Gabriel Vașvari revine la o echipă din Moldova după 5 ani. Noul mijlocaș al Politehnicii Iași crede în promovare: ”Într-un an vom juca din nou în Liga 1.” Ce l-a făcut să semneze cu clubul din Copou

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2022, 16:46 Liga 2
Gabriel Vașvari revine la o echipă din Moldova după 5 ani. Noul mijlocaș al Politehnicii Iași crede în promovare: ”Într-un an vom juca din nou în Liga 1.” Ce l-a făcut să semneze cu clubul din Copou

După nouă sezoane consecutive petrecute în Liga 1, cu FC Botoșani (patru), Politehnica Timișoara (unul) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (patru), echipă cu care a câștigat recent Cupa României, mijlocașul Gabriel Vașvari a decis să evolueze în campionatul viitor în Liga a 2-a.

În vârstă de 35 de ani, experimentatul mijlocaș central a semnat cu Politehnica Iași un contract pe un sezon, urmându-l în Copou pe fostul său președinte Cornel Șfaițer, cu care a lucrat mai mult timp atât la FC Botoșani, cât și la Sepsi.

Plecat în 2017 de la Botoșani, unde a evoluat aproape 10 ani, Gabriel Vașvari revine astfel în Moldova după 5 ani, dar la Iași, echipă cu care speră să ajungă în elită peste doar un an.

Telefonul lui Cornel Șfaițer a însemnat totul pentru Vașvari

Gabriel Vașvari a declarat că a ales Poli Iași în primul rând datorită președintelui Cornel Șfaițer, despre care a spus că este garantul seriozității și al performanței într-un club. Vașvari nu consideră că a făcut un pas înapoi și este convins că într-un an va putea evolua din nou în prima ligă, cu Poli Iași.

”Cum am ales Iașiul? În primul rând, a contat telefonul domnului Cornel Șfaițer. Am un respect deosebit pentru dânsul și când am primit telefonul chiar nu a mai contat absolut nimic. Știu că acolo unde este dânsul este seriozitate, automat va fi și performanță și stabilitate. Și pentru mine au contat aceste lucruri. Nu a contat faptul că e liga secundă, fotbalul e același. Se dorește promovarea foarte mult la Iași și eu cred că într-un an vom juca din nou în Liga 1”, a declarat Gabriel Vașvari la Radio HIT Iași.

Nașul și finul, de la Sepsi la Poli Iași

Gabriel Vașvari nu a venit singur de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe la Politehnica Iași, ci împreună cu finul său Răzvan Tincu. Cei doi au fost colegi în trecut și la FC Botoșani, au evoluat împreună la Sepsi și speră să promoveze cu Poli în Liga 1.

”Noi de multe ori ne-am făcut contractele împreună, tot timpul am fost colegi de cameră. Mă cunosc cu Răzvan Tincu din 2008. Am ajuns la momentul acesta să îi fiu și naș de cununie, urmează să-i botez și copilul și mă bucur că vom fi din nou împreună, vom continua și la Iași”, a mai spus Vașvari.

Luptă dură la promovare

Experimentatul mijlocaș al Iașiului consideră că Liga a 2-a va fi la fel de puternică chiar și după promovarea unor echipe de tradiție cum sunt Petrolul sau Universitatea Cluj. În opinia sa, Poli Iași, Dinamo și alte trei – patru echipe se vor bate pentru play-off în stagiunea viitoare.

”Cum a fost și anul acesta, când a fost multe echipe care s-au bătut acolo, la promovare, cred că și în sezonul viitor va fi la fel. Clar, Dinamo va fi o pretendentă la promovare, pentru că un club ca Dinamo nu poate să-și propună altceva. Mai sunt și alte echipe cum sunt Buzău, Miercurea Ciuc sau Chiajna, echipe bune, care au în componență jucători de nivelul Ligii I, care pot să facă performanță”, a mai spus Gabriel Vașvari.

Acesta este optimist că Poli poate reveni pe prima scenă și le-a transmis suporterilor să vină la meciurile din Copou, pentru a susține echipa: ”Sunt convins că putem să promovăm în Liga 1. De aceea am venit aici, la Iași, împreună cu domnul Șfaițer. Mai sunt băieți de valoare în echipă pe care îi cunosc, au experiență, au mai jucat în Liga 1, cu câteva achiziții se poate face un lot foarte bun și se poate ataca promovarea. Suporterilor le transmit să fie alături de noi în orice moment, pentru că doar împreună putem reuși. Sper să vină într-un număr cât mai mare la meciuri, să ne susțină.”

  • Gabriel Vașvari a fost utilizat în sezonul recent încheiat al Ligii 1 în 13 jocuri (755 minute) de Sepsi OSK, în opt ca titular și în trei dintre ele fiind înlocuit. A prins și 83 minute în două jocuri în Cupa României și a ridicat deasupra sa trofeul.
  • Vașvari se află la cel mai slab sezon din cariera sa, cu cele mai puține meciuri jucate, aproape o treime din cât era utilizat de obicei. Vârsta își spune cuvântul.
  • În cariera sa, Gabriel Cristian Vașvari, născut la Zalău, a jucat la seniori pentru Armătura Zalău, ”U” Cluj, FC Zalău, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cel mai mult a jucat la Botoșani, iar la echipa din Sfântu Gheorghe a activat în ultimii patru ani.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-razvan-tincu-prima-reactie-dupa-ce-a-ales-sa-revina-la-poli-iasi-dupa-9-ani-singurul-gand-este-sa-promovam-vreau-sa-repet-performanta-de-acum-11-ani-motivul-pentru-ca-19234103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-prezentat-oficial-la-poli-iasi-nu-am-venit-sa-ma-plimb-am-venit-sa-muncim-si-sa-ducem-iasiul-acolo-ii-este-locul-obiectivul-noului-antrenor-al-clubului-din-copo-19234353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-ciubancan-calca-pe-urmele-tatalui-sau-la-poli-iasi-detaliile-mutarii-sale-de-la-soimii-lipova-la-echipa-din-copou-vom-mai-primi-alti-bani-daca-promoveaza-in-liga-1-19234133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-perfectat-primele-trei-achizitii-pentru-noul-sezon-doua-din-liga-1-gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-clubul-din-copou-19233991

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2022, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă