Richard Jelena continuă forma bună și a deschis calea către victorie în partida cu Șelimbăr. FK Miercurea Ciuc profită de perioada prolifică a atacantului: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu”

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 16:00 Liga 2

Richard Jelena a început să marcheze pentru FK Miercurea Ciuc! Deși a luat startul în campionat fără să înscrie, iar prima reușită a venit abia în runda a 11-a a sezonului regular, acum atacantul a debutat în play-off-ul campionatului cu gol și a ajuns la un total de patru.

Formația ciucană a reușit să învingă cu 2-0 CSC Șelimbăr în prima rundă a grupei care va decide echipele promovate direct în prima divizie și cine va merge în barajul de promovare.

Gol pentru Richard Jelena la debutul echipei FK Miercurea Ciuc în play-off

Richard Jelena, atacant maghiar în vârstă de 26 de ani, a reușit să marcheze în minutul 17 și a deschis calea echipei sale spre victorie. Apoi, a venit și reușita lui Ervin Bakoș, din minutul 31, astfel că FK Miercurea Ciuc a bifat un succes destul de lejer.

După reacția lui Robert Ilyeș de la finalul întâlnirii de luni, la declarații a venit și Jelena, care a analizat și situația din perspectivă individuală, cum a ajuns să marcheze destul de des în Liga 2, după ce începutul de sezon a fost unul nu foarte bun pentru el.

Început greu de sezon pentru Richard Jelena

Practic, în ultimele 10 meciuri disputate de FK Miercurea Ciuc în Liga 2, în toate fiind pe teren Richard Jelena, atacantul a marcat patru goluri, două dintre ele venind în duelul cu ACSM Ceahlăul, din penultima rundă a întrecerii regulare, scor 2-0.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că au venit golurile în ultima vreme, dar pentru asta a trebuit să încep să joc mai bine, să prind formația de start. Sunt în formația de start încă de la meciul cu Slatina și de atunci câștigăm, dau goluri, sper să reușesc să păstrez această formă bună și să ajut astfel echipa.

Secretul jocului meu de cap este că primesc mingi bune de la coechipieri, centrări bune.

(N.r. – Despre partida cu CSC Șelimbăr) Am început meciul atacând și am presat sus. Am făcut asta foarte bine și cred că am meritat să câștigăm jocul”, a spus Richard Jelena la finalul partidei.

FK Miercurea Ciuc l-a adus pe atacantul maghiar în vara lui 2021

La FK Miercurea Ciuc din vara lui 2021, Richard Jelena are și două goluri în Cupa României în acest sezon, astfel că a adunat șapte goluri în această stagiune, în 19 meciuri. În total, în divizia a doua, pentru FK Miercurea Ciuc a adunat 57 de partide și a marcat de 25 de ori.

Până să ajungă la Miercurea Ciuc, Richard Jelena a jucat doar în Ungaria, în țara sa natală. În Liga 2 a ajuns de la formația Kisvarda, în august 2021.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Richard Jelena și Claudiu Niculescu, după FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=znBO30AdepY

Foto: Bogdan Balaș (Sport Pictures) și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fani-ai-concordiei-au-primit-interdictie-pe-stadioane-19304743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-start-in-forta-in-play-off-2-0-contra-csc-selimbar-19304738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-este-pe-final-de-contract-cu-metaloglobus-19304733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-csc-selimbar-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304645

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă