Helmut Duckadam, reacție dură la adresa Stelei: ”Nu are viitor. E o posibilitate să se și desființeze.” Propunerea fostului mare portar

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 17:32 Liga 2
Helmut Duckadam, reacție dură la adresa Stelei: ”Nu are viitor. E o posibilitate să se și desființeze.” Propunerea fostului mare portar

Steaua este tot mai criticată pentru modul în care merg lucrurile la nivel intern, iar cuvinte dure au fost lansate chiar și de legendele clubului. A venit cu o reacție categorică și fostul mare portar Helmut Duckadam, după ce formația din Ghencea a ratat calificarea în play-off și va juca în play-out.

Duckadam a avut un discurs apăsat și nu s-a ferit să spună că, din punctul său de vedere, nu ar fi exclus ca Steaua chiar să se desființeze. Altfel, el a ”propus” o altă strategie: promovarea tinerilor de la academie și să se renunțe la strategia aducerilor jucătorilor străini.

Helmut Duckadam, de părere că Steaua se poate desființa

La cum arată lucrurile din exterior, Steaua nu pare că va face nimic până la finalul sezonului actual de Liga 2 pentru schimbarea structurii clubului, pentru a avea drept de promovare în anul fotbalistic următor, 2024-2025.

Conducătorilor clubului din Ghencea le mai rămâne o perioadă scurtă pentru a face demersurile necesare pentru atragerea unui sponsor privat, dacă se va apela la această variantă, în pauza dintre sezoane. Analizând situația, fiind conectat la ce se întâmplă la Steaua de ani de zile, Helmut Duckadam a declarat că nu vede un viitor promițător, ba chiar consideră că e posibil ca echipa să se desființeze!

Deși până acum Steaua nu a avut drept de promovare mai sus de Liga 2, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Strategia promovării tinerilor, cea mai bună pentru Steaua în opinia lui Helmut Duckadam

De această dată va juca în play-out, iar fostul mare portar al Stelei consideră că este un mare minus pentru echipă, despre care consideră că ar trebui să investească mai mult în tineri dacă tot nu are drept de joc în SuperLiga României. Să se axeze mai mult pe cei mai buni jucători din academie, aspect scos în evidență și de Marius Lăcătuș.

În plus, la finalul sezonului se poate întâmpla ca formația din Ghencea să renunțe la o parte foarte mare din lotul de jucători și chiar să se despartă de antrenorul Daniel Oprița, în opinia lui Helmut Duckadam.

(N.r. – Are viitor Steaua?) ”Nu au niciun viitor, nicio șansă. Probabil se va schimba acum tot lotul, probabil se va schimba antrenorul, dar, dacă nu vine de sus o direcție clară, n-au cum să facă ceva.

(…) Eu am spus asta de doi ani, o spune și Ogăraru, o spun și alții: nu e normal ca o echipă care nu are drept de promovare să folosească jucători străini cu vârste de 30 de ani, cu salarii bune, în loc să dea șansa unor tineri. Eu știu un caz.

(…) Cei de la CSA au preferat să ia jucători străini, în loc să dea șansa unui jucător tânăr, care avea perspective.

(N.r. – Ne putem gândi chiar la o desființare a secției de fotbal?) E și asta o posibilitate. Păcat că au centrul ăla de copii bine coordonat de Ogăraru, plus că sunt Iovan, Bumbescu și ceilalți acolo, au o bază sportivă foaret bună. Dar problema de la prima echipă trebuie reanalizată”, a spus Helmut Duckadam pentru Sport.ro.

Steaua a aflat țintarul play-out-ului Ligii 2

În această stagiune, după două sezoane în care a jucat în play-off și s-a clasat pe loc direct promovabil și pe loc care în mod normal ar fi trebuit să o ducă în barajul pentru accederea în prima divizie, Steaua va evolua în play-out-ul Ligii 2. A încheiat sezonul regular pe locul 8, cu 28 de puncte.

Formația pregătită de Daniel Oprița a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde va avea adversari Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CS Tunari și Progresul Spartac.

Grupa pentru evitarea retrogradării va fi începută în deplasare, la Târgu Jiu, contra Viitorul Pandurii. În etapa a 2-a Steaua va sta, iar apoi, în runda a 3-a, va întâlni Progresul Spartac, în Ghencea.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-despre-continuarea-cu-cristian-pustai-19303512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicale-cu-formatii-din-superliga-pentru-csm-resita-si-progresul-spartac-19303492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-un-amical-cu-ludogorets-19303485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-puternic-contra-sepsi-osk-19303468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

Andrei PASCU 20 Mar. 2024, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă