Francisc Dican e îngrijorat după ce FK Miercurea Ciuc a pierdut și al doilea meci în noul sezon de Liga 2, acum cu Concordia: ”Încrederea a început să se ducă”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2022, 21:37 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a pierdut și al doilea meci disputat în noul sezon de Liga 2. După ce a cedat cu 1-2 la Unirea Dej, unde a condus, echipa harghiteană s-a înclinat pe final și în fața celor de la Concordia Chiajna, cu scorul de 0-1. Azdren Llullaku a marcat în minutul 85.

A fost un meci frumos la Miercurea Ciuc, cu ocazii mari de goluri de ambele părți și cu doi portari, Gyenge și Chudy, inspirați. Defensiva ciucanilor a suferit de câteva ori, o dată punându-l în postura de unu la unu pe Voicu, însă acesta a șutat doar în portar.

Francisc Dican, după eșecul cu Concordia: ”N-am reușit să înscriem din ocaziile pe care ni le-am creat”

Ambele formații au optat pentru un joc deschis, în viteză, iar ocaziile au fost aproximativ egale la cele două porți. La finalul primei reprize a fost 1-1 la situații mari, prin Voicu (31) și Schieb (40). În partea a doua, din nou Voicu (68), de la Concordia, respectiv Jelena (71), de la Miercurea Ciuc, să fie la capătul marilor ocazii înainte de reușita lui Llullaku.

La final, antrenorul harghitenilor, Francisc Dican a apreciat jocul echilibrat și faptul că elevii săi au comis erori nepermis de ușor.

”S-au întâlnit două echipe care în prima etapă au pierdut. Speram ca noi să avem reacția potrivită ca să putem să câștigăm acest meci. Din punctul meu de vedere, cred că a fost un meci echilibrat. Ocaziile pe care le-au avut ei au fost mingi oferite de noi. În schimb, noi n-am reușit să înscriem din ocaziile pe care ni le-am creat.

Dacă oferi mingea adversarului, nu ești atent, nu există comunicare. Sperăm să remediem toate greșelile astea”, a spus Dican la microfonul DigiSport.

”Încrederea a început să se ducă”

FK Miercurea Ciuc nu mai pierduse un joc acasă din debutul sezonului trecut, din 25 septembrie, 2-3 cu FC Buzău. Al nouălea meci disputat i-a adus din nou un eșec în fața propriilor spectatori, 0-1 cu Concordia, echipă în fața căreia pierduse și în etapa a 4-a a ediției trecute a Ligii 2, 0-3 tot pe stadionul Municipal.

Chiar dacă în actuala ediție de campionat s-a început cu două eșecuri, Dican are încredere că situația poate fi remediată.

”Am început rău, nu ezitant, cu două înfrângeri în două partide. Dar sezonul este lung, e abia la început, au trecut doar două etape. Problema este că am pierdut aceste două meciuri și încrederea a început să se ducă”, a declarat Francisc Dican, care nu spune că obiectivul este promovare, ci obținerea de rezultate cât mai bune: ”Avem ca obiectiv să scoatem maximum din fiecare meci, să luăm fiecare meci în parte, să vedem ce reușim. Până acum nu prea am reușit nimic.”

  • FK Miercurea Ciuc în meciul cu Concordia Chiajna: Gyenge – Csiszer, Nemanic, Apro, Vita – Csuros (cpt.)(Jebari 62′), L. Kovacs (T. Suciu 87′) – Gal-Andrezly, El-Sawy (M. Kovacs 78′), Schieb – Jelena. Rezerve neutilizate: Karacsony – Kelemen, R. Takacs, Tajti, Bărăbaș, Ivanovici.

FK Miercurea Ciuc a început prost și sezonul trecut. În etapa a 3-a joacă la Steaua

În sezonul trecut, FK Miercurea Ciuc obținea primele puncte, trei, abia în etapa a 6-a, după cinci eșecuri consecutive. În noua ediție a Ligii 2, harghitenii au început din nou cu stângul, momentan având două înfrângeri.

Cu 0 puncte și golaveraj 1-3, ciucanii sunt, momentan, pe penultimul loc în clasamentul Ligii 2, pe 19, dar la egalitate cu alte șase echipe.

În etapa a 3-a, FK Miercurea Ciuc evoluează în deplasare la Steaua. ”Nu are drept de promovare, dar este o echipă care joacă fără presiune și va fi un meci extrem de dificil”, a spus Dican despre următorul adversar.

 

Foto: Pinti Attila / Szekelysport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-concordia-chiajna-joaca-in-deschiderea-etapei-a-2-a-a-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1830-19240444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

Marius ANGHEL 12 Aug. 2022, 21:37 Liga 2
Pe aceeași temă