Ianis Zicu a trăit o nouă dezamăgire cu Concordia Chiajna! Eșecul cu Petrolul l-a făcut să vorbească din nou despre ”trezirea” care tot întârzie: ”Așa nu se poate! E dureros că nu facem mai mult”

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2022, 20:23 Liga 2

Concordia Chiajna n-a fost în stare să ia punct nici cu Petrolul. A cedat cu 0-2 și ploieștenii chiar și-au obținut matematic promovarea în Liga 1. Ianis Zicu, la finalul confruntării de pe ”Ilie Oană”, a remarcat ca de fiecare dată problemele ilfovenilor, dar pe care pare că nu le poate rezolva.

Ianis Zicu nu reușește să-i trezească pe jucătorii Concordiei Chiajna: ”Nu am ținut de posesie și asta e frustrant”

Aceleași erori le-a făcut Concordia Chiajna și cu Petrolul, iar o parte din vină a avut-o portarul Marius Aldescu, care a încasat ambele goluri, reușite de Mario Bratu (min. 38 și 48), cu șuturi de la distanță. Și de atacanți a fost nemulțumit Ianis Zicu, care i-a taxat nu doar pentru faptul că nu au reușit să marcheze cu Petrolul, ci și pentru faptul că în play-off nu au făcut mare lucru.

Antrenorul ilfovenilor simte că e și ceva la nivel mental pentru jucătorii săi, menționând din nou public că e nevoie să se trezească.

E dificil de vorbit pentru că am pierdut o nouă partidă, o partidă în care ne puneam mari speranțe că putem scoate un rezultat pozitiv. Din păcate asta e realitatea, trebuie să ne trezim. Așa nu se poate! Am spus asta din urmă cu două etape și e dureros pentru că nu facem mai mult pe teren, nu avem curaj să jucăm. N-am avut vreo ocazie de gol.

E dezamăgitor că am pierdut încă un meci cu goluri de la distanță în play-off. Toate echipele șutează de la distanță, ne așteptam la lucrul acesta, dar avem portari under, portari care trebuie să crească. E un proces lung, un proces asumat de club. E un risc, dar nu avem ce face, mergem până la capăt așa.

Am trimis toți atacanții pe teren. Nu au câștigat dueluri cu fundașii adverși, e greu. Nu am ținut de posesie și asta e frustrant”, a declarat Ianis Zicu la microfonul Digi Sport.

  • Concordia Chiajna, cu Petrolul: Aldescu – Borța, Marc (cpt.), Palmeș, Cherecheș – Rz. Matiș, D. Codrea, L. Ion (N. Roșu 46′) – N. Popescu (Nic. Pîrvulescu 66′), Sokovic (Plazonja 46′), Ad. Voicu (Batin 75′)
    Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Ct. Alexe, Taub, M. Dumitru, Bg. Barbu

Ianis Zicu, laude pentru Petrolul și speră ca în ultima etapă să trimită o echipă competitivă cu Unirea Slobozia

Ianis Zicu a avut cuvinte de laudă la adresa Petrolului, care a revenit în Liga 1. A declarat că se bucură pentru faptul că prima divizie va mai avea încă o echipă de tradiție în componență. Însă, ”principalul” Concordiei Chiajna speră ca în ultima rundă din play-off pentru Petrolul, Nae Constantin să nu trimită juniorii pe teren în confruntarea cu Unirea Slobozia.

Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt în luptă directă pentru locul de baraj.

Mă bucur pentru oamenii de aici, pentru că atmosfera a fost senzațională. E nevide de cluburi de genul acesta în Liga 1, sper să rămână în Liga 1 mult timp și să ajungă în cupele europene.

(N.r. – Despre posibilitatea ca Petrolul să joace cu juniorii cu Unirea Slobozia) Sincer, cel mai ușor e să vorbim de pe margine. Decât să mă gândesc la cum o să joace… noi am avut tot timpul șansa noastră, depindem doar de noi, nu avem ce face. Suntem peste Slobozia, avem un meci acasă și trebuie să ne focusăm pe meciul nostru. Noi nu știm cum o să joace Petrolul, dar sperăm să folosească o echipă bună, să nu joace doar juniori și să facă un rezultat bun.

Noi ne uităm de pe margine, dar nu facem nimic. Trebuie să facem mai mult, pentru că dacă vom merge la baraj trebuie să dăm dovadă de mai multă personalitate și curaj când avem mingea.

(N.r. – Despre nivelul scăzut al Concordiei Chiajna în play-off) E dureros, se joacă doar cu echipele bune, care au rămas la un nivel bun. Noi am încercat să ne întărim în iarnă, dar din păcate transferurile făcute nu au adus plus. Am adus doi atacanți, au trecut 12 meciuri și nu au marcat. Am stat în Batin, care a dat două goluri.

În momentul de față nu mă gândesc la remaniere, mă gândesc cum să fac să arătăm bine la meciul de duminică. Nu trebuie să ne gândim decât la faptul că trebuie să formăm un grup care să ajungă la baraj”, a mai declarat Ianis Zicu.

Concordia Chiajna, avans de un punct peste Unirea Slobozia

Pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2 e Concordia Chiajna cu o etapă rămasă de jucat. E la numai un punct peste locul 6, Unirea Slobozia. În ultima rundă a grupei pentru promovare, ilfovenii vor întâlni ”U” Cluj acasă, în timp ce Unirea Slobozia va primi vizita Petrolului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-la-o-victorie-de-promovarea-matematica-in-liga-1-meciul-cu-concordia-chiajna-incepe-la-ora-1730-pe-ilie-oana-19230607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-budescu-asteptat-la-petrolul-dupa-promovarea-in-liga-1-mijlocasul-lansat-in-fotbal-de-echipa-ploiesteana-a-fost-prezent-pe-ilie-oana-19230655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-de-la-poli-iasi-la-sampdoria-rares-barladeanu-nu-a-apucat-sa-apere-la-prima-echipa-trupei-din-copou-dar-are-oportunitatea-unui-transfer-in-italia-este-o-sansa-unica-pentru-mine-19230626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brigada-exclusiv-din-liga-1-la-meciul-u-cluj-fc-hermannstadt-extrem-de-important-in-lupta-la-promovare-din-liga-2-arbitrii-delegati-la-jocul-de-pe-cluj-arena-19230614

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2022, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă