Gașca de la CS Otopeni se destramă! Neplătiți de 8 luni, 7 jucători și-au depus memorii, unul rupe tăcerea

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 16:00 Liga 2
Gașca de la CS Otopeni se destramă!** Neplătiți de 8 luni, 7 jucători și-au depus memorii, unul rupe tăcerea

Jucătorii de la CS Otopeni nu și-au mai primit salariile din luna aprilie a acestui an. Unii dintre ei încă își mai așteaptă banii, în timp ce alții au depus memorii la Federație pentru a-și recupera salariile. În aceste condiții, echipa ilfoveană din Liga a II-a riscă să se desființeze cu toate că pe teren a evoluat admirabil și a terminat turul pe podiumul Seriei I, la 3 puncte în spatele liderului și la un singur punct față de ocupanata locului doi.

Deși au primit promisiuni că își vor încasa o parte din restanțe la finalul turului, conturile fotbaliștilor au rămas goale, iar conducătorii echipei nu sunt de găsit. Situația este neclară pentru jucători, întrucât nu știu care este viitorul clubului și dacă va fi necesar să își caute alte echipe.

Antrenorul Ioan Viorel este optimist în legătură cu situația echipei: „Jucătorii își vor primi două salarii din cele restante și totul va fi bine. Echipa nu se desființează. CS Otopeni nu se va desființa niciodată cât timp eu sunt antrenorul acestei echipe! Am fost și voi fi alături de această echipă”, a declarat antrenorul pentru Liga2.ro.

O parte dintre jucători s-au săturat însă de promisiuni și au depus deja memorii la Federație pentru a-și recupera salariile și pentru a deveni liberi de contract.

„Aceste luni în care nu am fost plătiți au fost foarte grele, a trebuit să aducem bani de acasă pentru a putea veni la antrenamente. Am avut foarte mare răbdare, nu știam dacă să depun sau nu memoriu. Am depus, iar acum sunt jucător liber de contract. Nu știu care va fi soarta echipei, dar sper că situația se va rezolva”, a declarat Valentin Alexandru, fost jucător al CS Otopeni.

Încă șase au depus memorii

Valentin Alexandru nu este singurul fotbalist ilfovean care a depus memoriu. Și alți șase componenți ai echipei au apelat la această măsură. Este a doua oară când se vorbește despre desființare la CS Otopeni. Situația este similară cu cea din 2010, când echipa a trecut prin aceleași dificultăți financiare, jucătorii fiind plătiți în cele din urmă. Dacă prima oară s-a găsit o rezolvare a problemelor, acum situația e mai gravă ca în 2010.

În ciuda problemelor financiare, CS Otopeni ocupă locul 3 în Seria I a Ligii a II-a, la finalul turului, cu șanse destul de mari de promovare.

Criza financiară nu a afectat doar echipa ilfoveană, ci întreg fotbalul românesc. În liga secundă, deși la startul campionatului, ambele serii numărau 16 echipe, pe parcursul turului șase echipe au spus adio competiției, câte trei din fiecare serie!

Articol scris de Lucica Măcreanu

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă