Gloria Buzău riscă să nu înceapă campionatul!

07 Aug. 2009, 15:25 Liga 2
Gloria Buzău riscă** să nu înceapă campionatul!

Pe zi ce trece situția Gloriei Buzău devine tot mai dramatică. Gruparea din Crâng seamănă din ce în ce mai mult cu un bolnav grav aflat pe patul de spital și la capătul căruia pâlpâie lumânarea, așteptând din clipă în clipă să își dea duhul.

 

În același timp telenovela “Gloria lui Bucur” continuă fiind în derulare eposidul cu litigiile atât față de jucători cât și față de arbitri și observatori. Niște datorii neachitate încă din campionatul trecut și care acum se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Și cum banii lipsesc cu desăvârșire atunci și speranțele privind supraviețuirea echipei s-au năruit. Cel puțin în momentul de față.

 

Asta deoarece clubul trebuie ca până miercuri să plătească datoriile sus-amintite. În caz contrar Gloria Buzău riscă să nu fie programată în prima etapă din noua ediție de campionat care va debuta sâmbăta viitoare. Așadar formația buzoiană pare lovită de blesteme după ce a picat în gol de pe prima scenă fotbalistică a țării.

 

Directorul sportiv al clubului din Crâng, Dan Tulpan consideră că soarta Gloriei se află în mâinile acționarului majoritar, Costel Bucur.

 

“Eu unul am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria față de club și fotbalul buzoian. Am adus în această vară 24 de jucători formând astfel o nouă echipă. Rămâne ca băieții să demonstreze atât valoarea individuală cât și pe cea de grup. În ceea ce privește litigiile, normal că domnul Bucur, care este patronul Gloriei, trebuie să achite datoriile respective. Deci dânsul are pâine și cuțitul în mână astfel că poate să decidă destinul fotbalului buzoian. Evident că situația este una extrem de jenantă dar nu-i poți impune nimic acționarului majoritar. Trebuie găsită urgent o soluție fiindcă altfel ar fi o tragedie pentru Gloria Buzău. Nu suntem Corvinul Hunedoara care a ajuns unde a ajuns din cauza unor litigii, însă orice este posibil acum”, ne-a declarat Dan Tulpan.

 

De partea cealaltă patronul grupării din Crâng, Costel Bucur, susține că nu mai are forța financiară să țină echipa. Paradoxal, omul de afaceri se spală pe mâini afirmând cu tărie că este treaba autorităților locale dacă Gloria se va înscrie în campionat. “Pur și simplu m-am săturat. Am spus destul de clar și în ședința CA de joi că în momentul de față dacă Primăria nu contribuie cu 50 la sută nu înscriu echipa în campionat. Gloria nu este a mea, ci joacă pentru orașul Buzău iar eu nu mai pot să bag singur bani. În cazul în care până luni primarul îmi dă scris că mă ajută atunci se rezolvă problema. Mai dau și eu vreun milion de euro sau cât este nevoie să revenim cât mai repede în Prima Ligă. Altfel le spun la revedere și să se spele ei pe cap cu echipa”, susține Bucur.

 

Finanțatorul Gloriei a mai adăugat că de când a preluat clubul din Crâng a investit peste șase milioane de euro în echipă.
 

Articol scris de: Adi Soare

07 Aug. 2009, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă