Adrian Mihalcea poate promova la braț inclusiv cu fosta sa echipă, Gloria Buzău: ”Lucrul acesta, pentru mine, contează mai puțin”

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 11:26 Liga 2
Adrian Mihalcea poate promova la braț inclusiv cu fosta sa echipă, Gloria Buzău: ”Lucrul acesta, pentru mine, contează mai puțin”

Adrian Mihalcea a bifat promovarea în prima ligă cu Unirea Slobozia cu patru etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2. În penultima rundă a sezonului, actuala sa echipă o întâlnește pe fosta, cea cu care în ediția trecută de campionat a participat în barajul de promovare, însă a cedat în fața prim-divizionarei UTA (0-0 la Buzău și 1-5 la Arad).

Unirea Slobozia întâlnește astăzi, de la ora 19:00, în deplasare, Gloria Buzău. Trupa din Crâng putea deveni a doua promovată matematic de etapa trecută, a condus la Cisnădie, dar a pierdut întâlnirea cu CSC Șelimbăr, scor 1-2, astfel că și șansa de a scăpa de griji.

Mihalcea spune înaintea jocului cu fosta sa echipă că pe el îl interesează doar Unirea.

Încă două meciuri pentru Unirea Slobozia în Liga 2, echipa nu mai are nicio bornă de atins, Adrian Mihalcea vrea seriozitate și victorii

Ialomițenii și-au asigurat cu patru runde înainte de finalul play-off-ului prezența pe un loc direct promovabil în SuperLigă, iar cu două etape înainte și-au asigurat menținerea pe locul 1, astfel că vor primi și trofeul Ligii 1.

Teoretic, trupa din Slobozia nu mai are niciun obiectiv important în acest moment, ca de exemplu să rămână invincibilă, fiindcă deja a pierdut un meci în acest turneu. În aceste condiții, Adrian Mihalcea ar putea să utilizeze jucătorii care au evoluat mai puțin. Acesta spune, însă, că le va trata cu seriozitate și își dorește să obțină victorii.

După partida cu Gloria, Unirea va mai întâlni pe teren propriu CSC Șelimbăr.

”Mai avem două meciuri. Le vom trata cu aceeași seriozitate. Nu ne interesează niciun fel de alte păreri. Chiar dacă următorul joc este după Paște, vom merge la Buzău, vom alinia cea mai bună echipă și voi dori să câștigăm. Asta este mentalitatea mea și cu asta o să merg înainte”, a comentat Mihalcea la finalul partidei cu Corvinul.

”De astăzi și până la finalul campionatului este doar și doar despre noi”

Partida cu Gloria Buzău, programată astăzi, 7 mai, de la ora 19:00, la Buzău, în cadrul etapei a 9-a a play-off-ului, una intermediară, este importantă sentimental pentru Adrian Mihalcea. Va întâlni echipa pe care a condus-o în sezonul trecut, cu care a fost aproape de o promovare și care acum are nevoie de un punct în ultimele două meciuri pentru a-și îndeplini obiectivul.

Mai mult, antrenorul Gloriei, Andrei Prepeliță, nu este deloc străin de Slobozia. A crescut în municipiul ialomițean, unde a și început fotbalul, tatăl său a fost președintele clubului, iar el a fost legitimat la Unirea la începutul anului 2023, pentru a-și putea ispăși suspendarea primită de la FRF deoarece a antrenat și dat indicații în timpul jocurilor formației Campionii FC Argeș fără să aibă licența necesară pentru prima ligă.

Mihalcea este prieten cu Prepeliță, însă spune că trece peste această relație la momentul jocului.

”Nu. Joacă Unirea Slobozia contra celor de la Gloria Buzău. Au și ei o șansă, de a fi a doua echipă care promovează, dar lucrul acesta, pentru mine, în momentul de față, contează mai puțin. E important ceea ce am realizat eu și de astăzi și până la finalul campionatului este doar și doar despre noi”, a mai spus Adrian Mihacea pentru Știri din Bărăgan.

Trei victorii pentru echipa din Buzău și trei egaluri, rezultatele directe cu formația din Slobozia

Înaintea debutului etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2, Unirea Slobozia ocupă locul 1, cu 59 de puncte, iar Gloria Buzău se află pe locul 4, cu 45 de puncte.

În turul play-off-ului, la Slobozia, cele două echipe au remizat la scorul de 1-1, în urma golurilor marcate de Adi Chică-Roșă (47) și Christ Afalna (82). În sezonului regular, meciul direct a avut loc tot la Slobozia, unde Gloria s-a impus cu scorul de 1-0, prin reușita lui Valentin Dumitrace (27).

În precedentele sezoane, cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori, de fiecare dată doar la Buzău. A fost 2-0 pentru gazdele conduse atunci de Ilie Stan, în martie 2021, 0-0 în aprilie 2021, când antrenori erau tot Ilie Stan și Adrian Mihalcea. A fost înregistrat un 1-1 în octombrie 2021, de această dată cu Cristian Pustai și Adrian Mihalcea antrenori, iar în martie 2023 a fost 3-1 pentru Gloria, cu Adrian Mihalcea pe banca buzoienilor și cu Costel Enache pe cea a ialomițenilor.

Per total, până acum, au avut loc șase jocuri directe, primele patru la Buzău și ultimele două la Slobozia, iar raportul rezultatelor este de trei victorii pentru Gloria și trei remize.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă