ratarea promovării în Liga 1: ”Sper să-i doară fiecare înfrângere din Liga 2, așa cum îi doare acum.” Reacția la cald după eșecul cu Chindia și care e viitorul său

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 22:33 Liga 2

Concordia Chiajna a ratat promovarea în Liga 1, astfel că va mai evolua cel puțin încă un sezon în Liga 2. A pierdut returul cu Chindia Târgoviște la loviturile de departajare, dar golul primit în minutul 90+1 îi va marca pentru mult timp pe jucătorii și stafful ilfovenilor.

Concordia Chiajna a pierdut barajul pentru Liga 1 contra echipei Chindia Târgoviște. Reacția lui Ianis Zicu

Concordia Chiajna s-a apărat în marea majoritate a timpului în returul barajului pentru menținerea-promovarea în Liga 1. A rezistat până în ultimele minute ale timpului regulamentar, ba chiar a intrat în minutele de prelungire ale partidei la egalitate cu Chindia Târgoviște, scor 0-0.

Însă, avantajul din meciul tur (scor 2-1) a fost anulat în minutul 90+1, când a marcat Nasser Chamed, cu capul, în urma unei lovituri de colț. S-a ajuns apoi la loviturile de departajare, după reprizele adiționale, unde Chindia Târgoviște a arătat mult mai bine și a câștigat fără prea mari probleme, cu 4-1.

Ianis Zicu, mesaj pentru jucători: ”Sper să-i doară fiecare înfrângere din campionat, așa cum îi doare în momentul acesta”

Ianis Zicu a declarat la finalul jocului de la Ploiești că totul trebuie să fie o lecție pentru jucătorii Concordiei Chiajna, pentru faptul că nu au tratat așa cum a trebuit etapele din Liga 2, din play-off, când ilfovenii puteau promova direct în Liga 1, fără să mai fie nevoiți să joace acest baraj

Le-a mulțumit însă jucătorilor pentru dăruire, neavând ce să le reproșeze nici pentru partida tur, nici pentru meciul retur din barajul cu Chindia Târgoviște.

Nu este un sentiment plăcut. Este dureros, pentru că băieții au avut atitudine, au alergat, dar am întâlnit un adversar valoros, care până la urmă venea din Liga 1, un adversar care are omogenitate și același antrenor de mult timp.

Până la urmă am ajuns la loviturile de departajare, acolo unde soarta are un rol important. Eu îi felicit pe băieți, am stat trei luni cu ei și la fiecare antrenament au încercat să dea totul, pe teren la fel. Le mulțumesc pe această cale și sper să îi doară fiecare înfrângere din campionat, așa cum îi doare în momentul acesta. În campionat ai impresia că poți să recuperezi, dar pierzi și ajungi să joci baraj în loc să promovezi direct.

Un baraj doare mai mult decât un trofeu pierdut și spun asta din experiența mea de jucător. Una e să te lupți pentru o cupă, să joci cu echipe care sunt de același nivel și să pierzi, iar alta este să joci pentru o promovare, pentru că vrei să ajungi la nivelul superior și atunci durerea e mult mai mare”, a declarat Ianis Zicu la finalul partidei, conform DigiSport.

  • Concordia Chiajna, în returul cu Chindia Târgoviște: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea – Rz. Matiș (Llullaku 53′), N. Roșu (L. Ion 46′), N. Popescu, Ad. Voicu (Sokovic 90+10′) – Batin (Plazonja 24′)
    Rezerve neutilizate: Denis Moldovan – Ct. Alexe, Cherecheș, Bg. Barbu, Ghimfuș

Ianis Zicu nu e supărat pe jucătorii care au ratat de la 11 metri

În ceea ce privește loviturile de departajare, la care Concordia Chiajna a marcat doar prin Azdren Llullaku, Ianis Zicu a declarat că nu i-a selectat el pe cei care au executat, ci i-a lăsat pe jucători să aleagă, să tragă cei care se simt în formă.

Nu a vrut să îi critice pe cei care au ratat, spunând că acolo e o loterie și orice se poate întâmpla.

Nu e vorba de cum am ales jucătorii, am discutat cu ei, care se simte în regulă să bată. Nu poți să dai vina pe un jucător pentru astfel de momente (n.r. – ratarea loviturilor de la 11 metri). Nu ar fi drept din partea mea, eu le mulțumesc din suflet pentru tot ce au făcut, am ținut piept Chindiei, am câștigat acasă, au avut și ei ocazii acum, dar e greu pentru o echipă de Liga 2 să joace cu una care are ritm.

Ritmul e cel care face diferența. În Liga 1 ritmul e diferit„, a mai spus Ianis Zicu.

Jucătorii Concordiei Chiajna, cu capetele plecate după returul cu Chindia Târgoviște. Ianis Zicu, enigmatic în privința viitorului său: ”Voi vorbi cu conducerea”

Acum, la cald, atmosfera la Concordia Chiajna nu este cea mai bună, Ianis Zicu simțind la vestiare, după returul barajului, că jucătorii săi sunt afectați de cele întâmplate.

În ceea ce-l privește pe el, Ianis Zicu nu știe dacă va mai rămâne la conducerea băncii tehnice și pentru sezonul următor, contractul urmând să expire în luna iunie. Așteaptă o discuție cu conducerea.

Nu mai putem să schimbăm nimic, s-a terminat, e durere, e frustrare. E un sport, jucătorii trebuie să se ridice, cei puternici, și să meargă mai departe, pentru că nu au ce să facă. E sportul pe care l-au ales din pasiune și trebuie să meargă mai departe.

Contractul meu expiră la finalul acestei luni, rămâne să vedem ce va decide conducerea. Eu le mulțumesc celor din conducere că au fost alături de mine și mi-au oferit toate condițiile și m-am simțit așa cum trebuie să se simtă un antrenor”, a încheiat Ianis Zicu.

Cristian Tănase a declarat pentru Liga2.ro că Ianis Zicu va rămâne la Concordia Chiajna

Cel mai probabil, Ianis Zicu va continua la Chiajna și pentru campionatul următor, lucru recunoscut de președintele Cristian Tănase, pentru Liga2.ro, anterior barajului cu Chindia Târgoviște, acum o lună:

Sigur că suntem mulțumiți de Ianis Zicu. El va continua indiferent de ce se întâmplă. Am discutat cu el și așa vom face. E un antrenor tânăr care vrea să performeze, dar problema e la jucători”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1815-ilfovenii-au-nevoie-de-o-remiza-pentru-a-promova-in-liga-1-19233411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-2100-ardelenii-pot-scrie-istorie-in-stefan-cel-mare-19233426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-de-panica-in-stefan-cel-mare-date-de-denis-ispas-in-barajul-dinamo-u-cluj-foto-19233544

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-murit-virgil-dridea-o-legenda-a-clubului-petrolul-a-parasit-aceasta-lume-mergand-sa-refaca-echipa-din-ceruri-19233363

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 22:33 Liga 2
Pe aceeași temă