Pantelie, regretat cel mai mult în Crâng. Gloria are ghinion în pregătire și pierde încă două teste programate

Pantelie, regretat cel mai mult în Crâng.** Gloria are ghinion în pregătire și pierde încă două teste programate

Gloria Buzău s-a despărțit în această iarnă de trei jucători. Fundașul George Bârsănel, mijlocașul Lucian Pârvu și atacantul Cristian Pantelie și-au reziliat amiabil contractele și fiecare a pornit pe drumuri diferite. Primul tocmai a semnat cu CF Brăila, Pârvu și-a deschis o afacere și s-a retras acasă, în timp ce Pantelie vrea să înceapă o nouă carieră și să joace în orașul natal, la Granitul Babadag.

Dintre cei trei jucători enumerați mai sus, doar ultimul pare o pierdere în urma declarațiilor președintelui clubului din Seria I, Dan Tulpan. „Bârsănel a plecat pentru că efectiv s-a plictisit de Gloria Buzău, s-a dus după prietenul lui Pușcașu la Brăila. Celălalt jucător, Pârvu, care n-a dat satisfacție așa cum ne așteptam, s-a dus undeva în Liga a IV-a și se pare că și-a făcut o afacere, transport internațional sau cam așa ceva. Practic se lasă de fotbal. Pantelie se face și el subofițer, cadru militar, va da un examen la Câmpina. Omul ne-a spus că n-are sens să mai vină, va da examen în martie, se pregătește pentru că vrea să-și facă o carieră. El ne-a adus multe satisfacții, a încris o grămadă de goluri importante. Dorința mea și a antrenorilor era să mai rămână până la vară. E însă de înțeles, trebuie să-i res­pectăm decizia. Le mulțumim tuturor pentru ce au făcut la Buzău și oricând vor fi bine primiți aici!”, a spus, pentru sansabuzoiana.ro, președintele echipei Gloria, Dan Tulpan.

În schimb, la Gloria s-a întărit cu un singur fotbalist în această perioadă. Înregimentarea mijlocașului Mugurel Dedu, liber de contract după despărțirea de CSMS Iași, este văzută de antrenorului Viorel Ion ca un înlocuitor a celor trei jucători de care buzoienii s-au despărțit până acum. „Per ansamblu, venirea lui Mugurel Dedu compensează cele trei plecări, erau fotbaliști care, într-adevăr, au jucat, dar eu zic că Dedu este peste cei trei ca aport la echipă mă refer. Nu pot să nu recunosc și că îmi pare rău de plecarea celor trei, ar fi absurd să zic că îmi pare bine c-au plecat. Au fost jucători care au evoluat, dar n-avem ce să facem, asta este situația”, a explicat antrenorul Gloriei.

„Dubla” amicală cu Fortuna e ca și picată. Se caută alți adversari

În privința pregătirii din această iarnă, gruparea din Crâng nu stă bine deloc la capitolul antrenamente și meciuri de verificare. Cantonamentul în Antalya s-a anulat din lipsa banilor, iar jocurile amicale au picat pe rând datorită condițiilor meteo și a stării proaste a terenurilor.

De parcă nu ar fi fost de ajuns cele două teste anulate până acum, ambele cu Înainte Modelul, echipa lui Viorel Ion ar putea să nu joace încă două amicale din cele trei programate până la reluarea campionatului. „Dubla” cu Fortuna Poiana Câmpina e foarte posibil să nu se mai dispute, deoarece conducerea prahovenilor le-a dat actele jucătorilor pentru a-și căuta alte echipe.

Gloria ar fi trebuit să joace sâmbătă, la Buzău, și miercurea viitoare, pe 18 februarie, în deplasare, cu Fortuna, locul 2 în Seria a II-a a Ligii 2, însă perioada pe care aceștia o traversează e critică. Astfel, mai rămâne stabilit doar amicalul cu CS Mioveni. „Avem o dublă cu Fortuna Câmpina, pe 14 și pe 18, dar înțeleg că și la ei sunt probleme de efectiv și nu știu dacă merg mai departe sezonul următor. Sunt pro­ble­me destul de grave și la ei. Așa că certitudine este doar Mioveniul, ultimul joc de pregătire din planul nostru, pe 21, în deplasare, asta pentru că prima etapă o jucăm la Dorohoi și avem nevoie de un joc în deplasare mai ­pu­ter­nic, care să ne arate exact nivelul la care suntem”, a prezentat situația, pentru sansabuzoiana.ro, Dan Tulpan.

Pentru a recupera din handicapul lipsei jocurilor de verificare, „glorioșii” intenționează să dispute joi, pe terenul sintetic, un meci amical cu Voința Lanuri sau cu proprii juniori republicani.

Până acum Gloria a disputat doar trei amicale: 1-2 cu CS Ștefănești, 2-0 cu Olimpia Râmnicu Sărat și 8-2 cu selecționata Pogoanele/Căldărăști.

Pe aceeași temă