FOTO | Progresul Spartac face memoriu după jocul cu Unirea Dej. Cataloghează arbitrajul drept ”penibil” și cere sancțiuni și pentru adversari: ”Brigada a fost «luată cu asalt»”

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2022, 14:56 Liga 2

Progresul Spartac a acuzat și ea arbitrajul din partida cu Unirea Dej, de la Buftea, de sâmbătă, din etapa a 8-a a Ligii 2, încheiată la egalitate, scor 2-2.

După ce Dragoș Militaru, antrenorul clujenilor, a taxat eliminarea dictată în defavoarea echipei sale, formația nou-promovată în divizia a doua a incriminat aceeași fază, dar și altele, foarte importante.

Progresul Spartac acuză arbitrajul din partida cu Unirea Dej, dar doar o fază e clară

În primul rând, Progresul Spartac a contestat modul în care s-a dictat eliminarea lui Denis Roș, din minutul 37. Jucătorul Unirii Dej l-a faultat în mod evident pe Bardot, în preajma careului de 16 metri, fiind ultimul apărător, iar eliminarea lui a venit ca urmare a acordării celui de-al doilea cartonaș galben.

Progresul Spartac a taxat decizia prin faptul că a considerat că sancțiunea eliminării trebuia să vină prin acordarea unui cartonaș roșu direct, lucru corect conform regulamentului, dar e doar un detaliu care a influențat, până la urmă, în același mod desfășurarea ulterioară a partidei.

Progresul Spartac e de părere că golul Unirii Dej din minutul 54 nu a fost corect 

Progresul Spartac a pus la îndoială chiar și golul marcat de Unirea Dej, de 2-1, din minutul 54, prin Cristian Chira, în urma unui corner, însă pe filmarea pusă la dispoziție de gazde nu se vede exact dacă mingea depășește sau nu linia porții.

E greu de dat un verdict clar în ceea ce privește reușita, dar Progresul Spartac, într-un comunicat redat pe site-ul oficial, unul destul de dur de altfel, pune la îndoială decizia luată de arbitrul central Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov).

Clubul acuză faptul că Terteleac a trecut peste capul arbitrului asistent Daniela Constantinescu (Craiova), însă pe filmare nu se vede dacă acesta semnalizează sau nu marcarea golului. Un alt detaliu scos în evidență de Progresul Spartac este acela că Ana Maria Terteleac se afla la distanță mare, la metri buni de fază în sine, iar vizibilitatea i-a fost mascată de mai mulți jucători.

Terteleac chiar se afla la distanță, în apropierea liniei de 16 metri.

Progresul Spartac consideră că a fost privată de două goluri, dar, obiectiv, nu poate fi dat un verdict clar

O altă fază la care Progresul Spartac a taxat decizia luată de brigada de arbitraj, de data aceasta de ”asistenta” Daniela Constantinescu, s-a petrecut în minutul 69, când a marcat Eduard Radu, dar pe filmare e dificil dacă nu imposibil de dat un verdict clar, deși echipa pregătită de Andrei Erimia accentuează că a fost gol valabil anulat eronat.

Același motiv, reușită nevalidată, e indicat de Progresul Spartac și 11 minute mai târziu, minutul 80, când a marcat Ionuţ Tudorache. Și aici e o fază la limită, iar din unghiul din care e prezentată faza e greu de spus dacă e offside sau nu. E vorba de câțiva centimetri care fac diferența, fiind o fază de arbitraj video.

Ceea ce poate contesta Progresul Spartac cu adevărat e poziția ”asistentei”, care, după cum se vede în fotografia de mai jos, e departe de ultimul fundaș al Unirii Dej, nefiind, așa cum scrie în ”manual” pe aceeași linie cu el.

Unirea Dej a pus presiune pe brigada de arbitraj la finalul primei părți. A protestat și antrenorul Dragoș Militaru

În finalul comunicatului, Progresul Spartac a făcut acuzații grave în ceea ce privește comportamentul staffului tehnic al Unirii Dej, anume că la pauză a fost pusă presiune pe brigada de arbitraj, iar intimidarea s-a răsfrânt asupra prestațiilor celor care au împărțit dreptatea în jocul de la Buftea.

Precizările sunt corecte, întrucât atât jucătorii, cât și stafful oaspeților, parcă au așteptat finalul primei părți pentru a merge și contesta anumite decizii luate în timpul primelor 45 de minute. Chiar și Dragoș Militaru a mers pentru a-și expune nemulțumirile, fiind nevoie de intervenția stewarzilor pentru ca spiritele să se liniștească.

In loc de 4-1, 2-2: arbitraj penibil pro-Dej

Meciul de azi a lasat un gust amar progresistilor, nu doar prin ratarea unei victorii meritate, ci si din cauza arbitrajului vadit partinitor prestat de arbitra Terteleac si asistenta Constantinescu.

Astfel, in minutul 37, Bardot este oprit printr-un faul grosolan, de ultim aparator, de Rosu, dar acesta vede, inexplicabil, doar cartonasul galben. Din fericire, mai are unul, asa ca este eliminat.

In min 54 (foto sus) arbitra Terteleac decide, la o faza neclara, si la care ea se gaseste departe, undeva pe linia de 16 metri, peste capul arbitrului asistent care a facut semn sa continue jocul, ca Unirea Dej a inscris!

In min 68 (prima foto de jos), o centrare a lui Ditu e prelungita de Leafu pana la Radu care inscrie. Tusiera Constantinescu e cu steagul sus, desi imaginea demonstreaza clar ca Radu e in pozitie regulamentara. Zece minute mai tarziu (a doua foto de jos), la 2-2, o noua centrarea lui Ditu il gaseste singur pe 6 m pe Tudorache, care preia si inscrie in timp ce tusiera e din nou cu steagul sus aiurea. Desigur, la aceste doua semnalizari penibile, arbitra Terteleac nu a mai considerat oportun sa treaca peste capul tusierei…

Precizam ca nu avem nimic impotriva promovarii arbitrelor-femei, dar cu conditia ca acestea sa stapaneasca regulamentul jocului de fotbal si sa nu isi propuna sa influenteze in mod direct rezultatul unui joc. Ceea ce nu a fost cazul azi la Buftea…

LE: o explicatie a prestatiei arbitrelor din repriza secunda se poate gasi si in faptul ca brigada a fost pur si simplu “luata cu asalt” la pauza de intregul staff al oaspetilor, intimidarea dand se pare rezultate (foto mai jos). Asteptam cu nerabdare si reactia sefului CCA, Kyros Vassaras, prezent se pare la meci!”, se arată pe site-ul Progresului Spartac, în privința deciziilor luate de brigada de arbitraj.

Andrei Erimia a anunțat că Progresul Spartac face memoriu

Și Andrei Erimia a avut o reacție categorică în urma celor întâmplate, chiar la finalul jocului, în care a declarat că echipa sa va face memoriu împotriva celor doi arbitri, Ana Maria Terteleac și Daniela Constantinescu.

Mi-e greu să cred că a fost o întâmplare. Am marcat patru goluri iar ei unul, dar scorul a fost de 2-2. Vom depune memoriu împotriva celor două arbitre”, a declarat după joc Andrei Erimia.

Clubul susține că se află la al doilea memoriu făcut împotriva arbitrajului, în șapte ani, adică în toată existența sa.

Progresul Spartac, nemulțumită, totuși, că a fost arbitrată de femei în ultimele trei meciuri

Potrivit surselor Liga2.ro, Progresul Spartac e total nemulțumită de faptul că în ultimele trei meciuri a fost arbitrată de femei.

Anterior, în etapa a 7-a din Liga 2, la partida cu Viitorul Pandurii, scor 1-0 pentru gorjeni, la centru a fost Cristina Mariana Trandafir (Popeşti Leordeni), iar în Turul 3 al Cupei României, cu CSM Alexandria, scor 1-2, ”central” a fost Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea), iar unul din ”asistenți” Mihaela Țepușă (Buzău).

Meciul cu Alexandria a fost pierdut și din cauza unor decizii complet eronate luate de Demetrescu. Și atunci echipa bucureșteană a comentat arbitrajul.

Partida integrală dintre Progresul Spartac și Unirea Dej

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Progresul Spartac
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-uitat-sa-mai-castige-alt-meci-fara-victorie-pentru-clujeni-cu-progresul-spartac-in-10-oameni-dragos-militaru-in-repriza-secunda-puteam-inchide-jocul-19247709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-muntean-foarte-suparat-pe-gazon-si-situatia-de-la-ripensia-dupa-esecul-cu-dumbravita-nu-cred-ca-am-vazut-un-teren-in-liga-2-pe-care-sa-nu-poti-sa-dai-o-pasa-s-a-vazut-ca-nu-avem-var-19247918

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-succesul-cu-minaur-baia-mare-a-fost-greu-sa-i-desfacem-cum-explica-pasul-inapoi-al-iasiului-dupa-golul-marcat-19247822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-au-impartit-punctele-cu-steaua-selimbarul-n-a-profitat-de-omul-in-plus-avut-in-ultima-jumatate-de-ora-19247792

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2022, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă