Foresta nu ține cont de zvonuri și pregătește meciul cu Șoimii. „Știți cum e în fotbalul românesc, totul se poate schimba de la o zi la alta”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 12:10 Liga 2

Foresta ar trebui să primească sâmbătă, pe Areni, replica formației Șoimii Pâncota, într-un meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii 2. Numai că „lanterna roșie” a campionatului traversează o perioadă incertă. Din cauza problemelor financiare, conducerea grupării arădene nu a putut organiza meciul de pe teren propriu din runda precedentă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, cedând astfel cu 3-0, la „masa verde”.

O a doua astfel de ispravă pentru echipa arădeană înseamnă automat excluderea din campionat și anularea tuturor rezultatelor înregistrate până acum în cele 12 etape desfășurate deja. În condițiile în care echipa nu are antrenor, iar jucătorii, neplătiți de luni bune, s-au împrăștiat în cele patru zări, pare din ce în ce mai probabil ca Șoimii Pâncota să nu poată efectua deplasarea la Suceava, cu toate că în presa arădeană au apărut informații că așa-zișii finanțatori italieni, Angelo Massone și Salvatore Miccari, încearcă, printr-o măsură bizară, ca echipa să se prezinte sâmbătă la meciul cu Foresta, jucătorii care încă mai sunt sub contract cu clubul urmând a fi culeși din orașele unde se află în drumul autocarului de la Arad către Suceava!

Președintele din acte al Pâncotei, Pavel Piroș, nu crede că echipa mai are vreo șansă de a continua în Liga 2 și că, cel mai probabil, va fi exclusă din campionat pentru dublă neprezentare. „Nu mai am parteneri, nu știu unde sunt, nu mai dau nici un semn de viață. I-am sunat astăzi și nu au răspuns la telefon. Directorul sportiv Dorin Micșa mi-a confirmat că domnul Massone ar putea veni zilele astea pentru a rezolva anumite probleme. Nu știu ce au de gând. Ar fi urât să vorbesc în necunoștință de cauză, dar, probabil, echipa va fi exclusă. Îmi pare rău că nu s-au făcut toate eforturile pentru organizarea meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea… Eu am înțeles de la cei care s-au ocupat că nu au putut organiza acest meci din lipsă de efectiv. Din cauza nemulțumirilor, jucătorii români au plecat la casele lor, iar cei străini au părăsit România”, a declarat Pavel Piroș la Sport Total FM.

În ce-i privește pe suceveni, ei nu țin cont de aceste zvonuri și se pregătesc cu seriozitate pentru partida programată sâmbătă. „În lipsa unei hârtii oficiale, noi am început deja pregătirile pentru organizarea în bune condiții a meciului din etapa a 13-a. Ne-au parvenit și nouă informații despre situația celor de la Pâncota, dar știți cum e în fotbalul românesc, totul se poate schimba de la o zi la alta, așa că trebuie să fim pregătiți pentru orice”, a declarat, pentru monitorulsv.ro, directorul sportiv al Forestei, Neculai Grosu.

Șoimii Pâncota e „lanterna roșie” a campionatului Ligii 2, în primele 12 etape acumulând doar un punct, cu un golaveraj dezastruos: 1-76. Foresta vine după prima înfrângere de când a fost preluată de Cristian Popovici, după nouă meciuri consecutive cu rezultate pozitive, și se situează pe locul 3, cu 25 de puncte.

Meciul dintre Șoimii Pâncota și Foresta Suceava, din etapa a 13-a, ar trebui să se desfășoare sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă