FOTO EXCLUSIV / Proteste la Brănești! Victoria bagă juniorii împotriva liderului

18 Nov. 2011, 11:58 Liga 2

UPDATE 2: Scandalul de la Victoria Brănești pare departe de a se termina. Conducerea clubului și jucătorii n-au ajuns încă la un consens, astfel că încă nu se știe cu ce jucători vor evolua ilfovenii în meciul de mâine de la Ovidiu, cu Viitorul.

După ce ieri jucătorii au protestat prin boicotarea antrenamentului datorită neprimirii salariilor de trei luni și a primelor de promovare, astăzi ilfovenii, după spusele lor, n-au fost primiți la pregătire. În frunte cu căpitanul Augustin Chiriță, fotbaliștii Victoriei au fost sancționați cu 25% din contractul anual și acum se tem că își pot pierde toți banii datorați dacă nu vor fi incluși în lotul pentru meciul cu Viitorul. Aceștia au propus alcătuirea unei declarații prin care să nu fie privați de dreptul la muncă. Totuși, jucătorii nu vor să semneze oricum această „clauză”, deoarece se tem că nu vor fi luați în lot și își vor pierde banii pe care îi au de primit.

„Într-adevăr, ieri, nu ne-am antrenat pentru că am vrut să sensibilizăm puțin conducerea. Ni se va scădea 25% din contract pentru asta, dar să nu ni se ia dreptul la muncă, să nu se bată joc de noi. Cât să mai îndurăm. Nu suntem plătiți de 3 luni, iar la 7-8 băieți nu ni s-a dat nici acum prima de promovare de acum doi ani.

Crezi că sunt tâmpit dacă semnez hârtia aia să mai merg acolo să pierd 18 mii de euro? Dacă eu semnez hârtia asta mai e nevoie să iei vreun junior? Dar vreau să fie în hârtie că am și eu o garanție că jucăm. Să nu fie o confuzie după aia să ni se ia banii. Suntem dispuși să semnăm hârtia asta în cazul în care ne pun la dispoziție autocarul, cazare și tot ca să mergem acolo, altfel e bătaie de joc.” a spus Augustin Chiriță.

De partea cealaltă, directorul general al Victoriei, Costel Băiaș, și-a expus și el punctul de vedere.

„Datorită faptului că nu am avut încredere că jucătorii doresc în continuare să se prezinte la antrenamente, inclusiv la meciul de sâmbătă, timpul fiind foarte scurt pentru noi, echipa trebuia să plece la Constanța, aveam cazare și masă asigurată, Consiliul de Administrație a luat hotărârea de a trimite echipa de juniori a clubului să joace. În cursul zilei de ieri, după ce s-a luat această hotărâre, n-am avut nicio solicitare din partea jucătorilor de a ne întâlni și a media cineva conflictul apărut între noi.

Mai mult decât atât, astăzi, era prevăzut antrenament, ei au întârziat. Când au venit au venit cu telefoanele la dumnealor, chemând televiziunea ca să-și spună punctul de vedere. Noi am acceptat și lucrul ăsta, n-am împiedicat mass-media să participe la antrenament, cert este că nu s-au mai antrenat nici astăzi, au organizat practic o conferință de presă.

Prin luarea unui angajament și a unor condiții, că și ei ne-au pus condiții, o să joace. Ei nu s-au prezentat ieri la antrenament, dacă și mâine, la meci, fac la fel? Când dânși își iau un angajament, așa și clubul o să-l respecte. Dacă nu, să participe juniorii. Antrenorul să hotărască pe cine bagă în teren. În mod clar dacă vor semna vor juca pentru că și pe noi ne interesează acest meci, stăm prost în clasament, în mod logic echipa trebuie să joace normal.” a spus oficialul ilfovenilor.


UPDATE: Augustin Chiriță, căpitanul Victoriei Brănești îl contrazice pe directorul general Costel Băiaș și spune că nu sunt lăsați să se antreneze.

„Am 36 de ani, am jucat la câteva echipe, iar acum trăiesc cea mai mare dezamăgire a carierei mele. Nu se poate așa ceva, să vrem să ne antrenăm, să jucăm și să ni se ia acest drept. Suntem la teren și nu ne lasă să ne antrenăm, îi lasă doar pe juniori, cu care vor de altfel să meargă la Constanța. Vor să joace cu echipa a doua. O să mergem și noi cu mașinile personale, câte 4-5 băieți în mașină să vadă toată țara, că o să fie meciul și televizat, că nu ni se dă dreptul să jucăm. Să nu ne scoată pe noi țapi ispășitori.

Într-adevăr, ieri, nu ne-am antrenat, am vrut să sensibilizăm puțin. Să ni se scadă 25% din contract. Nu vrem să ne despărțim în modul ăsta, să se bată joc de noi. Să ni se dea dreptul să jucăm. Nu suntem plătiți de 3 luni, iar la 7-8 băieți nu ni s-a dat nici acum prima de promovare de acum doi ani.

La ora 13:00 este consiliul de administrație. Să vedem ce se va decide. Mai sunt două etape și vrem să termină cu capul sus, nu să se desființeze echipa.”, a spus Augustin Chiriță, căpitanul Victoriei Brănești.


Problemele financiare de la Victoria Brănești au atins în această săptămână un nou prag critic. După ce la meciul de sâmbăta trecută, cu FCM Bacău, scor 3-1, jucătorii au protestat prin a intra pe teren cu 10 minute mai târziu și cu tricouri inscripționate cu mesaj adresat conducerii, ieri, ilfovenii au decis să protesteze din nou, de această dată prin a refuza să se antreneze. După îndelungi discuții, fotbaliștii au revenit astăzi pe teren și s-au pregătit normal.

Directorul general al Victoriei Brănești, Costel Băiaș, a recunoscut problemele de la echipă și protestul spontan pe care jucătorii l-au făcut ieri.

„Este adevărat că sunt niște probleme la echipă, în ceea ce privește banii, dar sperăm să trecem cu bine peste ele. În momentul de față (la ora scrie materialului) mă aflu la teren, acolo unde jucătorii sunt la antrenament alături de antrenorul Marin Dună și staful tehnic al echipei. În schimb, vă pot confirma că, ieri, jucătorii au refuzat să se antreneze.”, a spus Costel Băiaș.

Articol scris de Marius ANGHEL și Mihai ANDRIEȘ

18 Nov. 2011, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă