Gabriel Manu nu și-a luat gândul de la play-off, în ciuda unui final de an nereușit. A anunțat că Metaloglobus va face mai multe transferuri și va ataca primele șase locuri, după care promovarea

Autor: Andrei PASCU Publicat: 14 Dec. 2020, 16:11 Actualizat: 14 Dec. 2020, 16:50 Liga 2
Gabriel Manu nu și-a luat gândul de la play-off, în ciuda unui final de an nereușit. A anunțat că Metaloglobus va face mai multe transferuri și va ataca primele șase locuri, după care promovarea

Metaloglobus este una dintre echipele care termină anul în partea superioară a clasamentului și care speră la o clasare pe unul din primele șase locuri, care să o ducă în play-off-ul de promovare. Antrenorul Gabriel Manu este convins că acest lucru se poate întâmpla. Chiar dacă în ultimele runde din campionat Metaloglobus nu a obținut cele mai bune rezultate, a promis că va schimba fața echipei din 2021.

Metaloglobus va face mai multe transferuri în această iarnă, a anunțat Gabriel Manu 

Vrea să-i facă pe jucători să evolueze așa cum au făcut-o la începutul campionatului, când au fost chiar pe primul loc în Liga 2. Pe de altă parte, Gabriel Manu e convins că adversarele cu care Metaloglobus va juca în 2021 au prima șansă, datorită/ din cauza faptului că au jucători valoroși, dar și bugete mai mari.

A promis însă că echipa sa va face mai multe transferuri importante, care să crească valoarea lotului.

”Acum suntem acolo, aproape locurile de play-off, pe locul 7. Aproape de locul 2. Eu zic că avem șanse reale să ne îndeplinim obiectivul, anume accederea în play-off. Îmi doresc foarte tare să ne întărim și să ne pregătim foarte bine pentru cele șase finale pe care le mai avem. Vom juca împotriva unor echipe cu istorie în Liga 1, echipe cu bugete de 10 ori mai mari decât noi, dar asta nu mă sperie deloc.

Sunt multe echipe care se bat la promovare în acest an. Sunt echipe de tradiție, cu bugete mari, cu jucători foarte buni. Eu cred că trebuie să ne jucăm șansa, să jucăm fiecare meci la victorie. Mă bucur că în primele nouă etape am fost neînvinși, mai ales că am jucat cu echipe de tradiție. Cred că avem o șansă anul acesta să fim în primele șase și să ne batem la promovare”, a spus Gabriel Manu la Pro X.

Gabriel Manu: ”Mă bazez foarte mult pe valoarea jucătorilor mei” 

În 2021, Metaloglobus mai are de jucat cu Petrolul (deplasare), Aerostar Bacău (acasă), ASU Poli (deplasare), SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare) și Rapid (acasă). Sunt meciuri grele, dar pe care Gabriel Manu le vede posibil tranșate în favoarea echipei lui. Se bazează, în primul rând, pe omogenitatea și valoarea lotului, după cum a punctat.

”Mă bazez foarte mult pe valoarea jucătorilor mei. Am un grup omogen, iar câteva transferuri de calitate ne vor ajuta. Vom încerca să intrăm în play-off, pentru că acesta e și obiectivul meu din contract. Sunt genul de antrenor care își dorește foarte mult. Vreau să promovăm în Liga 1 încă de pe acum. Am ani de experiență ca antrenor secund, în spatele antrenorilor mari. Acum îmi doresc să aplic ceea ce am învățat și să mergem în Liga 1”, a mai spus Gabriel Manu

Metaloglobus începe 2021 cu meci în deplasare, contra Petrolului 

Metaloglobus se situează, momentan, pe locul 7 în Liga 2, cu 22 de puncte în 14 meciuri jucate în 15 etape. În ultimele cinci partide din campionat a strâns însă numai trei puncte, înregistrând patru înfrângeri și o singură victorie, 2-0 cu Fotbal Comuna Recea, echipa picând de pe primele locuri pe poziția actuală și ar putea ajunge și mai jos, în funcție de rezultatele din ultimele trei partide rămase de disputat în 2020.

În prima etapă din 2021, a 16-a, Metaloglobus are meci pe teren advers, cu Petrolul.

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 14 Dec. 2020, 16:11 Actualizat: 14 Dec. 2020, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă