George Cîrjan se simte bine la revenirea în Liga 2: a marcat din nou pentru SC Oțelul și este liderul clasamentului golgheterilor. Cum a trăit finalul meciului cu Unirea Constanța și ce spune despre jocul viitor, cu prima clasată

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 15:04 Liga 2

Nou-promovatei SC Oțelul și atacantului ei George Cîrjan (34 de ani) le merge bine în Liga 2.

Echipa gălățeană are șapte puncte acumulate după primele trei etape, cele mai multe strânse dintre cele cinci formații care în această vară au urcat din Liga 3, cu care se clasează pe podium, iar Cîrjan, la revenirea în eșalonul secund după șase ani, are trei goluri marcate și este liderul clasamentului golgheterilor campionatului.

George Cîrjan a marcat de două ori contra Unirii Constanța

În meciul de duminică, pe care SC Oțelul l-a câștigat cu 3-2 cu Unirea Constanța, la Galați, George Cîrjan a marcat primele două goluri ale echipei sale, în minutele 29′ și 45+1′. Pentru trupa lui Dorinel Munteanu a mai înscris Juri Cisotti (49′), iar oaspeții au revenit spectaculos pe final și au fost aproape de o egalare după golurile lui Laurențiu Ardelean (82′, 86′).

”Au fost ceva emoții pe final, dar eu zic că a fost o victorie meritată, o victorie muncită și o victorie frumoasă, până la urmă. S-au marcat trei goluri din partea noastră, două din partea lor. A fost bine. Până la urmă, cele trei puncte sunt la noi”, a spus Cîrjan după meciul cu Unirea Constanța.

”Dacă marchez și eu și echipa câștigă, sunt foarte mulțumit”

Cu cele două noi reușite ale sale din meciul cu Unirea Constanța, George Cîrjan a ajuns la trei goluri marcate în acest debut de sezon, după ce în runda anterioară a punctat ultimul în victoria cu 3-1, la Clinceni, cu Dinamo. În prima etapă, SC Oțelul a remizat acasă cu Poli Iași la scorul de 0-0.

Cu un total de trei goluri marcate în acest sezon din care s-au scurt trei etape, atacantul originar din Galați este golgheterul Ligii 2, fiind urmat de zece jucători care au câte două reușite.

”Sincer, mă simt bine. Datorită echipei am reușit să marchez trei goluri. Sper să o ținem tot așa. Avem două victorii, un egal, 7 puncte după trei meciuri. Eu zic că e un lucru bun. Dacă o ținem așa, și marchez și eu și echipa câștigă, sunt foarte mulțumit”, a declarat Cîrjan, care în jocul de duminică a fost înlocuit în minutul 60 cu Valmir Berisha.

În campionatul Liga 2, Cîrjan a mai evoluat pentru Dunărea Galați, FC Botoșani, Oțelul Galați (fosta echipă, campioana) și FCM Baia Mare. Alături de aceasta din urmă a jucat ultima dată în liga secundă, șase meciuri în ediția 2015-2016.

Cele mai multe goluri într-un sezon de Liga 2 le-a înscris atât la Dunărea Galați, 11 reușite în 29 de meciuri în ediția 2010-2011, cât și la FC Botoșani, 11 goluri în 20 de jocuri în ediția 2012-2013. La fostul Oțelul, în sezonul 2015-2016, a prins 12 meciuri în eșalonul secund și a înscris 2 goluri.

SC Oțelul e pe locul 3 în Liga 2 și urmează să joace cu liderul

Cu cele șapte puncte acumulate în primele trei meciuri din acest sezon, SC Oțelul este la egalitate cu Gloria Buzău și Poli Iași, însă le devansează la golaveraj, 6-3 față e 5-2 și 4-1, astfel că se află pe locul 3 în clasament, sub CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia, singurele echipe cu punctaj maxim, 9.

În etapa a 4-a, SC Oțelul urmează să joace în meciul de deschidere a rundei, chiar cu liderul CS Comunal Șelimbăr, pe terenul unde această își organizează jocurile de acasă, la Râmnicu Vâlcea. Partida este programată vineri, 26 august, de la ora 16:30.

”Este devreme să vorbim de clasament. E bine că avem șapte puncte după trei meciuri. Eu zic că am început bine. Urmează un meci greu, mergem la prima clasată și sperăm să venim cu punct sau puncte”, a mai spus George Cîrjan. Acesta a purtat banderola de căpitan în primele două meciuri din acest sezon, cu Poli Iași și Dinamo, iar în al treilea, cu Unirea Constanța, a avut-o pe braț Costin Ghiocel, care evoluase din primul minut și cu Dinamo.

  • George Cîrjan, cu trei goluri, Răzvan Gorovei, Laurențiu Maxim și Juri Cisotti, toți trei cu câte un gol, sunt marcatorii echipei SC Oțelul Galați în acest sezon de Liga 2.

Interviul dat de George Cîrjan la finalul meciului SC Oțelul Galați – Unirea Constanța 3-2:

Foto: SC Oțelul Galați și Sorin Pană (Mediafax Foto)
Video: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-aproape-sa-o-comita-cu-unirea-constanta-echipa-lui-dorinel-munteanu-a-trait-periculos-cu-ultima-clasata-nu-mi-s-a-mai-intamplat-asta-niciodata-explicatiile-antrenorului-19242021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-unirea-constanta-incepe-la-ora-1230-echipa-lui-dorinel-munteanu-e-mare-favorita-sa-castige-si-sa-urce-pe-podiumul-ligii-2-19241861

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă