Foresta își schimbă antrenorul după etapa a doua. Adrian Iencsi și-a dat demisia după înfrângerea cu UTA. Sucevenii i-au găsit deja înlocuitor

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 14:46 Liga 2
Foresta își schimbă antrenorul după etapa a doua.** Adrian Iencsi și-a dat demisia după înfrângerea cu UTA. Sucevenii i-au găsit deja înlocuitor

Adrian Iencsi (41 ani) a rezistat doar șase săptămâni pe banca Forestei Suceava. După un debut de sezon ratat, în care sucevenii n-au reușit să strângă nici măcar un punct din confruntările cu Unirea Tărlungeni, în deplasare, și UTA Bătrâna Doamnă, pe teren propriu, tehnicianul în vârstă de 41 de ani a cerut rezilierea pe cale amiabilă a contractului, solicitare care i-a fost acceptată luni la prânz de conducerea clubului.

„A fost dorința mea să plec, considerând că această conjunctură nu e potrivită pentru mine. Foresta este o echipă nouă, lumea vrea rezultate, ori noi am început târziu pregătirea, au venit mulți jucători noi și era nevoie de timp ca să ne omogenizăm și să-mi implementez filozofia de joc. Îmi pare rău că plec atât de repede de la Suceava, un oraș frumos, care mi-a plăcut, și unde m-am atașat de mulți oameni. Am lăsat la Suceava un grup bun de jucători și sunt sigur că vor avea rezultatele pe care cei de aici le merită și le doresc. Sper ca această decizie să însemne un lucru bun atât pentru mine, cât și pentru club, iar antrenorul care va veni după mine va produce șocul mult așteptat la echipă. Le mulțumesc pentru sprijin băieților, conducătorilor, oamenilor de la club și nu în ultimul rând suporterilor, care au venit în număr mare la stadion ca să ne susțină”, a declarat Adrian Iencsi.

Poziția clubului Foresta Suceava față de această situație a fost enunțată de președintele executiv al clubului, Dorin Goian: „Ne pare rău că drumurile noastre s-au despărțit atât de devreme. Să fie clar, pe Adrian Iencsi nu l-a dat nimeni afară, el a dorit să plece. Îi respect decizia, chiar dacă nu am înțeles exact de ce a luat această hotărâre. Îi mulțumesc pentru perioada petrecută la Suceava și îi doresc mai multă baftă atunci când va veni pentru el următoarea provocare. Ne-am despărțit prieteni și, cine știe, poate pe viitor vom avea din nou șansa să lucrăm împreună”.

Iensi cerea răbdare suporterilor după înfrângerea cu UTA

După înfrângerea cu 2-0 în fața UTA-ei, Adrian Iencsi recunoștea, sâmbătă, la finalul jocului, superioritatea echipei arădene și cerea răbdare din partea suporterilor suceveni. „UTA a meritat victoria, dar au fost și lucruri bune în jocul echipei. Am făcut progrese față de etapa trecută, am avut o atitudine mai bună și un număr de ocazii superior. Din păcate, am început meciul cu o anumită teamă, ne doream să facem o impresie bună la primul meci acasă, mai ales că a venit să ne vadă destulă lume (n.a. au fost aproximativ 3000 de spectatori). Regret că i-am dezamăgit pe suceveni, îi rugăm să aibă răbdare cu noi, o echipă nouă, în formare, cu foarte mulți jucători noi. Eu sunt primul responsabil pentru rezultatele slabe, sper să vină cât mai repede și prima victorie foarte importantă pentru moralul nostru”, spunea Iencsi, care nu se gândea în acel moment la demisie.

Principalul favorit pentru a-l înlocui pe Adrian Iencsi pe banca tehnică a Forestei este Cristian Popovici (46 ani), care ultima oară a pregătit echipa orașului său natal, SC Bacău. Popovici s-a înțeles verbal cu conducerea grupării de pe Areni și marți merge la Suceava pentru a pune la punct toate detaliile contractuale.

Următorul meci al echipei Foresta Suceava va avea loc duminică, de la ora 12:30, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă