”Vulpoiul” Adam Nemec, decisiv pentru FC Voluntari în finalul meciului cu Ceahlăul! ”Nu se supăra nimeni dacă se termina 9-4!”

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2024, 15:35 Liga 2

FC Voluntari a obținut o victorie extrem de importantă în economia luptei pentru play-off, 2-1 (1-1) pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, în etapa a 11-a a Ligii 2.

Succesul ilfovenilor s-a conturat greu și cu destule emoții, pe final, golul victoriei fiind marcat de veteranul Adam Nemec, în minutul 84. La pauză, scorul a fost egal, după ce Nicolae Carnat a deschis scorul în minutul 2, iar Patrick Petre a restabilit egalitatea zece minute mai târziu.

Debut furtunos de meci la Voluntari, cu două goluri în primele 12 minute

Meciul de la Voluntari a început abrupt, iar echipa lui Claudiu Niculescu a reușit să deschidă scorul după doar 65 de secunde. Șuteu a centrat perfect de pe partea stângă, iar Nicolae Carnat, nemarcat, a deviat în plasă de pe linia careului mic, din mijlocul unei defensive ce probabil încă era la vestiare.

Nemțenii nu au acuzat șocul și au restabilit rapid egalitatea, zece minute mai târziu, prin Patrick Petre. Bine găsit în careu de stoperul Asibey, cu o centrare lungă de peste 50 de metri, decarul nemțenilor l-a culcat din fentă pe portarul Chirilă și a înscris lejer, din cinci metri.

”Gemenii golului” de la Ceahlăul, neinspirați la finalizare

Ceahlăul a avut inițiativa după gol și a ratat două ocazii uriașe până la pauză, nereușind să speculeze nenumăratele greșeli individuale ale fundașilor ilfoveni.

În minutul 15, Carl Davordzie și Patrick Petre, ”gemenii golului” de la Ceahlăul, au combinat la marginea careului, Petre a rămas în poziție ideală, dar șutul său a fost blocat în ultimul moment de Pițian. Petre i-a întors serviciul lui Davordzie în minutul 33, dar golgheterul nemțenilor nu a fost inspirat la finalizare și a trimis în portarul Chirilă, din poziție excelentă. De cealaltă parte, echipa lui Claudiu Niculescu a reacționat prin două șuturi destul de modeste cadrate de Cocian (24) și Merloi (29), portarul Brănescu reținând de fiecare dată fără emoții.

Veteranul Adam Nemec aduce trei puncte mari Voluntariului

Claudiu Niculescu, care a operat prima modificare încă din minutul 19, când l-a scos pe ezitantul Alexe și l-a introdus pe Schieb, a schimbat inspirat la pauză. Fostul golgheter al României l-a trimis pe teren pe Adam Nemec în locul lui Cocian, iar veteranul de 39 de ani al Voluntariului a schimbat jocul echipei sale.

Repriza a doua a debutat cu o ocazie mare a lui Merloi (47), blocat în câțiva metri de portarul Brănescu, iar Ceahlăul a reacționat prin Carl Davordzie (54), al cărui șut a fost deviat în corner de Pițian.

Voluntariul și-a intensificat treptat dominarea, a venit cu foarte multe centrări pentru Nemec în careu, în special din dreapta, iar fundașii nemțeni au făcut față tot mai greu asaltului ilfovenilor.
Atacantul slovac a ratat incredibil din fața porții în minutele 66 (șut puțin alături, din poziție excelentă) și 67 (Brănescu s-a opus devierii din 2 metri a lui Nemec), iar un minut mai târziu, pe o contră, Geani Crețu a trimis puțin alături.

Presiunea constantă a ilfovenilor avea să dea roade în minutul 84, când același Adam Nemec i-a luat fața lui Asibey și a înscris la colțul scurt, din cinci metri, după o centrare perfectă de pe partea dreaptă a lui Schieb.

Inexplicabil, deși echipa sa era clar în dificultate, Marco Veronese a schimbat târziu și nu a mai avut forța de a egala, deși Robert Ciobanu (89, lovitură de cap din careu) și Patrick Petre (90+1, lovitură liberă) au avut două bune oportunități, ratând de puțin ținta.

Voluntariul face rocadă cu Ceahlăul în clasamentul Ligii 2

Victorie importantă pentru FC Voluntari, care face 19 puncte, devansează Ceahlăul în clasament și își consolidează locul de play-off, urcând pe 5. De cealaltă parte, nemțenii pierd primul joc în deplasare după aproape trei luni, rămân cu 17 puncte și fac rocadă cu Voluntariul, coborând pe poziția a 6-a.

În etapa viitoare, a 12-a, FC Voluntari va sta, în condițiile în care ar fi trebuit să joace în deplasare cu Viitorul Pandurii, formație exclusă din campionat, în timp ce Ceahlăul va juca tot ”afară”, cu o altă prim-divizionară, FCU Craiova.

Președintele ilfovenilor, Robert Gherghe: ”Nu se supăra nimeni dacă se termina 9-4”

La final, președintele ilfovenilor, Robert Gherghe, a declarat că meciul ar fi putut să se termine foarte bine și 9-4, la câte ocazii clare au fost, în special în repriza secundă. De asemenea, oficialul celor din Voluntari a remarcat inspirația antrenorului Claudiu Niculescu la schimbări, golul decisiv fiind creat de două rezerve.

”A fost un meci foarte frumos pentru spectatorul neutru, nu aș dori nimănui să fie în pielea mea. Un meci care dacă se încheia cu 9-4 pentru noi nu ar fi supărat pe nimeni. Am deschis rapid scorul, după doar două minute, după care am fost egalați la o greșeală în defensiva noastră. Schimbările pe care le-a făcut Claudiu Niculescu în prima repriză și la pauză au dat roade, iar jucătorii care au dus greul și în prima ligă au marcat din nou. O victorie foarte importantă pentru noi, pentru că Ceahlăul mi s-a părut cea mai bună echipă cu care am jucat până acum, se vede că este antrenată de un italian”, a declarat Robert Gherghe, la scurt timp după încheierea meciului, la Metropola TV.

Laude pentru Adam Nemec

Președintele Voluntariului l-a lăudat pe atacantul Adam Nemec, care la 39 de ani a fost decisiv pentru echipa sa.

”Un rol important în rămânerea lui Adam Nemec la noi l-a avut Bogdan Bălănescu. Dacă vă uitați la Nemec, până acum nu a jucat mai mult de două sezoane la o echipă, la noi este al treilea. Claudiu Niculescu știe cum să-i dozeze minutele și să fie un jucător important pentru echipa noastră, a avut 5-6 ocazii de gol astăzi. Am întâlnit o echipă foarte bună din punct de vedere al așezării tactice, Ceahlăul a fost superioară după gol. Dar e important că am câștigat, contează rezultatul final. Ne vom consolida poziția pentru primele 6 locuri, e important să rămânem acolo, în play-off și apoi o luăm pas cu pas pentru a ne îndeplini obiectivul. Indiferent de rezultatul de azi, obiectivul echipei era tot câștigarea seriei sau locul doi”, a mai spus Robert Gherghe.

FC VOLUNTARI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1

Nicolae Carnat 2′, Adam Nemec 84′ / Patrick Petre 12′

FC Voluntari: Ius. Chirilă – Ct. Alexe (Schieb 19′), Pițian, Armaș (cpt.), Andreș, Al. Șuteu – Pandele (Onișa 74′), D. Toma (Panos 46′) – Merloi (D. Andrei 72′), Cocian (Nemec 46′), Carnat
Rezerve neutilizate: Al. Maxim – Lambrinoc, R. Crișan, Fl. Mitrea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru (Abel Folha 78′) – Gbizie (Rodrigo Lima 87′), Chibsah (Rob. Ciobanu 87′) – Rz. Neag, P. Petre (cpt.), G. Crețu (R. Moise 75′) – Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Ilaș, Tud. Telcean, Copoț-Barb, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese

Stadion: ”Anghel Iordănescu” (Voluntari – Ilfov). Arbitru: Mihai Motan (Târgovişte). Asistenți: Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Nagy (Mediaş). Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator arbitri: Ionut Borcan (Ploieşti). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2024, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă