Florin Prunea începe să vorbească după retrogradarea lui Dinamo în Liga 2. Nereguli la care au fost implicați și fanii: ”Stăteam cu Dănciulescu, nu ne băga nimeni în seamă. La Bălănescu erau șefii de galerie, Șerdean și avocatul lui Negoiță”

Andrei PASCU 30 May. 2022, 14:15 Liga 2
Florin Prunea începe să vorbească după retrogradarea lui Dinamo în Liga 2. Nereguli la care au fost implicați și fanii: ”Stăteam cu Dănciulescu, nu ne băga nimeni în seamă. La Bălănescu erau șefii de galerie, Șerdean și avocatul lui Negoiță”

Florin Prunea a dat de pământ cu oamenii care s-au perindat pe la conducerea lui Dinamo în ultimii ani și nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, să afirme public lucruri clare despre una din persoanele care, din punctul său de vedere, sunt vinovate pentru retrogradarea lui Dinamo în Liga 2.

Florin Prunea pune tunurile pe foștii conducători de la Dinamo! Unul dintre cei vizați, Bogdan Bălănescu

Fost conducător în ”Ștefan cel Mare” și component al ”Generației de Aur”, Florin Prunea dă vina pe oamenii care au ocupat funcții înalte în club în anii trecuți, pentru modul în care s-au făcut contractele anumitor jucători. Însă, atenție, Prunea a acuzat și parafarea unor înțelegeri mari, deși se știau problemele economice.

Unul dintre oamenii acuzați de Prunea că a dat salarii mari și că a semnat ca ”primarii” deși știa exact ce e precizat în înțelegeri este Bogdan Bălănescu (foto articol), actual director general la FC Voluntari, care a ocupat aceeași poziție și la Dinamo.

Florin Prunea, după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2: ”La Bălănescu în birou erau șefii de galerie, Șerdean și avocatul lui Negoiță. După aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat”

Fostul mare portar nu s-a ferit să vorbească și despre salariile pe care Dinamo le-a dat în ultima perioadă, după ce clubul a fost preluat de spanioli. Au plecat fotbaliști buni, cu salarii acceptabile, și au venit jucători de valoare îndoielnică, dat fiind faptul că nu au demonstrat la Dinamo, pe salarii astronomice, de zeci de mii de euro.

Eu cred că explicațiile trebuie să le da altcineva. Trebuie să îl lăsăm deoparte pe domnul Negoiță și pe cei care au fost la Dinamo în ultimul an. Este inadmisibil. Când am plecat de la Dinamo am lăsat cei mai buni portari din Liga 1, mă refer la Piscitelli și la Straton. Câștigau câte 6.000 de euro.

În locul lor au fost aduși doi portari cu 35.000 de euro pe lună la 37 de ani și altul 30.000 de euro la 38 de ani. Păi cine a semnat acele documente ar trebui să răspundă! Nu-l cheamă nimeni să-l tragă de mânecă? Cine a pus semnătura pe documente? Bogdan Bălănescu a pus-o! Ei decideau în birouri acolo.

Eu stăteam cu Danciu (n.r. – Ionel Dănciulescu) la mine în birou și nu ne băga nimeni în seamă. La Bălănescu în birou erau șefii de galerie, Șerdean și avocatul lui Negoiță, domnul Vali Gheorghiță. După aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat, a spus Florin Prunea la DigiSport, la câteva zeci de minute după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2, după returul barajului cu ”U” Cluj de duminică seară, scor 1-1.

Dinamo, buget mult diminuat după retrogradarea în Liga 2

Acum, situația la Dinamo, un club afectat de datorii și nu numai, va fi una și mai grea după retrogradarea în Liga 2, ținând cont de faptul că va avea un buget mult diminuat. Pe lângă faptul că ”grosul” din drepturile TV va dispărea, este de așteptat ca actualii sponsori ai clubului să nu mai dorească să își asocieze numele cu Dinamo în astfel de condiții.

Ori, eventuale contracte de sponsorizare să nu mai fie prelungite din această vară sau anumite companii să nu mai vină lângă Dinamo în noul context. Un sprijin important poate veni tot de la fani, prin proiectul DDB, așa cum se tot întâmplă la echipă de ani de zile.

Administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a vorbit în linii mari despre problemele economice cu care clubul se poate confrunta după retrogradare. Deși a spus că nu știe exact care va fi amplitudinea minusului de buget, cel mai probabil nu a vrut să vorbească real despre probleme.

Răzvan Zăvăleanu evită să spună adevărul?

E greu de crezut că un administrator judiciar nu a făcut calcule în acest sens, în condițiile în care Dinamo știa de luni bune că este posibil să dispute barajul de retrogradare sau că va retrograda chiar direct în Liga 2. Cu atât mai mult pare dificil de crezut că nu s-au făcut calcule după de Dinamo a devenit, oficial, echipa care va juca un baraj de menținere-promovare în Liga 1.

Această procedură de insolvență are o rezolvare legală atunci când se găsește finanțare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, fără o finanțare, această echipă nu poate ieși din insolvență.

Într-adevăr, în acest moment, se strâng puțin termenele, raportat la faptul că nu mai avem banii din drepturile TV, dar rămânem la același lucru, la căutarea unui finanțator.

Sunt șanse (n.r. – ca Dinamo să rămână în Liga 2), sunt oameni în spatele lui Dinamo care încă ajută cu bani. Trebuie recalibrată situația.

Deși era o perspectivă Liga 2, niciodată nu ne-am gândit totuși că s-ar putea ajunge în situația asta destul de dramatică. Dar și în ultima perioadă am avut discuții cu mai mulți oameni apropiați de Dinamo și sper ca, de săptămâna asta, să vină și cu ceva concret, pentru că e nevoie de bani pentru ieșirea din procedură”, a spus Zăvăleanu după Dinamo – ”U” Cluj.

 

 

Andrei PASCU 30 May. 2022, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă