Grozavu este pe făraș, urmează Popa?

07 Dec. 2011, 12:54 Liga 2
Grozavu este pe făraș,** urmează Popa?

În așteptarea ședinței organismului care conduce divizionara secundă de fotbal din Copou, oficialii grupării situate la doar o victorie distanță de al doilea loc ce duce în elită au făcut la începutul săptămânii ultimele preparative înaintea întrunirii. Mai rămăseseră de făcut convocările, pentru că atât măsurile care trebuiesc luate după parcursul dezamăgitor din tur, cât și cele care se impun pentru atingerea obiectivului de promovare, sunt deja destul de bine creionate în rândul șefilor CSMS.

Dacă despărțirea de aproape jumătate dintre componenții lotului, ca și de managerul Leo Grozavu, este iminentă, subiectul central al discuțiilor va fi dacă nu cumva și tehnicianul Ionuț Popa va avea aceeași soartă, dar și întărirea lotului. Managerului i se reproșează în primul rând cheltuirea în vară a peste 100.000 euro pe jucători ale căror cărți de vizită nu s-au regăsit nici în joc și nici în rezultate, dar și întreținerea unei atmosfere tensionate în interiorul și în jurul formației, totul culminând cu lovirea spre sfârșitul turului a fundașului Bădic, în sala de mese. Grozavu va fi, deci, găsit vinovat de efectuarea unor achiziții total neinspirate, incluzând aici și aducerea lui Marius Baciu, fără niciun pic de experiență, nu doar raportat la pretențiile echipei, ci în general în meseria de antrenor.

În schimb, lui Ionuț Popa i se reproșează că deși a revenit în Copou de două luni jocul echipei nu s-a îmbunătățit mai deloc, chiar dacă tehnicianul promisese imediat după ce s-a întors că în trei-patru săptămâni CSMS va avea o cu totul altă față. Că relațiile dintre responsabilii clubului ieșean și antrenor nu mai sunt cele de acum câțiva ani o confirmă și faptul că Popa nici nu va mai ajunge foarte probabil la ședința Comitetului Director, chiar președintele organismului amintit, prof Leonid Antohi, spunând că prezența șefului băncii tehnice nu mai este imperios necesară cât timp el i-a lăsat înaintea plecării raportul activității din tur.

Și Leo Grozavu, dar și Ionuț Popa, au încercat, totuși, să-și demonstreze calitățile de conducător, respectiv de antrenor, primul arogându-și merite importante în obținerea victoriei de la Botoșani, iar celălalt pentru cea din ultima rundă a sezonului de toamnă, de la Constanța, cu Farul, când și-a mobilizat fotbaliștii în mod exemplar.

Cert este că obiectivul promovării rămâne valabil și pentru partea secundă a campionatului, după ce toată lumea s-a convins că în actuala stagiune există un culoar mai favorabil ca oricând de urcare pe prima scenă. Un argument important în acest sens este seria extrem de slabă, dar și vestea că din ediția viitoare se va schimba sistemul competițional, iar pentru atacarea promovării vor trebui cheltuiți mult mai mulți bani.

„Leo Grozavu s-a întors la Iași, dar Ionuț Popa nu cred că va mai veni la întrunire, pentru că chiar nu ar mai avea ce să facă atâta vreme cât ne-a lăsat concluziile despre tur și propunerile pentru retur”

Leonid Antohi, președinte Comitet Director CSMS Iași

După ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a vorbit despre sosirea în Copou ca manager și antrenor a lui Laurențiu Reghecampf, care în tur a dus Snagovul cu două locuri mai sus în clasament decât Iașul, mai nou a revenit pe tapet și sosirea ca președinte a impresarului băcăuan Relu Damian, dorit în aceeași funcție și iarna trecută.

Sursa: Evenimentul

07 Dec. 2011, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă