Galațiul vrea să „înfieze” un club înscris în noul sezon al Ligii 2 pentru a avea echipă în a doilea eșalon fotbalistic

Galațiul ar putea avea echipă de fotbal în liga secundă și în sezonul următor, chiar dacă Oțelul a retrogradat și apoi a intrat în faliment, iar Metalosport nu a reușit promovarea din eșalonul al treilea. Soluția căutată este aducerea în Galați a unui club din altă localitate cu echipă în Liga a II-a.

Varianta a fost discutată în trecutul apropiat de un reprezentat al Primăriei, Marius Humelnicu (propus pentru a fi city manager), cu grupul de suporteri ce au inițiat formarea noului Oțelul – Suporter Club Oțelul Galați – un club care a primit marți aviz de la Judecătoria Galați pentru obținerea personalității juridice. Fanii au respins această idee, preferând să-și continue proiectul, dar surse din interiorul Primăriei susțin că nu s-a renunțat la idea unei echipe de Liga a II-a, motivată de necesitatea de a le oferi fotbaliștilor gălățeni talentați aflați în primii ani după terminarea junioratului posibilitatea a juca într-un eșalon cât mai avansat, pentru a putea progresa.

Sursele menționate au spus că se dorește preluarea unui club fără probleme de ordin financiar. Una din variantele luate în calcul a fost ASC Berceni, însă s-a renunțat, după ce s-a aflat că acest club are datorii destul de mari, deși la prima vedere lucrurile păreau a sta altfel.

Cealaltă variantă, cu șanse de concretizare, o reprezintă preluarea acțiunilor clubului Șoimii Pâncota (județul Arad) și aducerea acestei echipe în Galați. Informația a fost confirmată de Pavel Piroș (foto mic), președintele clubului arădean, rămas fără susținere financiară de la autoritățile locale din Pâncota. „Sunt discuții avansate cu cei din Galați, dar și din alte orașe. Ultimele discuții cu cei din Galați au fost săptămâna trecută. Clubul este unul foarte curat, am avut și un audit, de aceea mi-am și permis să le trimit absolut toate documentele celor din Galați. Pasivul clubului este unul mic, de 54.000 de euro. Ar implica preluarea acțiunilor de către cei din Galați și mutarea sediului social acolo, dacă se va ajunge la un acord final. Am discutat și la federație, se poate face această mutare. Timpul ne presează și cred că până miercuri (n.r. – astăzi) vom lua decizia finală”, ne-a spus Pavel Piroș.

Campionatul Ligii a II-a ar urma să înceapă pe 30 iulie, într-o singură serie de 22 de echipe. Până acum, sunt 24 de echipe care și-au depus documentele pentru înscriere, printre care și Șoimii Pâncota.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă