Recea, o echipă mult prea bună pentru ”U” Cluj în acest sezon. Costel Enache s-a ”ascuns” cum a putut: ”Mă ajută masca, pentru că s-ar fi văzut că sunt roșu de rușine. E un moment jenant”

Andrei PASCU 08 May. 2021, 17:34 Liga 2

Fotbal Comuna Recea s-a dovedit o echipă mult prea puternică pentru Universitatea Cluj în acest sezon. Ardelenii, după ce au pierdut meciul din deplasare, din sezonul regular, l-au pierdut și pe cel din ultima rundă a play-out-ului, de pe teren propriu, cu 2-3.

Costel Enache nu a dorit să găsească scuze pentru un astfel de eșec, în fața unei echipe care are în continuare emoțiile retrogradării, pentru că va evolua în barajul de menținere. Pe lângă situația sportivă, Fotbal Comuna Recea are și grave probleme financiare, astfel că eșecul poate fi catalogat, și acum, de ”U” Cluj drept unul extrem de rușinos.

Costel Enache: ”Probabil că nu am știut cum să le transmit mesajul jucătorilor și o să îmi fac și eu o analiză” 

Deși înaintea meciului Costel Enache spunea că i-a simțit bine pe jucători la antrenamente, de data aceasta a rectificat afirmația, prcizând că nu a fost chiar așa și pe teren. Nu i-a simțit concentrați, astfel că a venit înfrângerea.

”Ca să rămân în partea umană, eu am fost cel care nu a știut să transmită un mesaj către jucători. Erau importante pentru noi victoria și locul 1. Probabil că nu am știut cum să le transmit mesajul jucătorilor și o să îmi fac și eu o analiză asupra modului în care s-au petrecut lucrurile.

Chiar și așa, cred că trebuie să împărțim vina, pentru că orice mi-aș asuma, nu mai era nevoie de o motivație venită din altă parte. Am trecut de multe ori prin momente jenante și și acesta e un moment jenant. Mă ajută foarte mult masca, pentru că altfel s-ar fi văzut că sunt roșu de rușine. Sper ca acest moment să mă călească. Sunt convins că nu va fi ultimul meci cu astfel de momente.

Mă așteptam să încheiem cu o notă de bucurie pentru ce se va întâmpla la anul. Nu neapărat pentru mine, ci pentru suflul clubului. Din păcate, uite că trebuie să lăsăm capul jos și pentru noi toți e un moment de evaluare și reanaliză a situației.

Era greu de capacitat echipa la nivelul maxim. La cum s-au întâmplat lucrurile, trebuie să fim puțin atenți la faptul că atunci când nu am avut atitudine, am jucat de la egal la egal cu echipele care retrogradează și ăsta e un mare semn de întrebare. Nu neapărat pentru noi, dar pentru jucători trebuie să fie un mare semn de întrebare”, a declarat Costel Enache la finalul confruntării.

Costel Enache: ”A fost un an foarte agitat” 

Costel Enache a scos în evidență fluctuațiile de formă pe care echipa sa le-a avut în acest sezon. Anume, că a făcut meciuri bune cu echipele din fruntea Ligii 2, dar și că a pierdut cu formații care au retrogradat sau au în continuare emoții în privința retrogradării.

În plus, a scos din nou în evidență cele întâmplate în sezonul regular, cu cazurile de COVID-19, dar și confruntarea cu Farul, pierdută la ”masa verde” tot din cauza COVID-ului.

”A fost un an cu de toate, am avut parte și de momente bune, de momente frumoase, de rezultate bune, dar și fluctuații foarte mari, în care am pierdut meciuri cu echipe mai slabe, mă refer la meciul cu Reșița, la cel cu Recea, de cel mai mare ghinion dintre echipele românești, pentru că am oprit activitatea din cauza COVID-ului. Am avut și momente în care am fost frustrați, pentru că anumite decizii federale ne-au dezavantajat. A fost un an foarte agitat.

E un an ratat din punctul meu de vedere, clubul e afectat din punctul de vedere al imaginii”, a continuat Costel Enache.

”U” Cluj a terminat Grupa A a play-out-ului pe 3! 

Universitatea Cluj a terminat pe locul 3 Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 39 de puncte. A finalizat turneul de retrogradare la trei puncte de liderul Farul, dar la egalitate cu locul 2, Metaloglobus.

Fotbal Comuna Recea continuă să spere la evitarea retrogradării. A terminat pe locul 5 grupa, motiv pentru care va juca împotriva locului 5 din Grupa B, pentru salvarea de la retrogradare. Adversară în confruntarea de tipul tur-retur va fi Unirea Slobozia.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj

 

 

Andrei PASCU 08 May. 2021, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă