Florin Stîngă, la primul meci cu Viitorul Pandurii după ”vacanța” de șapte zile. Așteaptă întâlnirea cu Concordia Chiajna: ”În momentele grele se văd caracterele puternice”. Cere încredere totală din partea conducerii

Andrei PASCU 21 Oct. 2022, 15:09 Liga 2
Florin Stîngă, la primul meci cu Viitorul Pandurii după ”vacanța” de șapte zile. Așteaptă întâlnirea cu Concordia Chiajna: ”În momentele grele se văd caracterele puternice”. Cere încredere totală din partea conducerii

Viitorul Pandurii l-a readus la echipă pe Florin Stîngă, iar primul meci în noua veche formulă are loc în etapa a 11-a din Liga 2, atunci când va da peste Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren advers. Florin Stîngă a prefațat duelul cu ilfovenii lui Eugen Trică.

Viitorul Pandurii, la primul meci după revenirea lui Florin Stîngă. Gorjenii, duel cu Concordia Chiajna

Viitorul Pandurii nu are deloc un parcurs bun în Liga 2, iar din acest motiv Florin Stîngă se așteaptă la un duel dificil, un duel pe care speră ca echipa sa să îl câștige însă, pentru a putea ieși din situația în care se află.

Pentru că a acceptat să revină la Viitorul Pandurii, Stîngă e de părere că va putea să ducă echipa într-un punct mai bun, în care s-a aflat pentru câteva runde și în actuala ediție de campionat.

Florin Stîngă, înainte de Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii: ”O să încercăm să dăm la ora jocului tot ce avem mai bun”

Florin Stîngă a analizat partida cu Concordia Chiajna și din perspectiva duelului personal pe care îl va avea cu Eugen Trică.

Trecem printr-o perioadă mai grea, o perioadă în care moralul nostru este destul de scăzut, dar am încredere în jucători că putem face lucrurile mult mai bine decât le-am făcut până acum.

Am demonstrat într-o perioadă a campionatului că putem și să câștigăm meciuri, să fim mai pragmatici și să greșim mai puțin. Sâmbătă, ne așteaptă o partidă foarte grea, cu o echipă care are în componență foarte mulți jucători experimentați, care au cochetat foarte mult cu Liga 1, iar unii au fost și campionii României.

Ne așteaptă un meci dificil, pentru că au un antrenor care ne cunoaște foarte bine, pentru că anul trecut a pregătit această echipă. Acestea cred că ar fi atuurile lor. Sper ca orgoliul nostru, al jucătorilor, să iasă la suprafață. În momentele mai grele, se văd caracterele puternice.

O să încercăm să dăm la ora jocului tot ce avem mai bun”, a spus Florin Stîngă conform Gorjeanul.

Florin Stîngă mai speră să ducă Viitorul Pandurii în play-off-ul de Liga 2, dar face apel la continuitate

Florin Stîngă are în continuare încredere în faptul că Viitorul Pandurii poate merge în play-off-ul Ligii 2, chiar dacă în acest moment, la cum au decurs rundele din campionat, 10 la număr, sunt multe formații care au demonstrat că se luptă real la primele șase locuri. Iar asta nu doar la nivel declarativ, ci, în principal, din perspectiva impresiilor lăsate.

Florin Stîngă a făcut apel și la conducere, că obiectivul poate fi îndeplinit dacă va fi lăsat să lucreze în liniște și i se va da continuitate.

Matematic, mai sunt șanse la play-off, dar totul depinde de ceea ce facem. Cred că și abordarea mea, să prindem play-off-ul, a pus o presiune suplimentară pe jucători. De aceea am și spus după meciul cu Brașov că este totul terminat.

Am vrut să iau această presiune de pe jucători. Normal că se poate, suntem în sport, dar cred că ar trebui să urmărim, mai întâi, fiecare etapă, apoi să ne gândim la play-off.

Asta a fost una dintre doleanțele mele: să mi se dea continuitate, ca să demonstrez ceea ce pot. Niciun lucru nu se face ușor în viață, nu se clădește de pe o zi pe alta. Cred și sper că cei din conducerea clubului să înțeleagă că, pentru a avea performanță, trebuie să ai continuitate: și în sport, și în viață.

Eu cred că am demonstrat că sunt un antrenor dornic, disciplinat, care dorește performanța. Lucrurile nu o să vină niciodată ușor. Rezultatele pozitive vin în urma unei munci. Cred că dacă vor avea răbdare cu mine cei din conducere, sunt convins că vom putea construi ceva stabil și frumos la Târgu-Jiu”, a mai spus Florin Stîngă înaintea jocului cu Concordia Chiajna, care va fi redat în format live-text pe site-ul Liga2.ro.

Viitorul Pandurii, pe locul 14 în Liga 2

În vârstă de 44 de ani, Florin Stîngă a pregătit Viitorul Pandurii în nouă meciuri de Liga 2, timp în care a înregistrat patru victorii și cinci eșecuri. În plus, ultimele două înfrângeri cu el ”principal” au fost la limită, după ce gorjenii au condus. Au fost eșecuri la diferență de un gol, 1-2 cu SC Oțelul și 2-3 cu FC Brașov.

În etapa în care Florin Stîngă nu a stat pe banca Viitorului Pandurii, în perioada în care a fost demis, runda trecută, a 10-a, formația din Târgu Jiu a cedat cu 1-2 contra Unirii Dej, pe teren propriu.

Înainte de startul rundei a 11-a, Viitorul Pandurii ocupă locul 14, cu 12 puncte. E la un punct sub locul 13, CSC Dumbrăvița, și cu un punct peste locul 15, Progresul Spartac.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1530-in-deschiderea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-leo-grozavu-debuteaza-pe-banca-moldovenilor-19250527

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dorinel-munteanu-rosu-de-furie-pe-arbitraj-dupa-esecul-cu-cs-mioveni-in-cupa-este-incredibil-nu-suntem-prostii-prostilor-sc-otelul-a-pierdut-acasa-dupa-25-de-meciuri-de-invincibi-19250503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-darius-pop-omul-momentului-la-dinamo-atacantul-clujean-isi-vede-visul-indeplinit-e-unic-in-viata-sa-joci-pentru-acest-club-19250504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-apreciaza-modul-in-care-s-a-schimbat-dinamo-cu-ovidiu-burca-antrenor-el-conduce-clubul-din-toate-punctele-de-vedere-si-in-toate-compartimentele-jucatorul-pe-care-il-v-19250497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-facut-temele-inainte-de-meciul-cu-unirea-dej-rezultatele-lor-nu-sunt-deloc-intamplatoare-dar-am-asteptari-mari-de-la-echipa-mea-motivul-pentru-care-chirurg-19250494

 

Andrei PASCU 21 Oct. 2022, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă