Flutur: „Cum poți să aloci cel mai mic buget, în anul în care intri în divizia A?”

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 18:34 Liga 2
Flutur:** „Cum poți să aloci cel mai mic buget, în anul în care intri în divizia A?

Fostul primar Cătălin Flutur este extrem de nemulțumit de modul în care primăria municipiului s-a implicat în susținerea echipei FC Botoșani care a reușit în acest an o performață istorică pentru fotbalul botoșănean și anume promovarea în liga I.

Cătălin Flutur susține că în cei opt ani cât a condus primăria a alocat banii necesari pentru modernizarea stadionului astfel încât acesta să îndeplinească condițiile pentru liga a II-a și pentru disputarea meciurilor naționalei de tineret a României.

„Stadionul ăsta am reușit să-l facem încât să avem și meciuri internaționale la Botoșani. O stație de amplificare, niște camere video, niște turnicheți și niște toalete, nu trebuiau prinse toate în același proiect. Se puteau face proiecte mai mici. Cea mai mare minciună care s-a spus este faptul că actuala administrație a alocat cei mai mulți bani. De anul trecut nu s-a alocat un leu pentru fotbal. A fost bugetul anului trecut și sunt banii alocați de Consiliul Local trecut. Anul ăsta clubul de fotbal nu a încasat niciun leu iar pe investiții de asemenea niciun leu. Cum poți să aloci cel mai mic buget, în anul în care intri în divizia A? Este ceva înfiorător. Când ai obiectiv promovarea în divizia A, în paralel trebuia să se meargă și cu stadionul”, a spus Cătălin Flutur care susține că trebuiau amânare alte investiții gen skatepark-ul și alocați banii pentru modernizarea stadionului Municipal.

„Cum pot să dai trei miliarde pentru refacerea stadionului când trebuie să îndeplinim niște condiții de licențiere pentru divizia A și să dai 10 miliarde pentru skatepark și perete de cățărat. Acum vreo două luni și jumătate l-am auzit pe domnul Cosmin Andrei că în două luni vom avea skatepark, ziduri să ne cățărăm și nu știu mai ce. Au trecut două luni și jumătate și nici măcar nu s-a cosit iarba. Este un eveniment extraordinar pentru Botoșani care va aduce beneficii din toate punctele de vedere”, a mai precizat fostul edil.

Mai mult decât atât, Cătălin Flutur consideră că primăriua trebuia să aloce o sumă mult mai mare pentru susținerea echipei și nu mai mică decât în ultimii ani și aste deoarece bugetul clubului se va dubla.

„Nu se poate să aloci și cel mai mic buget echipei din ultimii șapte ani, când intri în divizia A și e clar că este nevoie de mai mulți bani. Este cel mai mic buget alocat echipei. Trebuia orice efort pentru a nu ne face de râs”, a conchis Cătălin Flutur.

Portariuc: „Nu putem să facem ce își dorește fiecare suporter”

Primarul Ovidiu Portariuc susține că primăria și-a făcut datoria față de FC Botoșani și că peste aproximativ 20 de zile va avea loc licitația pentru desemnarea firmei care va executa lucrările la stadionul Municipal.

„S-a mers într-un ritm alert. Au fost respectate toate termenele. Din momentul în care am avutr aprobat bugetul. S-a lucrat la documentația tehnică. Când a fost proiectul tehnic terminat, a fost trimis către ANRMAP pentru validare. Am făcut toate demersurile pentru a urgenta această validare. Am  aflat în urmă cu două zile că a fost validată documentația și este publicată în SEAP. Va trece termenului de 20 de zile și sper să nu existe contestații. Sper să fie un constructor din Botoșani, un constructor puternic, care să aibă capacitatea ca în maxim o lună de zile să termine această lucrare”, a spus Ovidiu Portariuc.

Cât privește nemulțumirile suporterilor vis-a-vis de ritmul în care s-a mișcat executivul primăriei în ceea ce privește investițiile în stadion, primarul spune că aceștia sunt liberi să protesteze.

„Sunt liberi. Oricine poate să protesteze și să spună ce vrea. S-ar putea să facă miting și după ce echipa va pierde. Vinovată va fi probabil tot administrația. Nu putem garanta în liga I. Am garantat că tot ceea ce ține de noi am făcut. Nu putem să facem ce își dorește fiecare suporter sau neținând cont de niște limitări financiare. De acum nu mai depinde de noi. Eu cred că se va termina lucrarea în timp util. Voi avea o discuție cu firma care va câștiga licitația. Viceprimarul se va ocupa zilnic de această lucrare. Se va lucra în trei schimburi”, a mai adăugat edilul.

Viceprimarul va face parte din conducerea echipei

Ovidiu Portariuc vrea ca viceprimarul Cosmin Andrei să facă parte din conducerea clubului FC Botoșani. Acesta ar urma să verifice modul în care se cheltuiesc banii la club și să ia anumite decizii.

„Vom avea o altă abordare. Datorită faptului că avem o contribuție destul de importantă, se va schimba modul în care primăria se va implica în cadrul clubului. Până acum a contribuit destul de mult și nu a avut niciun cuvânt de spus. Vrem performanță, vrem rezultate. Nu am investit sume importante pentru a face doar un experiment. Vreau transparență pe bugetul clubului. Un cenzor financiar va fi numit de primărie. Viceprimarul Cosmin Andrei va face parte din bordul  FC Botoșani, având acces la tot ceea ce se decide în cadrul clubului. Vom face o strategie comună de marketing. Există și adversari ai acestui proiect”, a spus Ovidiu Portariuc.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 17 May. 2013, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă