Pentru Petrolul urmează momentul adevărului, meciul cu liderul ”FC U” Craiova. Viorel Moldovan: ”Pentru noi, pentru suporteri, trebuie să câștigăm”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2020, 16:19 Liga 2
Pentru Petrolul urmează momentul adevărului, meciul cu liderul ”FC U” Craiova. Viorel Moldovan: ”Pentru noi, pentru suporteri, trebuie să câștigăm”

Petrolul are șansa, duminică, să demonstreze că înfrângerile obținute pe teren propriu în această ediție de campionat au fost accidente. Iar adversarul pe care îl va avea în față, U Craiova 1948 SA, este unul care îi va solicita la maximum jucătorii lui Viorel Moldovan și îi va pune în situația să arate dacă, într-adevăr, sunt îndreptățiți să spere la promovare sau pot să-și ia adio încă de acum, după ce și în precedentele două ediții de campionat echipa a avut același obiectiv și l-a ratat.

Duminică, de la ora 15:00, Petrolul va fi gazdă în meciul cu ”FC U” Craiova, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2. ”Găzarii” vor întâlni liderul la finalul celor șase din cele opt runde desfășurate deja. ”Muncitorii” lui Viorel Moldovan se pot teme de acest lucru, dai și de ei înșiși. În trei partide desfășurate acasă în acest sezon au pierdut cu Farul (1-2) și Dunărea Călărași (0-1) și au câștigat cu modesta Ripensia (5-0).

Viorel Moldovan, despre meciul cu ”FC U” Craiova: ”Întâlnim un adversar pragmatic, greu de manevrat”

După trei deplasări consecutive, la Târgu Jiu (1-1 cu Viitorul Pandurii) și Recea (2-1 cu Fotbal Comuna Recea), în campionat, și la București, pentru jocul de Cupa României cu Metaloglobus (2-1), aceasta din urmă întinzându-se și în prelungiri, petroliștii revin pe ”Ilie Oană” și au nevoie de o victorie în fața liderului dinaintea etapei pentru a se menține aproape de el și de podiumul Ligii 2. Doar varianta succesului o ia în calcul și antrenorul Viorel Moldovan.

”Am avut parte de o săptămână încărcată, iar până acum putem spune că lucrurile ne-au ieșit într-un sens pozitiv, pentru că am câștigat la Recea, iar în Cupa României am mers mai departe, după ce am eliminat ocupanta locului 2 din campionat, Metaloglobus. Acum, duminică, vom avea parte de un test foarte important, pentru noi, pentru suporteri, pe care trebuie să-l câștigăm! Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă care a început excelent sezonul , care marchează foarte multe goluri, dar care are și o bună organizare defensivă. Un adversar pragmatic, greu de manevrat, dar am speranța că vom reuși să-i punem în dificultate și să câștigăm acest joc”, a spus Viorel Moldovan despre întâlnirea cu oltenii.

”Diferența se va face în plan mental”

Fostul internațional nu mai vrea puncte pierdute de Petrolul pe propriul teren și spune că în plan mental se va face diferența între echipa sa și nou-promovata în Liga 2.

”E important să avem continuitate în rezultate. Am pierdut, până acum, de două ori acasă și nu trebuie să le mai oferim acest prilej adversarelor, să câștige puncte la Ploiești. Trebuie să facem tot posibilul pentru a câștiga jocul și a lega a treia victorie la rând.

Chiar dacă avem un program aglomerat în această perioadă, suntem pregătiți din punct de vedere fizic pentru jocul de mâine. Diferența se va face în plan mental și trebuie să fim puternici, echilibrați, să avem răbdare, să ne așezăm bine și să obținem victoria!”, a mai spus antrenorul Petrolului, care nu se va putea baza nici de această dată pe mijlocașul albanez Armando Vajushi, nerefăcut totalitate după o accidentare.

Petrolul și Craiova vin după victorii obținute la mijlocul săptămânii în turul 4 al Cupei României

După desfășurarea a șapte meciuri din etapa a 9-a, Craiova nu mai e liderul Ligii 2, fiind devansată cu două puncte de Metaloglobus, 19 față de 17 puncte. Oltenii sunt acum la egalitate cu ASU Poli, dar se mențin pe locul 2, după șapte partide desfășurate în acest sezon.

Petrolul, care are tot șapte meciuri disputate, are 13 puncte și a căzut de pe locul 5 pe 7.

În această săptămână, ploieștenii au trecut cu 2-1, după prelungiri, de Metaloglobus, iar craiovenii au câștigat cu 4-0 la echipa de Liga 3 ACSO Filiași. Cele două jocuri au contat pentru turul 4 al Cupei României.

Craiova are cel mai bun atac din acest sezon, cu 21 de goluri marcate în șapte meciuri, însă la apărare nu stă foarte bine, fiindcă până acum a încasat nouă goluri. În schimb, Petrolul are 15 goluri înscrise și 6 primite.

Partida de pe ”Ilie Oană”, dintre Petrolul și ”FC U” Craiova, de duminică, de la ora 15:00, și va fi arbitrată de la centru de Ionuț Coza (Cernica, Ilfov) și de asistenții Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași). Arbitru de rezervă este Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), iar ca observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Marian Lumînare (București).

https://www.youtube.com/watch?v=B239EmGTSUA&feature=emb_title

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-galbeni-au-reactionat-la-adresa-peluzei-sud-97-dupa-gestul-din-fata-stadionului-ilie-oana-fanii-petrolului-au-un-mesaj-special-pentru-sustinatorii-19153971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casa-lupilor-galbeni-vizitata-noaptea-de-olteni-inainte-de-petrolul-fc-u-craiova-cum-au-marcat-prezenta-la-ploiesti-suporterii-din-peluza-sud-97-foto-19153822

Marius ANGHEL 24 Oct. 2020, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă