Ce început de play-off pentru FK Miercurea Ciuc! Discursul lui Robert Ilyeș după victoria la pas cu CSC Șelimbăr, succes care i-a urcat echipa pe loc direct promovabil

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 14:46 Liga 2

FK Miercurea Ciuc s-a calificat pe ultima sută în play-off-ul din Liga 2. Ultimele rezultate din campionatul regular, luând în calcul și finalul de 2023, au făcut ca echipa lui Robert Ilyeș să acceadă, până la urmă, în grupa pentru promovare, luând startul chiar de pe ultimul loc, 6.

Însă, debutul din play-off, cu victorie, a și urcat-o două poziții în ierarhie, pe locul 4. În prima etapă, FK Miercurea Ciuc a primit vizita formației CSC Șelimbăr și a învins cu 2-0. A profitat, însă, și de jocul rezultatelor adversarelor.

FK Miercurea Ciuc, start în forță în play-off, 2-0 contra CSC Șelimbăr

Acum, echipa din Harghita este concentrată doar pe promovarea directă, transmițând și un comunicat semnat de club înainte de începerea play-off-ului. Iată că jucătorii au asimilat cele transmise de conducere și au reușit să marcheze două goluri contra unei defensive redutabile și, mai mult, chiar să învingă.

Duelul contra CSC Șelimbăr a fost unul dificil, dar, în același timp, a condus la o urcare de două poziții în play-off-ul Ligii 2. Bucuria contra sibienilor a fost adusă de jucătorii Richard Jelena (minutul 17) și Ervin Bakoș (minutul 31).

  • FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy (Szondi 85′), Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Vereș, Bakoș – Anderson Ceara (Bloj 71′), Jebari (Pinter 81′), Balogh (Ronai 71′) – Jelena (Makrai 71′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Vita, Gergely, Csuros.

Robert Ilyeș a comentat victoria din duelul care a avut loc pe terenul propriu al echipei sale și a afirmat că și de acum campionatul va fi unul complicat, pentru că lupta e strânsă pentru ocuparea locurilor direct promovabile.

Însă, antrenorul a lăudat evoluția jucătorilor săi, în special din prima repriză, dar și că au știut să gestioneze situația în partea secundă, să termine și ultimele 45 de minute fără să primească gol.

Băieții au simțit sprijinul fanilor, care este foarte important pentru noi. Și cred că dacă vin la meciuri în număr atât de mare, fanii ne pot ajuta să mai urcăm în clasament. Cred că am meritat victoria, am învins o echipă care a câștigat sezonul regular, a avut o singură înfrângere în 19 etape.

Am marcat două goluri, iar apoi am controlat meciul tactic. În repriza secundă a fost o mică problemă, aceasta este de obicei o problemă psihică pentru noi, dar din fericire am depășit-o.

Mă bucur că am avut un joc disciplinat în repriza secundă și nu le-am dat șansa de a marca. Se pare că echipa este mai bună fizic decât înainte. În ultimul timp, nu am avut probleme cu jucătorii, probleme musculare.

Am muncit foarte mult în iarnă, iar datorită antrenorului nostru de fitness parametrii sunt buni, capacitatea de alergare este mai mare, iar acest lucru se vede în joc și rezultate”, a spus Robert Ilyeș la finalul meciului.

FK Miercurea Ciuc merge pe terenul Unirii Slobozia în etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 2

După cum spuneam, FK Miercurea Ciuc a început de pe locul 6 play-off-ul din Liga 2, cu 32 puncte. Avea de recuperat un punct față de locul 5, CS Mioveni, și trei față de ocupanta locului 4, Gloria Buzău, înaintea întâlnirii cu CSC Șelimbăr.

Însă, datorită victoriei de luni, ciucanii au urcat două poziții, pe locul 4, crescând șansele de promovare directă în prima divizie. În același timp, acum au de recuperat trei puncte în raport cu locul 3, Corvinul Hunedoara, șapte față de locul 2, CSC Șelimbăr, și opt față de locul 1, Unirea Slobozia.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, în etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, Unirea Slobozia, principala favorită la un loc promovabil direct în prima divizie. Meciul are loc duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 12:00.

Declarațiile lui Robert Ilyeș, Richard Jelena și Claudiu Niculescu, după FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=znBO30AdepY

 

Foto: Bogdan Balaș (Sport Pictures) și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-este-pe-final-de-contract-cu-metaloglobus-19304733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-invins-csc-selimbar-in-etapa-1-din-play-off-19304724

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-nu-cedeaza-dupa-debutul-cu-esec-la-cs-tunari-19304727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-csc-selimbar-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304645

Andrei PASCU 02 Apr. 2024, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă