Andrei Prepeliță anticipează cum va decurge meciul Gloriei Buzău la Mioveni și se mulțumește și cu un punct. Sub comanda sa încă se pregătește și Ely Fernandes

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 14:08 Liga 2
Andrei Prepeliță anticipează cum va decurge meciul Gloriei Buzău la Mioveni și se mulțumește și cu un punct. Sub comanda sa încă se pregătește și Ely Fernandes

Pentru a doua oară la rând în debutul play-off-ului Ligii 2, Gloria Buzău joacă în deschiderea etapei și o face evoluând tot în deplasare.

După remiza de la Hunedoara, 1-1 contra Corvinului, echipă care ieri seară a dat marea lovitură în Cupa României și a învins cu 4-0 multipla campioană CFR Cluj, pentru o calificare istorică în semifinala competiției, trupa din Crâng întâlnește de această dată, ”afară”, CS Mioveni.

Meciul cu argeșenii are loc tot într-o zi de joi, ca cea de la Hunedoara, acum de la ora 17:00, iar Andrei Prepeliță se așteaptă din partea adversarului la un joc pe contraatac.

Andrei Prepeliță, înaintea meciului de la Mioveni: ”Întâlnim o echipă care închide bine spațiile, cel puțin acasă, și joacă contraatac”

Gloria Buzău a început play-off-ul pe locul 4, al doilea direct promovabil ținând cont că în fața sa sunt CSC Șelimbăr și Corvinul, fără drept de promovare, și a încheiat prima etapă, după remiza de la Hunedoara, pe locul 5, de participare în baraj de promovare, fiind devansată la golaveraj de FK Miercurea Ciuc, câștigătoare pe teren propriu în fața liderului CSC Șelimbăr (scor 2-0).

Echipa buzoiană va evolua tot în deplasare, iar antrenorul său e de părere că adversarii vor aborda jocul pe contraatac.

”Sunt meciuri grele. Toate echipele care s-au calificat în acest play-off sunt de valoare, care au demonstrat pe parcursul turului, să spun, și ne așteaptă un meci greu. Întâlnim o echipă omogenă, cu jucători care au experiența Ligii 1 și o echipă care închide bine spațiile, cel puțin acasă, și joacă contraatac. Trebuie să fim foarte atenți. Sunt o echipă reactivă, care joacă pe contraatac, care marchează la ocaziile pe care și le crează și trebuie să fim foarte atenți. Este un meci dificil pentru noi, dar am încredere că vom face un meci bun”, a spus Prepeliță despre meciul cu CS Mioveni.

Punctul, bun pentru Gloria la orice meci! Ely Fernandes încă se antrenează cu echipa

La CS Mioveni joacă acum Ionuț Șerban, unul dintre jucătorii pe care Prepeliță îi lua după el în vară la Buzău, îi oferea și banderola în multe dintre partide, însă de care s-a despărțit primul în pauza de iarnă, după ce evoluția fostului său elev de la CFC Argeș a fost una sub așteptări.

La fel cum a spus și înaintea jocului de la Hunedoara, Andrei Prepeliță este de părere că și un punct obținut din întâlnirea cu CS Mioveni este bun.

”Orice punct e binevenit. Cred că lupta se va duce până la final și celelalte echipe vor face pași greșiți”, a mai spus antrenorul Gloriei Buzău, care a apreciat și modul în care FK Miercurea Ciuc a evoluat în ultimul timp.

Interesant este că la ultimul antrenament înainte de deplasarea la Mioveni, sub comanda lui Andrei Prepeliță s-a pregătit și Ely Fernandes (33 de ani), aflat în lot încă din iarnă, dinainte de reluarea Ligii 2 în acest an, însă cu care conducătorii Gloriei au tot negociat contractul. Nu ar fi exclus ca acesta să fie acum legitimat și să poată juca cu CS Mioveni, clubul din Crâng, dar nici Prepeliță nefăcând vreo trimitere la mijlocașul fost ultima dată la ”U” Cluj.

0-0 la Mioveni în sezonul regular

Înaintea meciului tur din play-off, Gloria Buzău ocupă locul 5, cu 35 de puncte și golaveraj 1-1, iar CS Mioveni se află pe poziția a 6-a, cu 33 de puncte. Aceste două locuri sunt amândouă calificabile în barajele de promovare.

În sezonul regular, partida dintre cele două echipe a avut loc tot pe stadionul Orășenesc din Mioveni, chiar în etapa 1, și s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

În jocurile desfășurate pe teren propriu în acest sezon, CS Mioveni a înregistrat cinci victorii, trei remize și două eșecuri, având un golaveraj deloc de speriat, 16-11, cu nu mai puțin de 11 goluri primite, deci trupa lui Schumacher arată prin acest lucru că nu prea se închide bine în defensivă.

Gloria Buzău are cinci victorii, trei remize și două eșecuri în meciurile desfășurate în deplasare în acest sezon, având un golaveraj cu 16 goluri înscrise și 11 primite.

Valentin Porumbel arbitrează CS Mioveni – Gloria Buzău. Ultimul meci condus este unul în care a jucat Gloria!

Meciul de la Mioveni va fi arbitrat de centralul Valentin Porumbel (Olteniţa) și de asistenții Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti). Observator de arbitri este Ioan Duma (Sibiu), iar delegat de joc este Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Arbitrul central Valentin Porumbel face parte din lotul de Liga 2, iar în acest sezon a avut cel puțin o prestație dezastruoasă, în Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, meci în urma căruia a fost suspendat. În total, în ediția 2023-2024, are doar 14 meciuri conduse în diverse competiții, dintre care cinci sunt din Liga 2. Pe CS Mioveni nu a arbitrat-o în acest sezon, însă a făcut-o în cazul Gloriei Buzău, la 25 febuarie 2024, deci chiar în prima etapă din acest an, când echipa lui Prepeliță a trecut lejer, cu 5-1, de ultima clasată Progresul Spartac. Interesant este că de atunci și până acum nu a mai fost delegat la centru la niciun joc!

Declarația lui Andrei Prepeliță înainte de CS Mioveni – Gloria Buzău:

Foto și video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă