Galeria Unirii Dej, reacție față de sancțiunile dictate de FRF împotriva cluburilor ai căror suporteri au scandat contra echipelor din Secuime: ”Țara noastră e vândută, acesta este mesajul ce trebuie înțeles”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2022, 13:19 Liga 2
Galeria Unirii Dej, reacție față de sancțiunile dictate de FRF împotriva cluburilor ai căror suporteri au scandat contra echipelor din Secuime: ”Țara noastră e vândută, acesta este mesajul ce trebuie înțeles”

Galeria echipei Unirea Dej și-a arătat cu ocazia meciului cu Unirea Constanța (scor 2-1) indignarea față de deciziile pe care Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină și Etică, le ia împotriva cluburilor ale căror galerii scandează la jocurilor lor împotriva echipelor din Secuime (Sepsi OSK și FK Miercurea Ciuc) și împotriva Ungariei.

Mesajul arătat de Brigada Someșeană în timpul jocului din etapa a 5-a a Ligii 2, desfășurat pe stadionul Municipal din Dej, a venit ca sprijin față de echipele care au de suferit din cauza deciziilor comisiei FRF, comisie care, din punctul de vedere al galeriei Unirii Dej, ignoră acțiunile echipelor din Secuime și ale suporterilor lor, dar percepe afișarea unui an și intonarea imnului României drept instigatoare.

Galeria Unirii Dej, mesaj ironic față de FRF și deciziile sale pro echipelor din Secuime

Suporterii Unirii Dej au reacționat după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis să sancționeze Universitatea Cluj cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri și o penalitate sportivă de 25.000 lei în urma incidentelor de la partida dintre ”U” și Sepsi OSK, întreruptă pentru câteva minute din cauza scandărilor suporterilor.

Anterior, tot în acest sezon, Farul Constanța a fost amendată, iar Petrolul a primit avertisment din partea aceleiași comisii, după scandările suporterilor lor la meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Pe rol este și cazul Stelei, ai cărei suporteri au strigat împotriva Ungariei și a echipei FK Miercurea Ciuc, la meciul direct desfășurat în Ghencea.

”Imnul țării noastre nu avem voie să îl cântam
Țara noastră e vândută, nu are rost să insistăm!”, a fost mesajul afișat de Brigada Someșeană la meciul cu Unirea Constanța.

Brigada Someșeană: ”Țara noastră e vândută, acesta este mesajul ce trebuie înțeles”

Liga2.ro a luat legătura cu Brigada Someșeană pentru a explica în detaliu mesajul afișat la meciul din weekendul trecut, cu Unirea Constanța.

”Acel banner a venit ca sprijin pentru echipele care au primit sancțiuni în urma așa-ziselor scandări xenofobe împotriva maghiarilor, dar sancțiunile împotriva echipelor din Secuime lipsesc cu desăvârșire. Este o ironie la evidențe, nu este vorba despre renunțare, capitulare. Țara noastră e vândută, acesta este mesajul ce trebuie înțeles.

Practic, cei de la U Cluj au primit sancțiune pentru ce? Pentru niște adevăruri, pentru niște date și pentru cântarea imnului… Cam toate echipele din Liga 1 sau Liga a 2-a au primit sancțiuni când au jucat cu echipele din zonă, Sepsi, Miercurea Ciuc”, a spus Brigada Someșeană.

Suporterii din Dej au luat atitudine și la meciul direct cu FK Miercurea Ciuc

Nu a fost prima acțiune de acest gen a galeriei echipei din Dej. Tot în acest sezon, la meciul dintre Unirea și FK Miercurea Ciuc, desfășurat în prima etapă, Brigada Someșeană și suporterii din acea tribună au arborat un tricolor imens pe care era desenată harta României, iar pe gard au afișat mesajul ”Ardealul, pământ românesc”, fiecare cuvânt fiind scris cu una dintre cele trei culori ale steagului României. În plus, au avut și alt banner cu un mesaj pentru oaspeți: ”Deșteaptă-te, române / ținutul secuiesc nu există!”

După acest joc, Unirea Dej a primit un avertisment din partea FRF, însă nu pentru mesajele și scandările suporterilor, ci fiindcă crainicul stadionului a intervenit la microfon în timpul partidei.

Adi Popa: ”Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate”

La meciul dintre Steaua și FK Miercurea Ciuc, arbitrul a decis oprirea jocului timp de circa două minute, după ce fanii echipei bucureștene au avut scandări xenofobe.

După joc, Adrian Popa, mijlocașul Stelei, spunea că se este exagerată în mod intenționat cu aceste opriri ale jocului și cu sancțiunile dictate dinspre FRF.

”Se exagerează, nu sunt de acord cu scandările xenofobe. Mie, la Slatina, mi-au luat familia și m-au făcut în toate felurile. Nu a zis nimeni nimic. Așa e la fotbal! S-au întâmplat acele lucruri cu premierul Ungariei, s-a cântat imnul (n.r. – imnul Ținutului Secuiesc) la hochei și nu s-a luat nicio măsură.
Când noi spunem ceva, se exagerează. Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate. Nu este normal, dar prea se pune accent pe asta”, declara Adi Popa.

Zoltan Szondi vrea schimbarea legislației și introducerea unor măsuri și mai dure

Ulterior, președintele FK Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi îl ataca pe Adi Popa și, mai mult, cerea, printr-un comunicat publicat de clubul său, schimbarea actualului regulament și aplicarea unor sancțiuni și mai dure împotriva suporterilor care scandează împotriva echipei sale, a celor din Secuime.

”Este necesară modificarea legislației pentru a suprima agresivitatea și ura din ce în ce mai mare față de maghiari. Insultele la adresa noastră, a clubului nostru și a comunității maghiare au fost la fel de multe ca anul trecut și vor răni la fel și anul viitor”, spunea Szondi.

Acesta preciza și faptul că este mândru de fanii echipei din Miercurea Ciuc, care nu fac niciodată lucruri ilegale în timpul meciurilor. ”Niciodată nu a existat nici măcar un indiciu din partea observatorilor că ar fi văzut vreo anormalitate pe stadionul nostru”, a comentat Zoltan Szondi, care a mai transmis că clubul său va utiliza simbolurile comunității și în viitor.

 

Marius ANGHEL 07 Sep. 2022, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă