Ianis Zicu a refuzat să fie antrenor la ”noul Farul”! ”Am vorbit cu Gică Hagi, propunerea m-a onorat foarte tare, dar merg pe drumul meu”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 11:32 Liga 2
Ianis Zicu a refuzat să fie antrenor la ”noul Farul”! ”Am vorbit cu Gică Hagi, propunerea m-a onorat foarte tare, dar merg pe drumul meu”

Ianis Zicu (37 de ani) și-a încheiat contractul cu Farul și a anunțat înainte de ultimele meciuri desfășurate în sezonul recent încheiat că nu va mai continua la echipă, deoarece vrea o nouă provocare.

Ulterior s-a aflat planul de fuziune dintre Farul și Viitorul, deci posibilitatea ca el să rămână antrenor la echipa nou-formată în Liga 1 era mică.

Ianis Zicu a refuzat oferta de a-i fi ”secund” lui Gheorghe Hagi, la noul Farul

Prezent, luni seară, la DigiSport Special, fostul mijlocaș ofensiv a dezvăluit că Gheorghe Hagi, patronul Viitorului, i-a propus să îi fie secund la noul Farul. Zicu a refuzat oferta, chiar dacă spune că s-a simțit ”onorat foarte tare”, deoarece vrea să continue ca antrenor principal.

”Lucrurile vor evolua și vor ajunge într-o altă dimensiune pentru fotbalul românesc. Am vorbit cu Gică Hagi, propunerea m-a onorat foarte tare. Era greu de refuzat, mi-a propus să merg la Farul Constanța, pentru că așa o să se numească echipa, iar eu să stau doi-trei ani.

Fără să fiu antrenor, deci nu aș fi fost principal, dar să stau, să încep să stau lângă el și să învăț filosofia clubului pentru ca, în doi-trei ani, să devin eu antrenor.

L-am refuzat, îmi pare rău că nu am mers alături de Gică Hagi, dar asta mi-am dorit eu să fac, să merg pe drumul meu și să iau deciziile singur, așa simt că e bine pentru mine.

Deși proiectul de la echipa lui Gică Hagi însemna cel mai înalt nivel posibil pentru mine. Eu aș fi fost antrenor în stafful domnului Hagi, el cred că va fi antrenor, el e șeful staffului, plus domnul Anghel (n.r. – Cătălin Anghel – actualul antrenor principal al Viitorului), iar eu în stafful acela aș fi fost și aș fi învățat”, a spus Ianis Zicu la DigiSport.

Zicu a condus Farul în ultimele două sezoane și a ratat de fiecare dată play-off-ului

Ianis Zicu a condus Farul în ultimele două sezoane de Liga 2.

În ediția 2019/2020, ”înghețată” în etapa a 24-a pentru ocupantele locurilor 7-19 din cazua izbucnirii pandemiei COVID-19, Farul a terminat pe locul 9.

Iar în sezonul 2020/2021, desfășurat tot în condiții speciale, din cauza pandemiei, Farul a terminat campionatul regular pe locul 7, ratând play-off-ului din cauza rezultatelor directe cu alte trei echipe cu care a fost la egalitate de puncte, FK Csikszereda, ASU Poli și Viitorul Pandurii, primele două urmând în grupa de promovare. Echipa constănțeană a mers în Grupa A a play-out-ului, acolo unde a terminat pe primul loc din 7 formații, peste ”U” Cluj.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 11:32 Liga 2
Pe aceeași temă