FRF, obligată de TAS să plătească despăgubiri în valoare de 12.000 de franci elvețieni către Rapid

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 12:49 Liga 2
FRF, obligată de TAS să plătească despăgubiri** în valoare de 12.000 de franci elvețieni către Rapid

FRF a fost obligată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv să plătească despăgubiri către FC Rapid în valoare de 12.000 de franci elvețieni, reprezentând taxe de judecată, ca urmare a litigiului privind licența pentru Liga I, au declarat, luni, agenției MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

„Tribunalul de la Lausanne a admis apelul și a obligat Federația Română de Fotbal să acorde dreptul de participare în Liga I clubului Rapid, dar în același timp a obligat FRF să plătească și despăgubiri. Este vorba despre 12.000 de franci elvețieni, sumă care reprezintă taxe de judecată”, au afirmat sursele citate.

În litigiul de la TAS dintre FC Rapid și FRF a fost parte și Liga Profesionistă de Fotbal. Gruparea giuleșteană, reprezentată la TAS de avocatul elvețian Thomas Grimm, a fost nevoită să se îndrepte și împotriva LPF ca și organizatoare a competiției Liga I. Chiar dacă a plătit taxe de judecată în valoare de aproximativ 4.000 de franci elvețieni ca urmare a participării în acest litigiu, LPF a susținut în fața instanței punctul de vedere al FC Rapid, solicitând ca echipa giuleșteană să evolueze în ediția 2014-2015 a Ligii I.

Gruparea FC Rapid a câștigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federația Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licența clubului giuleștean pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Nicolae Manea.

„Tribunalul a făcut dreptate. Am câștigat litigiul la TAS și am primit licența pentru sezonul următor al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licențiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon. Vreau să mulțumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Manea.

Echipa Rapid, care a promovat din punct de vedere sportiv la finalul sezonului 2013-2014 ca urmare a poziției secunde ocupate în clasamentului Seriei I a Ligii a II-a, nu primise din partea FRF licența pentru ediția 2014-2015 a Ligii I. În cazul în care nu câștiga litigiul la TAS, în Liga I promova FC Clinceni, formație care încheiase pe locul patru în clasamentul Liga a II-a.

Rapid este a doua grupare care își câștigă dreptul de participare în Liga I la Tribunalul de Arbitraj Sportiv după Universitatea Cluj, club care a obținut licența pentru sezonul 2013-2014 în urma unui litigiul cu FRF la Lausanne.

FC Rapid a deschis la 5 iunie acțiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administrației de Licențiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând taxele de înscriere a recursului din donații și licitații efectuate de suporterii giuleșteni.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Anterior, la 10 mai, instanța de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid a evoluat în sezonul trecut în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă