Galeria Petrolului din Peluza Latină a explicat coregrafia afișată la meciul în care s-a obținut promovarea în Liga 1: ”Petrolul a «ucis» campionatul!” Mesajul pentru adversarele din campionat

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 11:45 Liga 2

Petrolul a promovat în Liga 1 după patru ani de bătălii în Liga 2 și revine în elită după șase ani. Victoria cu Concordia Chiajna, 2-0 pe ”Ilie Oană”, a asigurat matematic obiectivul echipei antrenate de Nae Constantin, cu o etapă înainte de finalul sezonului. La final, sute de suporteri au invadat terenul și s-au bucurat alături de jucătorii și stafful tehnic.

La jocul cu Concordia, galeria de la Peluza Latină a avut și o coregrafie specială, afișată încă din primele minute ale meciului. Un schelet în costum, cu cămașă galbenă și cravată albastră, patru scărți de joc și mesajul ”Game over” au compus coregrafia ”latinilor”.

Peluza Latină explică mesajul coregrafiei de la meciul în care Petrolul a obținut matematic promovarea în Liga 1

Peluza Latină a explicat la o zi distanță după meci care a fost mesajul pe care a dorit să-l transmită prin coregrafia sa:

”PETROLUL a „ucis” campionatul!
Coregrafie „Dead Man Hand” – inversiune pozitivă!
Coregrafia are la bază actuala ediție de Liga 2, în care Petrolul a „ucis” campionatul!
Ideea principală a coregrafiei a fost dată de celebra mână de poker a lui James Butler Hickok denumită „Dead Man Hand” care a fost transpusă în nuvele, documentare, melodii, jocuri video, filme, de-a lungul anilor și, mai nou, în coregrafia noastră.
Pentru cei care nu cunosc povestea, este vorba de celebra mână de poker din anul 1876 AA88 a lui „Wild Bill” Hickok, pe când a 5-a carte nu a fost nici până în ziua de astăzi dezvăluită, întrucât Hickok a fost ucis înainte să o întoarcă.
În lumea pokerului de astăzi este recunoscută ca „mâna ghinionistului”.
Ilustrația afișată reprezintă spiritul nemuritor al lui Hickok adaptat la varianta noastră a „Dead Man Hand” – A924, anul de înființare al echipei Petrolul, iar cartea întoarsă din mâna scheletului este considerată cartea câștigătoare pe care am deținut-o pe tot parcursul campionatului.
Pe această cale le mulțumim celorlalte echipe care au „stat la masă” cu noi în tot acest campionat greu, asemănat unei partide de poker, însă Petrolul a avut mereu la îndemână cartea câștigătoare și, implicit, promovarea. Precum spune mesajul coregrafiei, joaca a luat sfârşit(GAME OVER).
Înainte, latini!

Petrolul a promovat în Liga 1 și mai are nevoie de un punct în ultima etapă pentru a fi campioana Ligii 2 în acest sezon

Petrolul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 cu 49 de puncte acumulate în 19 meciuri (16 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri, 41-7 golaveraj), pe locul 1, devansând ”U” Cluj, clasata pe locul 2, cu șapte puncte. În play-off, echipa ploieșteană nu a mai avut un parcurs atât de strălucitor, însă a oținut promovarea cu o etapă înainte de final. Înainte de ultimul joc, din deplasare de la Unirea Slobozia, Petrolul are un total de 62 de puncte (3 victorii, 4 egaluri, 2 înfrângeri în cele nouă meciuri ale play-off-ului, 9-7 golaveraj), cu care se situată tot pe locul 1, la două puncte peste FC Hermannstadt.

Petrolul a fost lider în acest sezon de 22 de ori (13 în sezonul regular și nouă în play-off), poziție pe care a preluat-o și de unde nu a mai coborât de la finalul etapei a 7-a a sezonului regular de Liga 2.

Echipa prahoveană are nevoie de cel puțin un egal în meciul din ultima rundă, în deplasare la Unirea Slobozia (15 mai, ora 16:00), pentru a se menține pentru a 23-a oară pe locul 1 în acest campionat și a obține titlul de campioană a Ligii 2.

Foto: Alex Nicodim și George Filip (Mediafax Foto), Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Peluza Latină

Marius ANGHEL 11 May. 2022, 11:45 Liga 2
Pe aceeași temă