Grevă japoneză la FC Botoșani

04 Jun. 2009, 11:59 Liga 2
Grevă japoneză la FC Botoșani

Cu doar două etape înainte de finalul acestei ediții de campionat, situația este din ce în ce mai tensionată la FC Botoșani. Nemulțumiți că nu și-au primit banii de două luni (n.r – o rată contractuală și trei prime), jucătorii au ales să organizeze o grevă japoneză, unii dintre ei purtând banderole albe pe braț la antrenamentul condus marți, de Cristian Popovici. Chiar dacă, spuneau în glumă că sunt toți "căpitani", unii au recunoscut că le este teamă că, după ce se va termina campionatul, conducerea FC Botoșani va "uita" să le dea banii. Fotbaliștii spun că s-au săturat să tot fie duși de nas, marți fiind ziua în care acționarii ar fi trebuit să-i plătească așa cum au promis. În cadrul unei ședințe fulger în vestiar, jucătorii și-au spus nemulțumirile în fața conducerii și au amenințat că, dacă nu-și vor primi banii, vor depune memorii la Federația Română de Fotbal (FRF) prin care vor cere să fie declarați liberi de contract.

 

"Le-am spus că pot să facă ce vor. Dacă vor să se antreneze, să o facă, dacă vor să joace sâmbătă, cu Snagov, la fel, să o facă, e decizia lor. M-am săturat să vin la stadion și să le dau explicații. Ei nu înțeleg că încă nu au intrat banii în cont și chiar nu avem bani", a declarat Cornel Șfaițer, vicepreședintele Consiliului de Administrație (CA) al FC Botoșani.

Acționarul majoritar al FC Botoșani, Valeriu Iftime, le-a cerut jucătorilor răbdare, asigurându-i că își vor primi toate drepturile financiare, după ce la club vor ajunge banii pe transferurile lui Marius Matei la Oțelul Galați, Seydou Kone la Internațional Curtea de Argeș, Paul Papp și Marius Ștefoi la FC Vaslui.

 

"Nu le cer decât să aștepte două săptămâni. Cine are răbdare, bine, cine nu, e liber să plece. Dacă nu vor, nu au decât să-și depună memorii și să se ducă unde vor ei, însă dacă vor face asta, nu vor mai vedea niciun leu. Nu exclud varianta ca, în cazul în care o parte dintre ei vor refuza să joace cu Snagov, să băgăm în teren mai mulți juniori", a afirmat Iftime.

Singurul care a considerat protestul o glumă a fost Dumitru Brânză, directorul executiv al clubului.

 

"Mă speriam dacă făceau greva foamei, pentru că greva românească e greva foamei. Ce e aia grevă japoneză, că nu înțeleg? Contractele le vor primi. Când nu au avut rezultate, noi am protestat, i-am sancționat? Timpul va decide tot. Nu s-a speriat nimeni că au protestat astfel", a spus Dumitru Brânză.

 

Fiecare dintre fotbaliștii botoșăneni are de primit câte 3.000 de lei doar în contul primelor.

 

Sursa: sport.botosani.ro
 

04 Jun. 2009, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă