Gazonul de pe noul „Dunărea II” este gata

28 Jun. 2012, 11:30 Liga 2
Gazonul de pe noul „Dunărea II

La stadionul pe care urmează să se mute fotbaliștii de la FCM Dunărea mai sunt de făcut doar vestiarele și tribuna. Terenul, înconjurat de stâlpii de nocturnă, a fost acoperit cu un gazon artificial de ultimă generație, iar în maxim zece zile se va putea juca pe el.

Cei de la FCM Dunărea, sprijiniți în ceea ce privește finanțarea de către Consiliul Local, se apropie de încheierea lucrărilor la un proiect la finalul căruia se vor muta de pe terenul central al stadionului „Dunărea”, pe unul alăturat. Este vorba de Dunărea II, pe vremuri acoperit cu zgură și apoi de bălării, care nu va avea doar statut de teren de antrenament, ci se va transforma într-un adevărat stadion nou.

Stadiul lucrărilor este foarte avansat, sperându-se ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să se poată inaugura terenul de joc. Acesta este deja acoperit cu gazon artificial de cea mai înaltă calitate, care întrunește standardele FIFA pentru a fi omologabil chiar și la nivelul Ligii I ca suprafață de joc.

Ploile de zilele trecute au scos la iveală unele aspecte ce nu fuseseră prevăzute în proiectul inițial, astfel că au fost făcute rigole suplimentare pentru a se evita scurgerea pe teren a aluviunilor de pe dealul dinspre CSȘ, acolo unde urmează să fie construită tribuna.

„Chiar dacă ne costă ceva mai mult, acum punem gazon artificial și în jurul terenului de joc. Cam într-o săptămână vom termina și această etapă, porțile sunt venite și vor fi montate și ele, astfel că vom putea inaugura terenul”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea.

Deocamdată, în condițiile în care instalația de nocturnă este funcțională (800 lucși), Dunărea II va putea fi folosit ca teren de antrenament pentru echipa de seniori și de jocuri pentru juniori.

Se așteaptă finanțare pentru tribune și vestiare

Pentru a deveni stadion în toată regula, mai este nevoie de construcția vestiarelor și a tribunei cu 1.800 de locuri. Pentru finalizare, se așteaptă un răspuns de la FRF la dosarul depus de FCM Dunărea pentru o finanțare în valoare de 140.000 de euro prin programul „Hattrick 4” al UEFA, de sprijinire a dezvoltării activității la nivel de juniori.

„În mod normal, dosarul nostru nu are cum să nu fie acceptat. Dacă primim banii, tribuna se va monta repede, pentru că va fi de tip modular, ușor de instalat. Când vom avea gata și vestiarele, vom avea stadion omologabil pentru liga a doua și ne vom putea juca meciurile pe el”, a mai adăugat Auraș Brașoveanu.

Investiția în Dunărea II a fost gândită și ca arenă de rezervă în varianta tot mai probabilă în care stadionul Dunărea va intra într-un amplu proces de modernizare.

Sursa: Viața Liberă

28 Jun. 2012, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă