Gloria joacă la nunți și botezuri

14 Aug. 2009, 18:47 Liga 2
Gloria joacă la nunți și botezuri

 

Gloria Buzău a ajuns o echipă de râsul curcilor! Asta având în vedere faptul că la clubul din Crâng debandada este la ea acasă. Toată săptămâna echipa din Crâng a fost precum o minge de ping-pong lovită cu puetere de cine a avut o paletă mai “șmecheră”. Una pe față și alta pe dos. Ba gruparea din Crâng nu se mai înscrie în liga secundă, ba solicită acest lucru.

 

Nimeni nu a înțeles nimic deoarece se joacă tare în continuare. Mulți încearcă să-i “dibuie” pe cei care se fac vinovați de asta însă din păcate doar un lucru este cert. Adică Gloria nu va juca meciul din prima etapă de pe teren propriu cu FC Botoșani. Așadar, tristețe mare în rândul iubitorilor fotbalului buzoian care așteptau cu nerăbdare acest început de campionat.

 

Supărare mare este și în rândul vânzătoarelor de semințe care pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc vor urca în microbuzele care au ca destinație Rm. Sărat. Acolo se joacă sigur și normal că mulți microbiști vor fi în tribune, inclusiv cei care visau la un meci pe cocheta arenă din Crâng. Cătrănit din cauza evenimentelor care se derulează de ceva vreme la club, patronul Gloriei, Costel Bucur se consideră sabotat. Pe față!

 

Așa susține omul care după ce echipa buzoiană și-a tras viză de intrare în spațiul Ligii lu’ Mitică a pompat bani frumoși pentru ca buzoienii, mari împătimiți ai fotbalului, să aibă satisfacții. Mai ales că suferiseră în tăcere două decenii. Acum Bucur strigă după ajutor în stânga și-n dreapta dar se pare că trebuie să mai facă niște vocalize.


“Șapte văi și-o vale adâncă / săriți lupii mă mănâncă…” Asta fredonează bunul prieten al lui Gigi Becali în ultima vreme. De cum face ochi dimineața până când se bagă în așternuturi dar cu gândul la vremurile în care la Gloria curgea lapte și miere. Acum pe “conducte” este numai aer.

 

Meciul de mâine s-a amânat pe motiv că clubul buzoian nu și-a achitat datoriile față de jucătorii cu care se află în litigiu. Fotbaliștii respectivi, despre unii dintre ei spunându-se că au jucat însă mai mult pe la nunți și botezuri, sunt: Marian Nejneru (4.160 euro), Cristi Stoicescu (6.240 euro), Alin Vigariu (9.000 de euro) și Mihai Barbu (8.700 de euro). Băieții susțin că nu fac altceva decât să își ceară drepturile care li se cuvin, conform contractelor semnate.

 

“Sigur că ne-am întâlnit joi cu domnul Bucur pentru a se încerca o nouă negociere. Din păcate nu s-a ajuns la nicio înțelegere deși eu eram dispus să renunț dacă îmi dădea măcar jumătate din sumă. Mi-a zis că nu are bani fiindcă deși autoritățile locale i-au promis că îl sprijină financiar nu au făcut asta. Trebuie însă să înțeleagă totuși, noi pentru banii respectivi ne-am antrenat și am jucat, așa că munca se plătește. Cred că Primăria trebuia să sprijine echipa deoarece Gloria reprezintă Buzăul în fotbal”, a declarat Alin Vigariu.


“Îmi pare sincer rău că s-a ajuns la această situație. La inițiativa mea am fost la București cu băieții pentru a discuta despre reeșalonarea datoriilor pe care clubul le are față de noi. Am ajuns însă la concluzia că m-am plimbat ca prostul deoarece și-a bătut joc de mine patronul echipei. Noi chiar eram hotărâți să renunțăm la banii pentru ultimele două luni din contract și am cerut să ni se achite prima rată în termen de 45 de zile. Domnul nu a fost însă de acord, așa că de la 15.30 la 19.30 am așteptat în zadar. Nu poți să mă umilești în halul ăsta și să te p… pe mine! Consider că a fost o mare păcăleală”
, a încheiat revoltat Mihai Barbu.

 

Articol scris de Adi Soare
 

14 Aug. 2009, 18:47 Liga 2
Pe aceeași temă