Petre Grigoraș descrie situația de la Suceava, oraș intrat în carantină din cauza COVID-19. Mulți dintre jucătorii Forestei se află în zona afectată. ”Nu e nimeni infectat, dar există teamă”. Fratele principalului a contactat virusul și a murit

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 15:01 Liga 3
Petre Grigoraș descrie situația de la Suceava, oraș intrat în carantină din cauza COVID-19. Mulți dintre jucătorii Forestei se află în zona afectată. ”Nu e nimeni infectat, dar există teamă”. Fratele principalului a contactat virusul și a murit

Antrenorul Petre Grigoraș (55 de ani) a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă Suceava, din cauza pandemiei de COVID-19. Principalul o pregătește pe Foresta, dar a apucat să părăsească zona imediat după ce a fost suspendat campionatul Ligii 3. Totuși, acolo au rămas mulți dintre jucători, cu care vorbește zilnic și speră să depășească perioada dificilă.

Până acum, nu a fost infectat cu coronavirus vreun jucător de la Foresta Suceava, dar antrenorul trece prin momente grele. Fratele său, în vârstă de 59 de ani, a decedat după ce a contactat virusul. Petre Grigoraș nu a putut merge la înmormântare. Se află acasă, la Constanța, iar nefericitul eveniment s-a produs în Bacău.

”Eu sunt în Constanţa acum, acasă. Am plecat de pe 12 martie de când s-a oprit campionatul. Atât eu, cât şi o parte dintre fotbalişti care erau din alte localităţi. Am discutat cu conducătorii, cu oamenii de acolo, vorbesc cu ei în fiecare zi. De la club, deocamdată nu este nimeni infectat. Nici jucători, nici angajaţi. Dar sigur că există o stare de teamă. Mie n-o să-mi fie frică să revin pentru că sunt convins că atunci când se va putea juca fotbal vom fi cât de cât în siguranţă.

Trăiesc foarte prost această perioadă. Ieri (n.r. – luni) mi-a murit un frate de coronavirus, am şi alte probleme. El era în Zemeş,(n.r. – o comună de lângă Moineşti), în zona Bacăului, a fost răpus de această boală la 59 de ani. N-am putut merge la înmormântare. Astăzi în 5 minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă, familia este în carantină, este îngrozitor, dar asta-i viaţa, a declarat Petre Grigoraş pentru doarromania.ro.

Situația COVID-19 în România

Suceava este cea mai afectată de răspândirea COVID-19 în România. Din cele 69 de decese raportate până marți la ora 14:00, multe s-au raportat în Suceava. Mai mult, în ultimul timp s-a speculat faptul că numărul deceselor la Spitalul din Suceava ar fi mult mai mare, dar acestea nu au fost raportate. Mențiunile arată că nouă oameni au murit acolo din cauza coronavirusului, dar numărul real ar fi 22.

La nivel național ar putea creşte statisticile deceselor în următoarele zile, pentru că în acest moment ţara noastră are peste 2.000 de oameni infectaţi.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 800.000 de îmbolnăviri şi mai bine de 38.000 decese.

Petre Grigoraș se luptă cu Foresta Suceava la promovarea în Liga 2

Grigoraș a preluat Foresta din septembrie anul trecut. A bifat rezultate pozitive, echipa fiind acum pe locul secund în Seria 1 a Ligii 3, la 7 puncte de liderul Aerostar Bacău. În lupta pentru promovare mai intră și ocupanta poziției a treia, CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

În cariera se antrenor, Petre Grigoraș a condus echipele Farul Constanța, FC Onești, Petrolul Moinești, Oțelul Galați, Poli Iași, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara și SSC Farul Constanța.

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 15:01 Liga 3
Pe aceeași temă