Prima victorie în play-off încă se lasă așteptată! Șelimbărul a terminat cu o remiză returul cu FK Miercurea Ciuc, fiind egalat de la punctul cu var

Ovidiu BOICA 24 Apr. 2024, 20:43 Liga 2

CSC Șelimbăr n-a reușit să obțină primul succes din play-off-ul Ligii 2 nici din a șasea încercare. Jucătorii lui Claudiu Niculescu au condus cu 1-0 și 2-1, dar au fost egalați pe final dintr-o lovitură de la 11 metri pe care, probabil, alți arbitri nu ar fi acordat-o, nu și tulceanul Eduard Ioniță, la o fază la care însă portarul Alexandru Roșca are partea lui de vină.

”Călăreții roșii” sunt la a patra remiză în play-off, au 46 de puncte și pentru moment urcă pe locul 2. FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 5, unde nu și-ar dori să încheie turneul.

Două goluri marcate la Cisnădie în primele șapte minute

Meciul a început furtunos, cu două goluri în primele 7 minute. Revenit în primul ”unsprezece”, George Monea a sărbătorit cu un gol, șutând sub transversală, la prima bară, de la 14 metri, lateral dreapta (5). Două minute a ținut bucuria șelimbărenilor, pentru că Bence Pinter l-a surprins pe Roșca, trimițând pe sub zid dintr-o lovitură liberă de la 23-24 de metri.

Monea a fost aproape de ”dublă”, dar n-a mai prins cadrul porții, șutând alături, la bara a doua, din interiorul careului (14). Apoi jocul s-a calmat, cei doi portari șomând până la pauză.

Șelimbărenii au început bine și repriza secundă, iar după ce Tudor Călin i-a dat emoții lui Gyenge la un șut de pe la 25 de metri, portarul respingând cu dificultate în corner, de lângă bară (49), Stefan Visic și-a readus echipa în avantaj. Sârbul a primit în centrul careului de la Alexandru Pop și a șutat pe colțul lung, fără speranțe pentru Gyenge (53).

Tudor Călin și-a mai încercat o dată tirul, din afara careului, dar goalkeeperul ciucanilor a fost la post (60). Mai periculoși au fost oaspeții, pe contraatac, din degajarea lui Gyenge, Makrai scăpând din marcajul lui Natea, dar mingea șutată de el a lovit bara, la colțul lung (61).

La Soare n-a fost penalty, dar a fost la intrarea lui Roșca asupra lui Jelena. Makrai a egalat dintr-un penalty controversat

Intrat de câteva minute, Moussinga a avut în vârful ghetei golul de 3-1, la o fază în care mingea a mai trecut pe la Monea și Pop, dar a șutat de la 10 metri în blocajul lui Gergely (69).

Nici Casian Soare n-a avut mai mult noroc, Gyenge reușind să pareze mingea reluată din interiorul careului de under-ul mic al Șelimbărului (73). Atacul ”călăreților roșii” a continuat și Pop a trimis în brațele portarului un balon centrat din flancul drept (74).

Puținii spectatori au luat foc la o fază în care Gergely l-a busculat în propriul careu pe Soare, dar ”centralul” Ioniță a considerat că e prea puțin ca să indice punctul cu var (76).

Tudor Călin a căutat încă o dată golul, dar șutul său, de la mare distanță, nu-i pune probleme lui Gyenge (79).

O fază care nu anunța mare lucru a ridicat brusc tensiunea. Roșca a greșit degajarea, trimițând doar la 30-35 de metri de propria poartă, în picoarele lui Babati, care îi trimite din prima, în stânga, lui Jelena, acesta e singur cu portarul Șelimbărului, pe care îl lobează de la 13-14 metri, mingea cade pe plasă, dar Roșca – în exces de zel – nu se poate opri și intră în jucătorul ciucan (81).

”Centralul” Ioniță indică fără ezitare punctul cu var, nervii cedează, jucătorii lui Claudiu Niculescu se îndreaptă spre marginea terenului, intenționând să iasă de pe gazon, dar nimic n-a schimbat decizia arbitrului din Tulcea, iar Makrai a transformat de la punctul cu var, restabilind egalitatea (84).

”Călăreții roșii” s-au aruncat în ofensivă, încercând să marcheze golul care să le aducă prima victorie, o victorie care a fost atât de aproape, dar Tudor Călin a trimis telefonat de la 20 de metri (90+1). Makrai putea asigurat Ciucului toate cele 3 puncte, la respingerea defectuoasă a lui Cătălin Alexe, dar a trimis peste transversală dintr-o poziție favorabilă (90+3).

CSC Șelimbăr rămâne fără victorie în play-off, dar are în continuare șase puncte peste FK Miercurea Ciuc

Până la urmă, cele două echipe și-au împărțit punctele, rezultat care nu avantajează niciuna dintre ele.

”Călăreții roșii” urcă pentru moment pe locul secund în play-off, cu 46 de puncte, dar ar putea face din nou rocada cu Corvinul, dacă hunedorenii ar obține cel puțin un punct, joi seara, la Buzău, în vreme ce FK MiercureaCiuc rămâne ”în cărți” pentru promovarea directă, având 40 de puncte și menținându-se pe locul 5.

FK Miercurea Ciuc joacă sâmbătă, acasă, de la ora 11:30, cu Unirea Slobozia. CSC Șelimbăr are meci luni, la Hunedoara, de la ora 15:00, cu Corvinul.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

CSC ȘELIMBĂR – FK MIERCUREA CIUC 2-2

George Monea 5′, Stefan Visic 53′ / Bence Pinter 7′, Gabor Makrai 84′ – penalty

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Ct. Alexe – Monea (Schieb 75′), Panos, Tud. Călin, C. Soare (Rotund 90′) – Al. D. Pop (R. Gherman 90′), Visic (Moussinga 63′)
Rezerve neutilizate: Bumbar – Rodri Hernando, Fl. Mitrea, Gab. Deac, Ayine
Antrenor: Claudiu Niculescu

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Gal-Andrezly, Kelemen (cpt.), Gergely, Apro – Vereș, B. Pinter (Jelena 72′) – Bloj (Babati 66′), Jebari, Balogh (Ronai 46′) – Makrai
Rezerve neutilizate: Karacsony – Vita, Al. Ureche, Csuros, Bakoș, J. Nagy
Antrenor: Robert Ilyeș

Stadion: Măgura (Cisnădie – Sibiu). Arbitru central: Eduard Ioniță (Tulcea). Arbitri asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 24 Apr. 2024, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă